Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Власенко (Заводской район).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
309.76 Кб
Скачать

Соціальний портрет проведеного анкетного опитування.

З початку наведемо загальну картину проведеного анкетного опитування. На початку опитування інтерв'юери викликали інтерес у місцевих жителів. Але незабаром з'ясувалося, що жителі сприймали нас як агітаторів, якої-небудь політичної партії, так як підходили до нас з питаннями "А що це за агітація? Від якої ви партії?". Дуже цікавим було те, що саме ці люди після того як дізналися про тему і мету соціологічного опитування на відріз відмовлялися відповідати на запитання анкети. Також не одиничним спостерігалося бажання взяти участь в опитуванні але після першого ж питання "Чи будете Ви брати участь у виборах до Верховної Ради України в жовтні 2012 р.?" відповідали що це їм не цікаво. Хотілося б відмітити, що відмови були різної форми. Наприклад, жінки похилого віку з презирством аргументували відмову оскільки не бачили в цьому сенс, молодь в основному просто проходила мимо, але були випадки з агресивною відмовою і застосуванням ненормативної лексики, в основному це чоловіки від 35 років і старше. Це свідчить про складну соціально-політичну ситуацію в місті, мешканці не задоволені своїм сьогоднішнім життям. Потрібні якісь реформи, зміни в управлінні містом - для того, щоб стабілізувати цю ситуацію, з одного боку. А з іншого, необхідно, щоб саме населення виявляло велику політичну активність і прагнуло більше дізнаватися про діяльність різних організацій і політичних партій в місті - тим самим намагаючись вплинути на соціально-економічний і політичний порядок.

В даному соціологічному опитуванні взяли участь 250 жителів Баглійського району. А конкретно в таких точках: автобусна зупинка «Урал», ринок та поблизу Палацу культури «Хімік». За соціально-професійним статусом маємо такі показники: 30% робітники, 28% пенсіонери, 18% студенти, 12% безробітні, 6% підприємці, 5% службовці (Таблиця 1). В опитуванні взяла участь практично однакова кількість жінок 51% і чоловіків 49% (Рисунок 1).

Таблиця 1 Розподіл респондентів за соціально-професійним статусом

Питання

Ваш соціально-професійний статус:

відповідь

студент ВУЗа, технікума, ПТУ

службовец

рабітник

підприємець

безробітний

пенсіонер

інше

частота

45

13

76

14

31

70

1

відносна частота

0,18

0,052

0,304

0,056

0,124

0,28

0,004

відсотковий аналіз

18%

5%

30%

6%

12%

28%

0%

Рисунок 1 Одновимірний розподіл респондентів за статтю

Оскільки опитування проходило зранку в будній день на ринку і біля автобусної зупинки на вулиці знаходилися в основному пенсіонери і робітники. Молоді на вулицях дуже мало. Отже за віковими групами маємо такі дані: у віковий проміжок 18-25 років 20% респондентів, у віковій групі 26-35 потрапила 19% респондентів, у проміжок 36-45 років 24% респондентів, також стільки ж відсотків 24% старше 60 років, і найменьша група 46-60 років складаєть 13% від загальної кількості опитанних Баглійского района 250 осіб (Рисунок2).

Рисунок 2 Вікові групи опитанних респондентів