Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экономика диплом.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
680.45 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Хіміко-технологічний коледж імені Івана Кожедуба

Шосткинського інституту

Сумського державного університету

Допущений до захисту

Завідуючий відділенням

_______________В.М.Карась

«____»______________20__р.

Складання кошторису витрат на проведення капітального ремонту фільтр пресу для стічних вод

КУРСОВА РОБОТА

М-08 5.05050207.07.ПЗ

Голова циклової комісії __________ Н.М.Осадча

(підпис) (П.І.Б.)

Керівник роботи __________ О.Ю.Клевцова

(підпис) (П.І.Б.)

Виконавець __________ Жигало О.С.

(підпис) (П.І.Б.)

2012

ЗМІСТ

ВСТУП 4

    1. 1ПОЯСНЮВАЛЬНА ЧАСТИНА 5

      1. 1.1Призначення і устрій обладнання 5

      2. 1.2Організація технічного обслуговування і ремонту обладнання 6

      3. 1.3Фінансування ремонтних робіт 7

    2. 2 РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА 9

      1. 2.1Розрахунок графіку ППР 9

      2. 2.2Складання відомості дефектів 13

      3. 2.3Розрахунок трудомісткості ремонтних робіт 14

      4. 2.4Розрахунок чисельності і складу ремонтної бригади 15

      5. 2.5Розрахунок фонду оплати праці 18

      6. 2.6Розрахунок непрямих витрат 23

      7. 2.7Кошторис витрат на капітальний ремонт 23

    3. ВИСНОВОК 24

    4. СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 25

ВСТУП

Обладнання на хімічних підприємствах працює, як правило, в особливих умовах: високо агресивні середовища (що викликає корозію), сили тертя та ін.. Режим роботи обладнання дуже напружений ( в дві, три зміни) без зупинок у вихідні та святкові дні. Всі ці умови мають суттєвий вплив на фізичний знос обладнання. Для підтримання основних виробничих фондів у працездатному стані необхідні повсякденний нагляд, догляд і періодичний їх ремонт. Для попередження передчасного зносу вузлів і агрегатів технічного обладнання ремонтні служби здійснюють технічне обслуговування, планово-попереджувальний ремонт, модернізацію обладнання, часткове виготовлення запасних частин, пристосувань та інструмента, механізацію трудомістких і важких ремонтних робіт.

Аналіз організації ремонтних робіт показує, що підвищення продуктивності праці, зростання економічної ефективності в ремонтному виробництві забезпечується шляхом раціональної організаційної структури ремонтної служби, розробки і втілення найбільш ефективних систем оперативного планування і організації ремонтів і обслуговування обладнання, вдосконалення форм оплати праці і методів її стимулювання.

Питання ефективності виробництва, підвищення якості і зниження собівартості ремонтів повинні вирішуватись не тільки на діючих підприємствах, але і на стадії проектування. Виходячи з цього, при розробці курсових робіт (дипломних проектів)економічні питання повинні сприяти рішенню технічних задач у всіх основних розділах: розраховується економічна доцільність проведення ремонтів.

Мета економічної частини проекту – визначити найбільш економічні рішення поставлених в курсовому (дипломному) проекті завдань, а саме, показати, що планування ремонтів дозволяє завчасно підготуватись до них з боку ремонтної служби. Це дозволяє знизити витрати основного виробництва, зменшити витрати на ремонт при одночасному покращенні його якості.

1 Пояснювальна частина

1.1 Призначення і устрій обладнання

Фільтр-прес - апарат періодичної дії для поділу під тиском рідких неоднорідних систем (суспензій, пульп) на рідку фазу (фільтрат) і тверду фазу (осад). Фільтр-преси застосовуються для фільтрації широкого класу суспензій, а також вони придатні також для розділення суспензій з невеликою концентрацією твердих частинок і суспензій з підвищеною температурою, охолодження яких неприпустимо внаслідок випадання кристалів з рідини. Принцип дії: Рушійною силою процесу фільтрації є напір подається в апарат суспензії. Суспензія під тиском надходить всередину пакета щільно стислих фільтрувальних плит (плит та рам). Плити обтягуються фільтрувальної тканиною. Частинки твердої фаза затримуються на поверхні фільтрувального полотна, а рідка фаза вільно проникає через дрібні пори фільтрувальна і далі через систему каналів виводиться з фільтра. Площа фільтрації у сучасних фільтр-пресів може досягати значення більш 1200 м ² Обсяг фільтрувальних камер у сучасних фільтр-пресів може досягати значення більш 30 м ³ Товщина осаду від 5 до 50 мм Розміри фільтрувальних плит, мм: 200х200, 250х250, 300х300, 350х350, 400х400, 450х450, 470х470, 500х500, 630х630, 660x660, 700х700, 711x711, 800х800, 810x590, 815х815, 900х900, 914x914, 930x930, 1000х1000. Робоча температура від - 20 до + 150 ° C Тиск фільтрації до 3,0 МПа. Тиск пресування (віджимання) осаду до 6,0 МПа.

Рисунок1- фільтр-прес для стічних вод

1.2 Організація ремонту технологічного обладнання

Склад, значення і завдання ремонтного господарства В процесі експлуатації технологічне обладнання піддається фізичному та моральному зносу і вимагає постійного технічного обслуговування ня. Працездатність обладнання відновлюється шляхом його ремонту.Організація технічного обслуговування і ремонту технологічного устаткування є основною функцією ремонтного господарства у виробничій інфраструктурі підприємств. Економічною основою існування ремонту є нестабільність деталей і вузлів техніки. 

Дійсно, економічно необгрунтовано і технічно неможливо виготовити машину, механізми, агрегат з деталями і вузлами з однаковою міцністю, так само рівномірність зносу, з приблизно рівними термінами служби. Тому і виникає потреба в ремонті техніки, щоб забезпечити її нормальне функціонування на весь період служби. Ремонт - сукупність техніко-економічних і організаційних заходів, пов'язаних з підтримкою і частковим (або повним) відновленням споживчої вартості основних фондів (засобів виробництва) або предметів особистого користування. Згідно існуючим стандартам ремонт - це комплекс операцій по відновленню справності або працездатності виробів або їх частин. Завдання організації ремонту устаткування стають дуже актуальними. До основних завдань ремонтного виробництва підприємства відносяться: • підтримка технологічного устаткування в постійній експлуатаційній готовності; • збільшення термінів експлуатації устаткування без ремонту; • удосконалення організації та підвищення якості ремон та обладнання; • зниження витрат на ремонт і технічне обслуговування техно логічного устаткування. Ці завдання вирішуються шляхом: • розробки та реалізації системи з технічного обслуговування нию обладнання в процесі його експлуатації з метою предуп реждения прогресуючого зносу і аварій; • своєчасного і якісного виконання планово-попереджувального ремонту устаткування; • модернізації застарілого обладнання; • підвищення організаційно-технічного рівня ремонтного виробництва. Система технічного обслуговування і ремонту обладнання Роботи з підтримання обладнання в працездатному стані поділяються на технічне обслуговування та ремонт. Орга нізація ремонтного господарства підприємства базується на системі планово-попереджувального ремонту (ППР), основні положення встановлені (ЕСППР). Система ППР - це сукупність організаційно-технічних заходів щодо догляду, нагляду, обслуговування та ремонту обладнання, профілактичних заходів по

заздалегідь складеному плану в певних обсягах і в певні терміни з метою

запобігання обертання прогресивно наростаючого зносу, попередження аварій і підтримки обладнання .

Система ППР базується на двох основних принципах - запобігливості і плановості.

Принцип запобігливості полягає в тому, що після отримання кожним елементом встановленого для нього певного часу виконуються технічне обслуговування та ремонтни роботи незалежно від фізичного стану і ступеня зносу. Принцип пла- нування припускає, що зазначені технічні впливу осу ються за спеціальним графіком із заданими обсягами робіт у визначені терміни. Система ППР включає в себе технічне обслуговування і ремонти.