Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМП Потенциал 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
7.63 Mб
Скачать

Передмова

Навчально-методичний посібник з дисципліни „Потенціал і розвиток підприємства” розроблений у відповідності до ОПП підготовки бакалавра, навчальним планом і програмою навчальної дисципліни в якій враховані вимоги кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Мета: засвоєння понятійного апарату, методології та прикладного інструментарію оцінювання ринкової вартості потенціалу підприємства та його структурних елементів; набуття знань про закономірності, принципи та особливості формування, розвитку конкурентоспроможності потенціалу підприємства як збалансованого інтегрованого утворення.

Завдання: оволодіння новітніми засобами ефективного формування потенціалу підприємства, забезпечення його конкурентоспроможності; знаннями і практичними навичками оцінної діяльності як складової управління розвитком потенціалу підприємства.

Предмет: методологія і методика формування, оцінювання та розвитку потенціалу підприємства.

Після вивчення дисципліни «Потенціал і розвиток підприємства» студенти повинні володіти інструментальними, міжособистісними, системними та спеціальними компетенціями, а саме:

Інструментальні компетенції

  • здатність розуміти та оцінювати потенціал підприємства;

  • здатність застосовувати прикладні прийоми та методи при аналізі конкурентоспроможності потенціалу підприємства;

  • здатність отримувати та аналізувати вихідну інформацію для оцінки потенціалу підприємства;

  • здатність самостійного поповнення і оновлення своїх знань з актуальних питань оцінки потенціалу підприємства та творчого їх використання у практичній діяльності.

Міжособистісні компетенції

  • здатність здійснювати ефективні міжособистісні комунікації;

  • здатність працювати та знаходити рішення проблем у команді;

  • здатність застосовувати навички самостійного творчого мислення, уміння приймати рішення в умовах мінливого економічного стану в країні.

Системні компетенції

- здатність застосовувати потрібні підходи щодо оцінки потенціалу підприємства;

- здатність використовувати інструментарій оцінки вартості потенціалу підприємства.

Спеціальні компетенції

  • здатність до формування понятійного апарату та системного бачення сутності та методології вартісної оцінки потенціалу підприємства;

  • здатність отримувати, опрацьовувати та аналізувати нормативну базу з питань оцінки конкурентоспроможності та вартості потенціалу підприємства;

  • здатність розрізняти та правильно застосовувати види вартості при оцінці потенціалу підприємства;

  • вміння вирішувати практичні задачі, пов'язані з оцінкою потенціалу підприємства;

  • здатність обґрунтовано застосовувати методичні підходи до оцінки вартості потенціалу підприємства.

Засвоєння теоретичного матеріалу навчальної дисципліни „Потенціал і розвиток підприємства” базується на знаннях, які студенти отримали при вивченні таких дисциплін, як: „Економіка підприємства”, „Економіка підприємства ІІ”, „Макроекономіка", „Мікроекономіка" тощо.

Навчально-методичний посібник «Потенціал і розвиток підприємства» розроблений згідно з навчальним планом і програмою й призначений для студентів денної форми навчання. Містить методичні рекомендації до практичних та семінарських занять, самостійної роботи, індивідуальних завдань, підсумковий контроль, а також список рекомендованої літератури.