Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dlya_bo (1).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
164.47 Кб
Скачать

41.Шляхи збільшення прибутку.

Прибуток є самим головним призначенням підприємства. Завданням будь-якої компанії або інвестора є отримання прибутку від будь-якої з угод. Адже інвестиції, які витрачаються в процесі виробництва, повинні повернутися і при цьому принести з собою прибуток. Тому однією з найважливіших проблем, з якою стикаються бізнесмени, є збільшення прибутку.

Для того щоб визначити шляхи, спрямовані на збільшення прибутку, почнемо з наступного рівності: прибуток = заробіток - витрати.

Для того щоб збільшити прибутковість, необхідно у той же самий час збільшити і заробіток, (при цьому намагаючись не збільшувати витрати), або одночасно збільшувати заробіток і зменшувати витрати.

Нижче наведено 3 альтернативи для збільшення прибутковості, які необхідно детально розібрати і які є дуже актуальними:

1. Збільшення цін при збереженому значенні витрат. Заробіток може бути збільшений кількома шляхами:

- Підняттям цін на ваш продукт;

- Підняттям рівня продажів;

- Збільшенням різниці між ціною і собівартістю товару.

Встановлені ціни можуть переглядатися один або два рази на рік, але збільшувати ціну на товар необхідно в умовах збереження конкурентоспроможності. Іншим важливим критерієм, який необхідно враховувати перед підвищенням цін, є тип продукту або продаваної послуги. Існують такі категорії, до яких покупці відносяться лояльно і готові заплатити трохи більше за них, лише б якість і смак товару залишалися на висоті. До такої категорії належить харчова промисловість. У той же самий час в такій галузі послуг, як телекомунікації, навіть маленьке підвищення цін тягне за собою наслідки.

2. Зниження витрат або собівартості при збереженому значенні заробітку. Другий альтернативою є зниження суми загальних витрат. Це може бути досягнуто зменшенням собівартості товару. Введення в експлуатацію продукції високих технологій, тобто конвеєрів, які ефективно вирішують цю проблему. Іншим важливим інструментом у зниженні загальних витрат є впровадження нових методів управління, таких як спільна діяльність. Ретельно вивчайте експлуатаційний цикл для контролю вливань грошових коштів та зниження ризику виробництва надлишкової продукції. Приміром, багато підприємств - лідери вирішують проблему підвищення ціни на вироблений товар шляхом зменшення кількості виробленої продукції. Але не забувайте про те, що зменшення собівартості товарів або послуг не повинно вплинути на погіршення їх якості.

3. Одночасне збільшення цін та зменшення собівартості. Це може бути досягнуто шляхом масового виробництва. Принцип економіки, зумовлений зростанням масштабу виробництва, може призвести до бажаної мети.

На додаток до порушеної теми можна сказати, що важливим фактором для отримання загальної прибутковості служить стратегія і комунікабельність самої компанії-виробника. Запам'ятайте той факт, що неправильне визначення цілей або неспрацьовану стратегія ніколи не приведуть до отримання прибутку. Для досягнення найвищої мети будьте обережні з плануванням вашого подальшого шляху розвитку. На додаток до того, будьте впевнені в тому, що у вас є налагоджені канали зі збуту ваших продуктів як всередині вашої країни, так і закордоном.