Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_po_NP_EP_OA.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

1. Мета і завдання практики

Метою практики є подальше поглиблення та закріплення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання в університеті; набуття необхідних практичних та організаційних навичок самостійної роботи у сфері організації та управління агробізнесом, технології проведення аналітичного дослідження, використання засобів обчислювальної техніки, методів та засобів контролю і аналізу діяльності суб’єктів господарювання; підбір практичного матеріалу для написання дипломної роботи.

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами і формами організації праці, формування у студентів, на базі одержаних ними під час учбового процесу знань, професійних умінь, навичок, необхідних для прийняття самостійних рішень у реальних ринкових умовах, виховання у майбутніх фахівців потреби систематично оновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Основні завдання навчальної практики:

Студент повинен знати :

    • теоретичний курс з предмету „Економіка підприємства” на основі поглибленого вивчення виробничої проблемної ситуації окремого суб’єкта господарювання в системі агропродовольчого комплексу;

    • основні принципи, прогресивні форми і методи впливу на господарсько-фінансове благополуччя підприємства в ринкових умовах господарювання.

Студент повинен вміти :

    • первинні професійні уміння і навички з прикладної економіки, знайомство з методами ефективного господарювання на рівні основної ланки суспільного виробництва – підприємства;

    • набути необхідну сукупність практичних знань з управління підприємством в ринкових умовах на сучасному етапі розвитку економічних відносин;

Навчальна практика – це самостійний вид роботи студента, який контролюється і спрямовується викладачем на основі ознайомлення безпосередньо з умовами господарювання, вивчення фінансової та статистичної звітності, власних спостережень.

Навчальна практика – є підготовчим етапом до проходження професійної (фахової, виробничої) практики.

Джерелом даних для написання звіту є річні звіти підприємства статистична і податкова звітність, показники по району (слід отримати в районному управлінні сільського господарства або в районному статуправлінні), економічна література

2. Організація та керівництво практикою

Базою проходження навчальної практики для студентів спеціальності «Облік та аудит» є суб’єкти господарювання різних форм власності та видів економічної діяльності (в сфері агропромислового виробництва).

Зміст практики визначається тематичним планом, який відображає структуру звіту та напрями дослідження, що відповідають обраній темі дипломної роботи.

На початку навчальної практики зі студентами проводиться інструктивна нарада, де пояснюються завдання, зміст та порядок організації практики на обраному суб’єкті господарювання, вимоги до звіту щодо проходження навчальної практики, надаються рекомендації з використання методичних вказівок.

3. Структура та зміст практики

№ пп

Зміст практики

Кількість

годин

кредитів

Загальний інструктаж студентів щодо мети, завдання та інформаційного забезпечення проходження навчальної практики (фінансова та статистична звітність аграрних підприємств)

2

0,05

Визначення виробничої потужності підприємства

4

0,12

Дослідження рівня спеціалізації підприємства та його основних галузей

6

0,17

Оцінка фінансово-економічного стану підприємства та рівня ефективності господарської діяльності

6

0,17

Аналіз ефективності виробництва одного з основних видів товарної продукції підприємства (на вибір студента)

6

0,17

Дослідження конкурентоспроможності продукції та рівня економічної безпеки підприємства

6

0,17

Разом

30

0,8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]