Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен. программа ПТУ 4 курс.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
104.55 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДОКУЧАЄВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ

ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

ІМЕНІ МИХАЙЛА ТУГАН-БАРАНОВСЬКОГО

Циклова комісія технологічних дисциплін

О.М.Статилко

Технологія виробництва кулінарної продукції

Екзаменаційна програма

для студентів 4 курсу заочної форми навчання

спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції»

2012

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДОКУЧАЄВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ

ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ ІМЕНІ МИХАЙЛА ТУГАН-БАРАНОВСЬКОГО

Циклова комісія технологічних дисциплін

О.М.Статилко

Технологія виробництва кулінарної продукції

Екзаменаційна програма

для студентів4 курсу заочної форми навчання

спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції»

Розглянуто та затверджено на засіданні циклової комісії технологічних дисциплін

Голова комісії ____________Н.В.Удалова

Протокол № __ від ________

Схвалено на засіданні

методичної ради

Голова ради______ Л.О.Наріжна Протокол№___від____________

2012

Екзаменаційна програма з дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції» для студентів 4 курсу заочної форми навчання з спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції»

Підготувала Статилко О.М. викладач Докучаєвського технікуму Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського

Екзаменаційна програма складена у відповідності до навчальної програми з дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції» та підготовлено з метою підготовки студентів до семестрового екзамену

Рецензент:

Удалова Н.В. – викладач вищої категорії Докучаєвського технікуму Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган - Барановського

Зміст

  1. Загальні положення

  2. Методика проведення семестрового екзамену

  3. Зміст екзаменаційних завдань

  4. Контролюючі тести з дисципліни

  5. Банк ситуаційних завдань

  6. Критерії оцінювання якості знань і умінь студентів

  7. Список літератури

Додаток А

  1. Загальні положення

Здача екзамену - це завершальний етап самостійної роботи студента над вивченням дисципліни, який дає викладачу можливість вияснити об'єм знань, умінь і навичок студентів відповідно до вимог ОКХ, перевірити правильність і повноту знань, вміння студентів логічно мислити, використовувати знання в розв’язуванні практичних ситуацій.

Проводиться семестровий екзамен після виконання студентами навчального плану згідно навчальної програми в повному обсязі.

Для вивчення дисципліни в 8 семестрі відводиться 67години. До екзамену допускаються студенти, які відвідували заняття, виконали лабораторні роботи обсягом 4 годин та отримали залік за відпрацьовані лабораторні заняття.

Рівень сформованості знань, умінь і навичок студентів встановлюється опосередковано за допомогою тестування та розв’язування ситуаційних завдань.

Екзаменаційні завдання для проведення екзамену обговорюються і схвалюється на засіданні циклової комісії технологічних дисциплін і затверджуються заступником директора з навчальної роботи не пізніше ніж за два тижні до початку сесії.

2. Методика проведення семестрового екзамену

Екзамен починається вступним словом викладача, який знайомить студентів з порядком проведення екзамену і правилами поведінки студентів під час екзамену, бажає всім успіху. Цей момент надзвичайно важливий з психологічної точки зору: установка на успіх, на тверду перемогу додає впевненість студентам, особливо нерішучим. Початок екзамену «задає тон» всій роботі, тому краще викликати першим одного-двух сильних студентів з даної дисципліни, потім менш сильних, слабих, і так чергувати в перебігу всього екзамену. При цьому треба мати на увазі те, що студентів, які дуже хвилюються, не слід викликати останніми, бо вони можуть дуже втомитися і не здати екзамен.

Важлива дидактична умова успішного проведення екзамену – уміння викладача уважно слухати відповіді, не перериваючи студента. Екзамен проводиться неквапливо, по діловому, в дружній обстановці. Тоді можна чекати максимально можливих в даних умовах результатів від кожного студента. При цьому не можна забувати, що будь-яке додаткове питання потрібно ставити доброзичливо і давати на його обдумування певний час.

Не допускається присутність на екзамені сторонніх осіб без дозволу директора технікуму.

На проведення екзамену передбачено в середньому 15 хв. на кожного студента. При проведенні екзамену група ділиться на підгрупи, які здають екзамен в один і той же день. Під час здачі усного екзамену в аудиторії може знаходитися одночасно не більше 4-5 студентів.

З метою попередження необ’єктивного оцінювання знань студента викладач дає аналіз його відповіді. В разі необхідності уточнення знань пропонує додаткові питання в межах навчального матеріалу, винесеного на екзамен.

Під час екзамену студенти з дозволу викладача можуть користуватися нормативною документацією.

Студент має право вибрати другий білет при умові, що він відмовився відповідати на перший. Оцінка буде знижена на один бал.

У разі відсутності студента на екзамені викладачем робиться в екзаменаційній відомості відмітка «не з’явився».

Студенту, який не з’явився на екзамен з неповажної причини, виставляється незадовільна оцінка, у разі поважної причини завідуючий відділенням технікуму призначає студенту інший термін здачі екзамену.

Якщо студент показав незадовільні знання, у відомості виставляється оцінка «2» (незадовільно), а завідуючий відділенням призначає студенту термін перездачі екзамену.