Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVO мэнэдж.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
366.68 Кб
Скачать

9. Вклад вітчизняних вчених і практиків у розвиток науки управління.

Інтенсивно розвивалась наука управління у колишньому Радянському Союзі. У І періоді розвитку теорії управління обґрунтувались принципи, форми, методи державного централізованого управління,диктатури та регулювання державними організаційними структурами. У ІІ періоді – вдосконалювалося адміністративне управління виробництвом, створювались трести і синдикати, робилися спроби впровадження елементів господарського розрахунку, формального залучення до управління трудящих. У ІІІ періоді – вдосконалення структур управління , планування і організація виробництва, відпрацьовували методи підбору і підготовки керівних кадрів (період пов'язаний з організацією індустріальної бази країни, створенням великих підприємств і галузей народногосподарського комплексу і з пошуками нових принципів і прийомів адміністративного управління). У ІV періоді – пошук нових форм взаємодії державних органів управління, переходу до територіальної і територіально-галузевої системи управління, функціонування нових структур та поглиблення адміністрування. У V – впроваджувалися економічні експерименти, реформи були спрямовані на посилення економічних методів управління, впровадження елементів демократичних методів управління, посилення ролі громадських органів управління. У VІ – період реформування базису і політичної системи України, виникнення різноманітних господарських структур та організацій. Суттєвий вклад внесли у розвиток управлінської думки такі вчені, як М.Туган-Барановський, І. Вернадський, М. Драгоманов та ін.. Кожний новий підхід поновлював досвід і знання попередніх та продовжував розвиватися самостійно.

10. Перспективи менеджменту: можливе і ймовірне.

Интернациональное управление имеет различные уровни, направления и формы. Практика сотрудничества по упорядочению усилий для удовлетворения общественных интересов формируется между государствами, муниципалитетами, организациями (предприятиями). В свою очередь эти интересы возникают в любой сфере жизнедеятельности. Они порождают сотрудничество как на глобальном уровне, региональном, субрегиональном (на двухсторонней основе), так и на точечном. К формам международного менеджмента относятся международные организации, конференции, совещания, консультации и др. Самой крупной международной организацией является Организация Объединенных Наций (ООН), созданная в 1945 г. При ней функционирует ряд специализированных организаций, осуществляющих управление по различным направлениям деятельности государств.

Форма управления на международном уровне - ежегодные совещания семи наиболее развитых в экономическом отношении стран: США, Японии, ФРГ, Великобритании, Франции, Италии и Канады, впервые встреча состоялась во Франции в 1975 г. Авторитетными международными организациями являются Совет Европы и Европейский Союз (ЕС).

Классические произведения менеджмента, на которых воспитаны поколения зарубежных менеджеров, содержат фундаментальные идеи теории и практики управления, на их основе создаются новейшие достижения менеджмента.

Модернізація управління має відбуватися на основі підходу, який синтезує систему таких вимог: реалізація мультиплікаційного ефекту, тобто такого, що постійно наростає, множиться; досягнення синергетичного ефекту, тобто максимізації ефективності від поєднання багатьох чинників у рамках даної системи; здійснення інтегрального ефекту як єдності метричних і неметричних цінностей.

Послуговуючись цим підходом, український уряд і керівники бізнесу з метою модернізації методів управління мали б спрямувати зусилля на:

а) вироблення нових концепцій управління;

б) екстенсивний та інтенсивний розвиток системи бізнес-освіти;

в) довгострокове планування управління;

г) введення системи моніторингу стану управління;

д) точне визначення прав і обов'язків зі збереженим почуттям колективізму;

е) дослідження і розробки з менеджменту;

є) використання сучасних технічних, насамперед інформаційних, засобів.

Розвиток сучасного управління далеко не простий. Відчувається глибока необхідність у "революції свідомості" і "створенні необхідної атмосфери".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]