Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальний посібник Лікарські рослини.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
866.82 Кб
Скачать

Висновки

Широке застосування рослинної сировини для виготовлення лікарських препаратів має важливе значення у ветеринарії, оскільки такі препарати мають меншу вартість відносно синтетичних і можуть успішно замінити їх, що сприяє зниженню собівартості продукції тваринництва.

Власне тому пошук нових лікарських рослин, їх вивчення та втілення у ветеринарну практику має велике народногосподарське значення.

Крім того, правильне використання запасів інтродукція рослин і вирощування їх у спеціалізованих господарствах, можуть повністю забезпечити потреби ветеринарної медицини в лікарській сировині, а також запити промисловості в виробництві окремих препаратів спрямованих на зміцнення ветеринарної медицини, поліпшення ветеринарного обслуговування тваринництва.

Даний навчальний посібник призначений для студентів, майбутніх ветеринарних спеціалістів; його мета привернути їх увагу до фітотерапії, використання лікарських рослин і виготовлення з них препаратів, а також ознайомитись з досвідом народної ветеринарії.

Користуючись даним посібникам студенти зможуть збирати та гербаризувати лікарські рослини згідно з наведеним переліком, в подальшому використовуючи в практиці для лікування тварин.

Список використаної літератури

  1. Вовк Д.М. Рослинні засоби у ветеринарній медицині. -К.: Урожай, 1996.-200 с.

  2. Хоменко В.С., Хоменко Н.Р. Лекарственньїе растения в ветеринарии, медицинской и народной практике : Справочник. -К.: Урожай, 1993.

  3. Канюка О.І., Скорохід В.И., Гуфрій Д.Ф. Ветеринарна рецептура та фармакологія: Практикум. -К.: в-во УСТА, 1994. -233 с.

  4. Лікарські рослини: Енциклопедичний довідник. -К.: Олімп, 1992

  5. Рабинович М.И. Ветеринарная фототерапия: Москва Росагропромиздат, 1988

  6. Хмельницький Г.О., Строкань В.І. Фармакологія з рецептурою. -К.: Вища школа, -1985. -251 с.

  7. Ветеринарна фармакологія / Г.О.Хмельницький, В.С.Хоменко, О.І.Канюка. -Харків: Видавн.-комер.підприємство "Парітет"ЛТД. -1995.-480 с.