Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика на ЕЧ-3 Габа Л..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

1.2 Характеристика основних техніко–економічних показників еч-3.

Основні техніко–економічні показники діяльності Рівненської дистанції електропостачання розраховуються по двом видам діяльності: експлуатаційній і підсобній.

План по експлуатаційній діяльності включає в себе роботу районів контактної мережі. В плані техніко – економічних показників наводяться показники :

1) Бальність, яка характеризує якість утримання контактної мережі. Вона не повинна перевищувати 25 балів. Фактична бальність на дистанції в 2001 році склала 12,9 балів або оцінка “відмінно”. Бальність вимірюється вагон-лабораторією один раз в квартал.

Коли бальність збільшується, це означає погіршення утримання контактної мережі, а саме:

  • несвоєчасне регулювання зигзагів;

  • недотримання висоти контактного дроту;

  • недотримання відповідного стану заземлення;

  • обриви на лінії;

Вимірюванням бальності займається бригада, яка постійно слідкує за дотриманням відповідної бальності.

2) Експлуатаційна довжина контактної мережі ділиться на дільниці обслуговування між районами контактної мережі.

3) Розгорнута довжина контактної мережі визначається в залежності від наявності технічних приладів, а саме кілометрів розгорнутої довжини контактної мережі.

Розгорнута довжина контактної мережі завжди більша за експлуатаційну довжину.

План по підсобній діяльності включає роботу тягових підстанцій, ремонтно–ревізійної дільниці, районів електропостачання і характеризується показниками розгорнутої довжини електропередач та експлуатаційної довжини електропередач.

4) Загальний об’єм переробленої електроенергії визначається витрачанням її на тягу поїздів, особисті потреби дистанції і відпуск її стороннім споживачам. Обєм переробленої електроенергії для тяги поїздів планується на основі заданих розмірів перевезень і планових норм питомих витрат електроенергії на вимірювальник.

5) Витрати електроенергії на особисті потреби включає витрати її тяговими підстанціями і районами електропостачання.

До витрат входить: підігрів проводів масляних вимикачів та комірок, охолодження тягових трансформаторів, робота підзарядного пристрою, внутрішнє та зовнішнє освітлення тягових підстанцій і районів електропостачання, електро-постачання підстанцій і районів електропостачання, освітлення трансформаторних підстанцій 10кВ районів електропостачання, електрообігрів обладнання, робота підзарядних пристроїв трансформаторних підстанцій 35кВ, робота пристроїв дистанційного керування роз’єднувачами.

6) Витрати робочої сили визначаються відношенням контингенту, який обслуговує контактну мережу до довжини цієї мережі, при цьому розрахунок проводять по розгорнутій і експлуатаційній довжині окремо.

До витрат на утримання контактної мережі відносяться витрати на оплату праці, які входять до собівартості наданих послуг і робіт.

7) Об’єм робіт по експлуатаційній і підсобній діяльності виражений в технічних одиницях.

8) Подуктивність праці визначається, як відношення технічних одиниць до контингенту.

Переробка, втрати при переробці електроенергії, реалізація електроенергії на тягу поїздів, на власні потреби цехів, залізничних підприємств, нетранспортним споживачам, собівартість електроенергії планується в відокремленому підрозділі “Енергозбут”, який входить до складу служби електропостачання

Згідно з наведеною таблицею техніко-економічних показників бальність контактної мережі за 2000 рік і 2001 рік менше 25 балів рахується “відмінно”.

В звязку з рішенням Укрзалізниці про продовження електрофікованих дільниць в напрамку Здолбунів-Ягодин до кордону з Польщею почалось будівництво нової електрофікованої лінії. Експлуатаційна і розгорнута довжина контактної мережі, порівняно з 2000 роком, збільшилась в звязку з вводом в експлуатацію дільниці Здолбунів-Ківерці. В звязку з цим збільшилось споживання електроенергії для потреб залізничного транспорту, в тому числі за рахунок обігріву приміщень цехів підприємств в зимовий період.

Збільшення споживачів підприємницької діяльності (кафе, кіосків, магазинів) і будівлею житлових будинків, які споживають залізничну електроенергію дав ріст обсягу переробки електроенергії для інших споживачів залізничного транспорту.

Технічні одиниці збільшились в звязку з вводом в дію контактної мережі і пересувної тягової підстанції на станції Ківерці. З прийняттям контингенту в кількості 22 чоловік, що нижче нормативів праці, в звязку з вдосконаленням виробництва, привело до збільшення продуктивності праці порівняно з 2000 роком на 2%.

В 2001 році був зменшений контингент районів електропостачання, так як був організований підрозділ “Енергозбут”, і частина працівників дистанції була передана в штат підрозділу. В результаті зменшився фонд оплати праці, нарахування, матеріали інші виплати, тому витрати на поточне утримання електропостачання на 100 км експлуатаційної довжини районів електропостачання зменшились на 11,2 тис.грн.

По технічним, технологічним питанням, а також питанням планування рожвитку хазяйства, нормування праці і витрати електоричної енергії дистанції електропостачання підпорядковуються відділку дороги і службі ел. постачання управління дороги.