Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_ugolovnoe_yekzamen.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
109.71 Кб
Скачать

46. Cт 199 Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї(

.Безпос. об'єкт - суспільні відносини у сфері кредитно - грошової системи Укр. Предмет: підроблені нац. валюта Укр. у вигляді банкнот або металевої монети; іноз. валюта; держ цінні папери; білети держ лотереї. Об'єкт. сторона - у виготовленні, зберіганні, придбанні, перевезенні, пересиланні, ввезенні в Україну з метою збуту, а також збуті зазначених предметів. Суб'єкт. сторона - пр. умисел, поєднаний з метою збуту вказаних вище предметів. Відсутність такої мети виключає крим. відпов-ть. Суб'єкт – фіз.. осудна особа 16р. Кваліфікуючі ознаки:вчинено повторно,за попередньою змовою групою осіб чи у великому розмірі; вчинені організованою групою чи в особливо великих розмірах

47. 3. Контрабанда (201).

Безпос. об'єкт - суспільні відносини, що забез-ть норм. товарообіг через митний кордон і внес. до бедж. мита та зборів. Додатк. безпос. об'єкт – сусп. безп. при контрабанді озброєння; а також здоров'я населення – при контраб. отруйних, сильнодіючих, рад. реч.. Предмет - товари. Об'єкт. сторона - в діях, що полягають у переміщ. у вел. розмірі через митний кордон Укр. товарів чи ін. ді., вчинене поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю. Суб'єкт. сторона - пр. умисел. Суб'єкт - б-я ос,16р. Кваліфікуючі ознаки: за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за злочин, передб.цією статтею.

48. Протидія законній господарській діяльності (Стаття 206).

Основним безпосер об'єктом є встановлений порядок здійснення господарської діяльності, а також право громадян на свободу підприємницької діяльності. Додатковим обов'язковим об'єктом є психічна недоторканність особи. Об'єктивна сторона - висунення протиправної вимоги, поєднаної з погрозою застосування насильства над потерпілим або близькими йому особами, пошкодження чи знищення їх майна. Вимога може полягати у категорично висловленій пропозиції: 1) припинити займатися господарською діяльністю;2) обмежити таку діяльність; 3) укласти угоду; 4) не виконувати укладену угоду. Суб'єкт злочину загальний. Суб'єктивна сторона - прямий умисел.Кваліфікуючими ознаками є вчинення: 1) повторно; 2) за попереднім зговором групою осіб; 3) із погрозою вбивством чи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; 4) у поєднанні з насильством, яке не є небезпечним для життя і здоров'я; 5) у поєднанні з пошкодженням чи знищенням майна. Особливо кваліфікуючими ознаками є вчинення: 1) організованою групою; 2) службовою особою з використанням свого становища; 3) у поєднанні з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я, чи заподіяння ним 4) великої матеріальної шкоди або 5) спричинення інших тяжких наслідків.

49. Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (Стаття 209).

Основним безпосереднім об'єктом э суспільні відносини у сфері зайняття господарською дія-стю і боротьби з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.Предметом злочину є грошові кошти та Інше майно, здобуте завідомо злочинним шляхом. Об'єктивна сторона: 1) вчинення фінансових операцій та інших угод з грошовими коштами та іншим майном, здобутими завідомо злочинним шляхом;2) використання зазначених коштів та іншого майна для здійснення підприємницької або іншої господарської діяльності; 3) створення організованих груп в Україні чи за її межами для легалізації (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих завідомо злочинним шляхом. Злочин вважається закінченим з моменту вчинення однієї з трьох альтернативних дій. Суб'єктом є ф. о. о. 16-річного віку яка набула цивільної дієздатності у повному обсязі. Суб'єктивна сторона - прямий умисел. Кваліфікуючими ознаками є вчинення: 1) повторно; 2) за попередньою змовою групою осіб., у великому розмірі; вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]