Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика на ЕЧ-3 Габа Л..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

2. Структура апарату управління дистанції електропостачання ( еч ) на електрифікованих лініях.

Штат інженерно-технічних робітників і службовців апарата управління дистанції електропостачання (без лінійних підрозділів) складає для дистанції групи 20-24 чол., групи 15-19 чол., групи 10-12 чол., групи 7-10 чол..

Штат працівників на Рівненській дистанції електропостачання 327 чоловік . Апарат упраління дистанції складається з 13 чоловік на чолі з начальником і головним інженером , а також замісник ЕЧЗ-3 куруючий ТП , і замісник ЕЧЗ-3 куруючий КМ , технічний відділ , і відділ кадрів .

Дистанції електропостачання на неелектрифікованних лініях мають більш просту скруктуру управління. В цьому випадку апарат упраління дистанції складається з 7-10 чоловік на чолі з начальником і головним інженером. До лінійних підрозділів такої дистанції відносяться райони електропостачання і ремонтно-механічні майстерні.

2.1. Ремонтно – ревізійна дільниця .

Окрім цих елементів контактної мережі тягових підстанцій районів електро- постачання, в склад дистанції електропостачання входить ремонтно-ревізійна дільниця і механічна майстерня. Ремонтно-ревізійна дільниця займається регулюванням, перевіркою і ремонтом електровимірювальних пристроїв швидкодіючих вимикачів, ревізією і ремонтом полупровідникових агрегатів маслонаповнюючої апаратури, виконують роботи по технічному обслуговуванню і поточному ремонту пристроїв контактної мережі і устаткуванням тягових підстанцій. В організаціх технічного обслуговування і поточного ремонту пристроїв електропостачання важливу роль грають електро механічні майстерні. Вони оснащені сучасними пристроями, регулярно забезпечуються запасними частинами і матеріалами, необхідними для ремонту пристроїв тягового електропостачання, телеуправління, телесигналізації, понижуючих підстанції зовнішніх електромереж високої і низької напруги.

2.2. Диспечерський пункт ечц

Для здійснення диспетчерського керівництва пристроями електрифікації і енергетики на дистанції ел. постачання створені енергодиспетчерські групи (ЕЧЦ), що підчиняються начальнику дистанції. Один диспетчерський круг обслуговує електифіковану ділянку 120-200 км.

Оперативне керівництво роботою усіх пристроїв електропостачання здійснює змінний енергодиспетчер .

2.1 Тягова (стаціонарна) підстанція м. Дубно ече-16

Тягова підстанція ТП (додаток 3) призначена для прийому електроенергії від ЛЕП змінного струму 110 кВ , перетворенням напруги 110 кВ на напруги 35 кВ і 27,5 кВ . Цей процес здійснюється понижуючим тяговим трансформатором ТДТНГ-40 МВА

(Т- трьохфазний, Д - вимушене “дуття”, Т - трьохобмотковий, Н - регульоване навантаження, Г - для з/д). Саме тому ТП є трисекційною тобто кожна секція розподіляється по напрузі, відповідно 110, 35, 27,5 кВ. Також ТП займається передачею електроенергії для споживачів.

Дуже часто схеми підстанцій складають в виді однолінійної схеми , хоча насправді ТП має трьохфазне живлення, а так як напру-га є симетричною на вході підстанції, з’єднання ідентичні і мають три фідери, і для того щоб незагромаджати схему рисують однолінійне з’єднання.

Секція 27,5 кВ забезпечує живлення контактної мережі, тобто безпосередньо ЕРС (електро-рухомий склад). Від цієї секції живиться ТСН 220/380 В (трансформатор всласних потреб “собственных нужд”), який в свою чергу забезпечує освітлення, опалення, елктрообігрів самої ТП.

Секція 35 кВ забезпечує живлення районних нетягових споживачів.

ТП забезпечує також електропостачання одноколової високовоольтної лінії автоблокіровки напругою 6 кВ, і від автономного резервного джерела електро-постачання (для кола СЦБ) ; перетворювання електроенергії і розподілення її між споживачами.

Живлення кола СЦБ здійснюється від шин 0.4 кВ через підвищуючий трансформатор, потужністю до 280 кВА. Для цього прийнята окрема секція шин 6 кВ лінії СЦБ і секція шин вводу, понижуючого трансформатора і лінії повздовжного електропостачання (ПЕ). Зєднання електричних апаратів тягової підстанції здійснюють за допомогою неізольованих шин а також за допомогою кабелів. Шини мають володіти достатньою електропровідністю і механічною міцністю. Шини можуть бути мідними, стальними і алюмінієвими. В закритих розприділювальних пристроях приміняють жорсткі шини прямокутного перерізу, співвідношенням сторін 1/5-1/12. У відкритих роприділювальних пристроях напругою 35 кВ і вище приміняють гнучкі шини круглого перерізу.

Силовий понижуючий трансформатор приєднується до високовольтних шин через масляний вимикач при потужності вище 400 кВА.