Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_po_NP_EP_OA.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Вінницький національний аграрний університет

Навчально-науковий інститут менеджменту, адміністрування та права

Факультет менеджменту

Кафедра аграрної економіки

Економіка підприємства

методичні рекомендації

з організації написання і захисту звіту навчальної практики з дисципліни для студентів 3-го курсу денної форми навчання спеціальності 6.050 106 “Облік і аудит” для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» напряму підготовки 0305 «Економіка і підприємництво»

Вінниця

2011

Міністерство аграрної політики україни вінницький національНий аграрний університет Навчально-науковий інститут менеджменту, адміністрування та права

Факультет менеджменту Кафедра аграрної економіки

ЗАТВЕРДЖЕНО

Навчально-методичною радою

Вінницького національного

аграрного університету

___ ____________ 2011 р.

Економіка підприємства

Методичні рекомендації

з організації написання і захисту звіту навчальної практики з дисципліни для студентів 3-го курсу денної форми навчання спеціальності 6.050 106 “Облік і аудит” для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» напряму підготовки 0305 «Економіка і підприємництво»

ВІННИЦЯ

2011

УДК 658: 338.431: 337.35 (072)

Методичні рекомендації підготували: кандидат економічних наук, доцент І.С.Воронецька, кандидат економічних наук, доцент Пронько Л.М., асистент Ремпович С.А., Бернадзіковська Л.О..

Рецензенти: кандидат економічних наук, професор, доцент кафедри організації агробізнесу Красняк О.П. (Вінницький національний аграрний університет); кандидат економічних наук, доцент, в.о.завідувача кафедри економіки підприємства та міжнародної економіки Гарбар В.А. (Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ)

Рекомендовано до видання Навчально-методичною радою Вінницького національного аграрного університету (протокол № _ від „___” _______2011 р.)

Відповідальний за випуск: Вороенецька І.С.

зміст

Вступ

1. Мета і завдання практики

2. Організація і керівництво практикою

3. Структура та зміст звіту з практики

4. Порядок оформлення та захисту звіту з практики

5. Список використаних джерел

6. Додатки

Додаток А

Додаток Б

Додаток В

Додаток Д

Додаток Е

Додаток Ж

Додаток К

Вступ

В умовах ринкової економіки центр економічної діяльності переміщується до основної ланки всієї економіки – підприємства. Саме на цьому рівні створюється потрібна суспільству продукція та надаються необхідні послуги. На підприємстві зосередженні висококваліфіковані кадри, на ньому вирішуються питання економного витрачання ресурсів, застосування високопродуктивної техніки та технології, розробляються бізнес-плани, використовується маркетинг, здійснюється ефективне управління – менеджмент.

Все це потребує глибоких економічних знань. В умовах ринкової економіки виживе лише те підприємство, яке найбільш розумно і компетентно визначить потреби ринку, створить і організує виробництво продукції, яка користується попитом, а також забезпечить високим доходом висококваліфікованих працівників.

Вказані завдання можливо виконати лише при умові високої компетентності спеціалістів в питаннях політики підприємства. Допомогти здобути такі знання – призначення дисципліни „Економіка підприємства”. Практична підготовка студентів аграрних вищих навчальних закладів згідно із ст.. 43 Закону України „Про вищу освіту” є однією з форм організації навчального процесу та обов’язковим компонентом освітньо-професійних програм для всіх освітньо-кваліфікаційних рівні.

Основним завданням практичної підготовки студентів є забезпечення якості підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр”. Під час навчальної практики з даної дисципліни закладаються основи професійної діяльності, умінь і навичок, професійних якостей фахівця. Від якості виконання завдань у період практики залежить формування аналітичного мислення, професійне становлення майбутнього фахівця.

У період практики студентів закладаються основи досвіду професійної діяльності, практичних умінь і навичок, професійних якостей особистості фахівця. Від ступеня успішності на цьому етапі залежить професійне становлення майбутнього фахівця.

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]