Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сологуб.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
112.03 Кб
Скачать
  1. Курорти Австралії: острів Тасманія

Тасманія - острів біля південного узбережжя Австралії площею близько 68 000 кв.км з помірним кліматом. 

Острів Тасманія є одним із штатів Австралії.

Він був відкритий голландським мореплавцем АбелемТасманом.

Острів Тасманія є структурним продовженням Великого Вододільного хребта Австралії.

Береги острова в цілому досить прості, але скелясті, стрімкі і глибоко „вгризені” морем, яке утворює в них довгі затоки. Два ряди острівців становлять ніби два ланцюги, які приковують Тасманію до Австралії.

Хобарт Це столиця штату Тасманія. Це також другий найстаріший місто в Австралії, післяСіднея. Це найбільше місто в Тасманії У Хобарті є мальовничий порт з яхтмі і рибацькими кораблями. Крім старовиннихбудівель минулого століття тут розташовується декілька чудових природних парків, перше легальне казино.

Порт Артур Найбільша колонія в Тасманії перебувала в знаменитому Порт Артур – віддаленому мисі, оточеному з 3-х сторін водою і з'єднується з іншою частиною острова тонким перешийком. З 1830 по 1877, Порт Артур був однією з найстрашніших в'язниць на світі.  Порт Артур по праву вважається однією з головних визначних пам'яток Тасманії.

Лонсестон Це друге за величиною місто на острові Тасманія, після Хобарта. Поруч з центром міста знаходиться заповідник "Долина Катаракт". Це чудовий парк з мальовничими пішохідними стежками, висячим мостом. Тасманія славиться своєю незайманою природою і чудовою рибалкою на лосося.

  1. Японія вперше отримала премію "Wandeslust Travel Award", увійшовши до десятки престижних туристичних напрямів.

В Японії туристам пропонується широкий спектр розміщення - як у західному (європейському) так і в японському стилі, які відрізняються за класом та цінами. Готелі поділяються не за «зірковістю», а за певними класами.

Останніми роками японські парки та сади стали дуже популярними і для іноземних туристів.

Починаючи з 1966 р. в Японії стало популярним будівництво садів на дахах будинків. Один з найбільших –сад на даху Гранд-готель в Саппоро, Хоккайдо.

Видатними є 4 національні сади,: сад при Імператорському палаці ; національні сади: Кіото-гоен . Сіндзукі-гоен ; меморіальний сад Чідорігафусі . В Кіото для ознайомлення з 30-ма основними садами розроблений автобусний тур.

31% території Японії зайнятий природними парками( їх налічується 454). Найбільше число природних парків розташоване в префектурах: Гіфу, Коті, Хоккайдо. Найпопулярнішими є національні парки Акан, Асідзу-Увакай, Асо-Куйу, Бандай-Асахі, Дай-сен-Окі.

Японія багата також історико-архітектурними пам'ятками, зразками сучасних архітектурних стилів, музейними закладами. Так, у Токіо представлені старовинні замки і храми, Національний музей, Музей каліграфії, Національний музей західного мистецтва, Музей японського народного мистецтва, Музей-скарбниця святині Мейдзі, Токійська телевежа заввишки 333 м, зоопарк. В Кіото — замок Нідзе, музеї, більше 2000 старовинних храмів і святинь, Імператорський палац, палац Катсура, старовинні Імператорські гробниці і багато іншого. Предметом поклоніння є гора Фудзі, що знаходиться за 90 км на захід від столиці.

У Нагої — замок, синтоїстське святилище Ацута, храм Тофукудзі , зоопарк, ботанічний сад. У Нарі (колишній столиці країни) — монастирські комплекси; Національний музей.

  1. Сідней

Сідней визнаний одним з найкрасивіших міст світу. Також Сідней є найдавніше і найбільше місто країни, столиця штату Новий Південний Уельс. 

Тут зосереджується унікальний контраст хмарочосів і старих будівель районів Рокс і Кінг-Крос, сувенірних магазинів в районі Йоркс і Елізабет, і азіатських кварталів Чайнатауна і Ліверпуль-стріт, величезних зелених просторів парків і бульварів, і суперсучасних будівель олімпійських споруд районі Хоумбуш, величної (і одній з найбільших у світі) бухти Сидні-Харбор і перекинутого через неї унікального однопролітного мосту Харбор-Брідж довжиною в 503 м .

Тут є розкішні пляжі Бонді і Менлі, один з найбільших в світі Акваріум Сіднея в Дарлінг-Харбор і зоопарк Торонга, в якому в 1916 р . вперше в світі почали містити тварин в природних умовах - у відкритих вольєрах, а також знамениту Оперу - символ Сіднея або вирубану в скелі ще першим губернатором міста оглядовий майданчик "Крісло пані Макгуайр»

У місті велика кількість цікавіх культурних об'єктів знаменитий Музей Сіднея,  Військовомеморіальна художня галерея, НаціональнийМорський музей, Художня галерея Нового Південного Уельса , один з найбільш «сміливих» музеїв світу - Музей сучасного мистецтва, та інші. Особливо цікава набережна в районі Вулумулу.

Місце висадки перших поселенців отримало назву «The Rocks» («Скелі»). Зараз це головна історична частина Сіднея і один з улюблених район туристів.

  1. Туристичні центри Японії: Токіо

Токіо став столицею Японії в 1868 році, раніше називався Едо, що означає "вхід у затоку". Місто розташоване в низинній частині головної рівнини Канто, біля узбережжя затоки. 

Токіо - це величезна метрополія.

У Токіо знаходиться "Міст Японії" Ніхонбасі, який можна побачити в новому музеї історії Едо-Токіо. Стоячи на ньому можна помилуватися будівлею театру Кабукі. Є в Токіо і своєрідний Кремль з Червоною площею - Імператорський палац Коке, оточений парками Хігасі-геен і Кітаномару.

У місті понад 30 музеїв, серед яких особливо цікаві Галерея Тенрі, Музей мистецтва Бріджстоун, Національний музей сучасного мистецтва, Музей Паперового змія, Токійський метрополітен-музей, Музей Ота з експозицією японської гравюри "укііо-е", Музей Метро, ​​а також безліч невеликих , часом вкрай незвичайних музеїв - Музей очок, Музей запальничок, Музей водопроводу, Музей велосипедів, Музей сумок і т. д.

Також дуже багато храмів та соборів. Наприклад, храм Тосегу, православний кафедральний собор Воскресіння Христового та інші.

Пам'ятками Токіо є і стародавні парки - Рікушен, Хібія.        Головна торгова вулиця столиці - Гінза (Гіндза), що представляє собою майже півторакілометрову низку найдорожчих магазинів і ресторанів.

Заслуговує на увагу токійський Діснейленд (1983 р.), оглядовий майданчик на 45-поверховому хмарочосі губернаторства Токіо і славиться своїм дизайн омолімпійський комплекс Йойош, а також численні храми і релігійні споруди парку Сіба.

  1. Туристичні центри Автралії : Мельбурн

Мельбурн — столиця штату Вікторія. Його часто називають «культурною столицею Південної півкулі». У наші дні компактний центр Мельбурну заповнений музеями, галереями і прекрасними магазинами, але велику частину міста займають парки, сквери і Королівський Ботанічний сад. 

Цікаві також Національна галерея і музей Вікторії, Музей сучасного австралійського мистецтва, собор Св. Патріка, меморіал Джеймса Кука і старий Монетний двір міста.

Знамениті курортні околиці - острів Філліп-айленд з його дивовижним «Парадом пінгвінів», один з символів Австралії - "Велику океанську дорогу» і мальовничі вивітрені береги на південному заході Вікторії, а також прекрасний Національний парк Порт-Кемпбелл, який славиться дивовижним зборами вапнякових «скульптур», що включають і знамениті «Дванадцять апостолів», «Лондонський Міст" і ущелина Лох-Ард.

Також одними з найбільш популярних туристичних маршрутів є "Золота Миля" Мельбурна (пішохідна оглядова екскурсія), Музей Золота і Соверен Хілл в Балларат, Національний Парк в горах Данденонг. Серед місцевих туристів користуються популярністю винні тури в долину річка Ярра, горах Грампіанс і півострів Морнінгтон.

  1. Туристичний потенціал Данії

Копенгаген заснований у 1167 р., столиця країни з 1417 р..

Центром міста вважається Ратушна площа з розміщеною на ній Ратушею, скульптурою засновника міста єпископа Абсалона, оригінальним термометром із механічними фігурками і Міським музеєм. Поруч із ратушною площею є Кругла вежа. З вершини вежі відкривається вигляд на старий Копенгаген. На о. Слотсхолмен розміщений палац Крістіансборг. Інші туристичні об'єкти: фондова біржа Борсен, міст Марбл і парадний вхід у палац Крістіансборг.

На найбільшій міській площі Конгенс-Ньїторв розміщені: кінна статуя Хрістіана V, Королівська академія образотворчих мистецтв (1754) і Королівський театр (1722).

Район Нюхавн - улюблене місце художників, фотографів, журналістів і туристів, тут розміщені Національний музей і художня галерея Карлсберг.Н а набережній можна побачити символ міста - відому скульптуру Русалочки.

Серце Копенгагена - довга торгова вулиця – Стрегет. До визначних пам'яток Копенгагена зараховують: парк Тіволі, один із кращих зоопарків Європи, Датський Національний музей.

Недалеко від центру міста є Палацевий комплекс зимової королівської резиденції Амаліе-нборг. Поруч із палацом знаменита Мармурова церква.

У Хельсінгере розміщений замок Кронборг (1577-1585), у якому нібито жив шекспірівський Гамлет.

Портове місто Нюборг пишається титулом першої столиці Данії і замком Данехоф. Місто Оденсе відоме як місце народження відомого казкаря Г. Х. Андерсена.

У Ольборзі варто відвідати будинок Йенса Банга , що вважається однією з найкращих ренесансних будівель північної Європи, замок Ольборг, Ратушу з величезним залом міської ради, монастир та ін..

Столиця Східної Ютландії, друге за величиною місто Данії Орхус є батьківщиною Вітуса Берінга. В Орхусі є літній маєток датської королеви, а в приміській зоні Біллунд - всесвітньо відомий парк Леголенд.

  1. Аксіоми країнознавства

1)Всі сфери функціонування суспільства будь-якої країни так чи інакше взаємопов’язні між собою.

2)Цілісної картини тієї чи іншої держави чи регіону при вилученні того чи іншого її елементу , отримати неможливо.

3)Великі значення має взаєморозміщення країн чи регіонів у світі.

4)Країни і міждержавні утворення існують у часі, які разом з простором визначають буття людей, народів та суспільства.

5)Будь-яка система країни складається підсистем нижчого ієрархічного рівня.

6)Функціонування країн і регіонів відбувається як постійна зміна їх станів внаслідок як внутрішньої взаємодії елементів, так і взаємодії з довкіллям.

  1. Туристичний потенціал Нової Зеландії

Нова Зеландія славиться своєю багатою й різноманітною природою - гейзерами, горами й озерами, лісами й гротами, льодовиками й пляжами. Особливу увагу туристів привертають національні парки Маунт Кук на Острові Південний, Тонгаріро, Фьордленд та ін. Острів Північний - покриті снігом вершини гір у Національному Парку Тонгариро, гейзери й грязьові калюжі на околицях Роторуа, безкрайні зелені луги, вкриті густими лісами схили гір, а узбережжя являє собою нескінченний піщаний пляж. Лижі поєднуються з купальним сезоном.

Місто-Порт Окленд, знамените своїм Університетом, розташоване разюче мальовничо - з оглядових площадок, що перебувають на вершинах погаслих вулканів, можна одночасно побачити й Тихий океан, і Тасманове море. Також тут є картинна галерея, Музей транспорту і техніки, Рожевий сад Парнелла. 

У Веллінгтоні - мальовничий ботанічний сад, Національна галерея мистецтв, Національний музей.

Острів Південний - це незліченні фьйорди, льодовики, бурхливі гірські потоки й ріки. Національний Парк Маунт Кук, у якому перебувають найвищі гірські вершини Нової Зеландії, тихе містечко Квінстаун біля підніжжі гірського хребта Ремаркабелз, численні пляжі й скелясті бухти.

  1. Туристичний потенціал Північної Німеччини

Баварія - найбільша і найчастіше відвідувана туристами земля Німеччини. Саме тут розміщено унікальний національний парк Баварський ліс.

Саме тут простягаються Баварські Альпи, є безліч мальовничих озер (Кімзеє, Штарн-бергерзеє, Аммерзеє і західна частина Боденського озера).

Баден-Вюртемберг.

Тут розташований знаменитий Шварцвальд з центром встаровинному Фрайбурзі, річки Рейн, Дунай, Неккар. Головні туристичні центри - Штутгарт з його сучасною та старовинною архітектурою, університетські міста Тюбінген і Гейдельберг. Цікаві виставковий зал міста та Музей імені Раїса.

Гірські курорти Німеччини характеризуються високим рівнем інфраструктури, широким вибором лижних трас. Гірські курорти: Бертехсгаден, Оберст- дорф, Гарміш-Партенкірхен.

Бальнеологічні курорти: Баден- Баден, Бадкюссінг(термічні джерела).

Пам’ятки: замок Нойшванштайн. Є найбільш часто фотографованою і найбільш відвідуваною туристами будівлею в Баварії.

Замок став джерелом натхнення при будівництві замку Сплячої красуні в Парижському Діснейленді.

  1. Особливості розвитку туристичної галузі Пн. Та Пд. Італії

Північна. Райони: Емілія-Романья , Фріулі-Венеція-Джулія, Ліґурія, Ломбардія, П’ємонт, Трентіно-Альто-Адідже, Валле-д'Аоста, Венето.

Міста: Болонья, Венеція, Верона, Мілан, Равенна, Турин, Генуя.

Курорти в соновному гірськолижні ( Трентіно, , Макдона-Дін), озера (Гардоні, Рів’єра, Сірміона).

М. Мілан - Собор Дуомо, пам'ятник і галерея Вітторіо Еммануелю, Міланський кафедральний собор, оперний театр Ла Скала.

М. Турин – Собор Іоанна Хрестителя.

Венето – Венеція(118 островів, Венеціанський університет).

Емілія-Романья( Болонський університет).

Фріулі-Венеція-Джулія (винний туризм).

Центральна. Райони: Тоскана, Марке, Абруццо, Умбрія, Лаціо.

Міста: Рим, Флоренція, Піза, Сієна, Ліворно, Лація, Анкона.

М.Рим – Собор Св. Петра, всесвітньо відомий Пантеон - античний храм; Колізей; кілька Тріумфальних арок, фонтан Треві, в якого туристи звичайно кидають монетки.

Тоскана- Собор Санта-Марія-Дельф’єра.

М Піза – Пізанська вежа.

Умбрія - собор в Орв’єто, собор в Сполето, фонтан Маджоре.

Абруццо9гірські курорти, пляжні курорти)