Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Панасюк Основи туристичного обслуговування Конс...doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать

7.9. Робота менеджера при завершенні туристичної подорожі

У випадку виникнення претензій з якості обслуговування, фактів ненадання чи неналежного надання туристичних послуг за програмою Туристичного Продукту, Турист повинен безпосередньо під час знаходження в країні перебування спочатку звернутись до керівника групи / гіда та / або представника приймаючої сторони для вирішення питання / претензії. Якщо питання / претензію вирішити не вдається, то Турист готує письмову претензію з документально підтвердженими фактами порушення умов Договору, її завіряють підписами керівник групи / гід та / або представник приймаючої сторони. Турист передає цю претензію Туристичній Компанії протягом 14 календарних днів (встановлений ТУРОПЕРАТОРОМ відповідно до ЗУ „Про захист прав споживачів” гарантійний термін) після завершення туристичної подорожі (але не включаючи день завершення Реалізації Туристичного Продукту). Протягом 14 календарних днів ТУРОПЕРАТОР надає Туристові вмотивовану відповідь на його претензію.

8.10. В разі ненадходження до ТУРОПЕРАТОРА претензії Туриста і також в разі відсутності у ТУРОПЕРАТОРА претензій до Туриста по закінченні 14 календарних днів з моменту завершення Реалізації Туристичного Продукту умови Договору вважаються Сторонами виконаними в повному обсязі і без зауважень, та в подальшому не підлягають оскарженню в будь-яких інстанціях за будь-яких умов.

8.11. Розмір майнової відповідальності ТУРОПЕРАТОРА перед Туристом не може перевищувати обсягу фактично завданих Туристу збитків з вини ТУРОПЕРАТОРА Розмір відповідальності ТУРОПЕРАТОРА перед Туристом в цілому за будь-якими видами завданих збитків та шкоди (включаючи моральну), не може перевищувати подвійної вартості Туристичного Продукту.

7.10. Особливості роботи туристичної фірми із клієнтами класу “vip”

VіP-туризм - це не просто індивідуальні, ексклюзивні тури, але й певний набір послуг, що забезпечує туристові найвищий комфорт під час подорожі. Віп туризм ‑ це максимальне задоволення потреб клієнтів у будь-яких послугах, так чи інакше пов'язаних з туризмом.

Туроператор виділяє VіP-туристу персонального менеджера на етапі підготовки тура й персональні гіди на всьому протязі маршруту. В туристичній галузі прийнято виділяти ВІП ПОСЛУГИ:

замовлення готелів рівня 5* Luxe у всіх країнах миру

переліт преміум/бізнес/ 1 клас

індивідуальні трансферти

фрахтування яхт

оренда ВІП чартерів

оренда ВІП залів, Fast Track

оперативне й своєчасне бронювання готелів по усім світі.

При необхідності клієнтові за кордоном може бути надана охорона, всі трансфери можуть здійснюватися на броньованих автомобілях.

Все це дає підстави називати VіP-туризм не просто ступенем якості туропслуг, але й особливим видом туризму, для організації якого туроператору необхідні особливі ресурси.

Як правило туристичні компанії пропонують певний рівень обслуговування туристів.

По прильоті:

Зустріч туристів у трапа літака представником компанії, індивідуальний супровід до VіP-зали, де високопоставлені, почесні гості, очікуючи оформлення візи й багажу, можуть користуватися послугами залу: TV, ІNTERNET, легкі закуски, прохолодні напої.

Оформлення документів туриста персоналом CіP-службы.

Доставка багажу туриста в CіP-салон.

При вильоті:

Доставка багажу туриста в CІ салон.

Оформлення документів туриста персоналом CІ служби.

Відпочинок в CіP-салоне перед посадкою на рейс.

Трансфер від CІ салону до трапа. (можливість даної послуги залежить від рейса й авіакомпанії його виконуючої)

Зустріч із квітами в аеропорті

Індивідуальний трансфер з персональним гідом на комфортабельному міні-автобусі, легковому автомобілі, лімузині.

Моментальне заселення (спрощена процедура реєстрації при заселенні в готель).

VІ сервіс відповідно до концепції обраного готелю (інформація надається окремо/індивідуально).

Індивідуальні екскурсійні тури з персональним гідом.

Оренда різних транспортних засобів від автомобілів з водієм або без, яхт класу "люкс" і катерів.

Бронювання SPA-послуг (у готелях, де необхідно попереднє бронювання).

Організація різного роду святкових заходів, урочистих вечерь, дружніх вечірок на території готелю або поза ним з урочистим виносом торта, піротехнічним шоу й музичним супроводом на вибір клієнта, замовлення столика в романтичному ресторані або оренда яхти на цілий день.

Поздоровлення й доставка подарунків до днів народження, ювілеям, річницям весіль.

VІР туристи, що звикли до певного рівня сервісу, з будь-яких питань й у будь-яку годину дня й ночі звертаються до турпідприємства за допомогою, підтримкою, рекомендаціями, довідковою інформацією.

Також, практика показує, що наші клієнти часом міняють свої плани по ходу поїздки, а отже менеджери підприємства мають бути готові до того, щоб внести будь-які зміни в програму відпочинку.

Всупереч поширеній думці, VіP-туры організуються не тільки в екзотичні країни й куточки планети, де не ступала нога людини. Об'єктами VіP-туризма нерідко стають цілком освоєні масові напрямки, що розташовують відповідною інфраструктурою. Яскравий приклад такого напрямку - Об'єднані Арабські Емірати, де за останні 15 років були створені насипні острови й побудовані "семизвездные" готелі, здатні догодити смакам самих вимогливих клієнтів. Розкішні готелі, що відповідають критеріям VіP-туризма з'являються навіть на анталийском узбережжя Туреччини.

VіP-туризм часто буває пов'язаний із событийным туризмом, відвідуванням свят, фестивалів, карнавалів, концертів світових зірок і спортивних подій. Причому ці події не завжди відбуваються за кордоном. У липні 2009 року одна туркомпания пропонувала VіP-туры на концерт Мадонни в Санкт-Петербурзі, що включали квиток в VіP-сектор, переліт на "аэротакси" бізнесу-класу й проживання (одну ніч) у президентському номері пятизвездного готелю.

З настанням кризи попит на пригодницькі, пляжні, екскурсійні VіP-тури помітно знизився, однак у діловому й событийном аспектах цей вид туризму залишається як і раніше затребуваним. Стійким попитом користуються також VіP-тури, пов'язані з оздоровленням на кращих SPA-курортах миру.

Унікальні й ексклюзивні види VІР - відпочинку й VІР - туризму:

1. Космічний туризм - новий і цікавий напрямок VІР - туризму

- Поле в Невагомості на літаку ІЛ-76 МДК

- Гідроневагомість

- Програми виживання

- Тур на Байконур

- VІ - відпочинок або переговори в Зоряному

- Підготовка до польоту в космос по Програмі подготвки космонавтів

2. Поле на реактивному винищувачі МИТЬ-29 або МИТЬ-31 ( у стратосферу)

3. Тур на " Занурення на легендарний Титаник"

4. Стрибок з парашутом над Еверестом

5. Унікальна й чисто російська забава "Полювання з борзими собаками на лисицю без зброї", що проходить без застосування зброї, на конях, за участю чудових росіян хортиць;

6. Рідке, захоплююче й видовищна "Російське Соколине полювання" (у нас - найбільший загін соколів - мисливців у Європі!);

7. Ексклюзивна в Росії і Європі "Полювання на вовка з росіянами хортицями на конях" (наша пропозиція - єдина можливість у Європі спробувати щастя на вовка хортицями!)

8. Унікальна VІ - риболовля на блакитного марлина в Панамі