Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
всти метод указания.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
758.78 Кб
Скачать
  1. Графічна частина

    1. Складальне креслення

Креслення повинно містити зображення валу у зборі у масштабі відповідно до [4] на ватмані стандартного креслярського формату [8] та технічні вимоги, що сформульовані як результат виконання розділу „1 ТЕХНІЧНИЙ ОПИС” та підрозділу 3.1 розділу „3 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВАЛУ У ЗБОРІ”. На кресленні проставляються позиції з номерами деталей, що входять до складу валу у зборі, посадки з’єднань відповідно до варіанту завдання, приєднувальні розміри та розміри для довідок. Оформлення креслення відповідно до [8].

    1. Креслення колеса зубчастого

Креслення повинно містити зображення колеса зубчастого або черв’яку у масштабі відповідно до [4] на ватмані стандартного креслярського формату [8] та технічні вимоги, що сформульовані як результат виконання розділу „2 ГЕОМЕТРИЧНИЙ РОЗРАХУНОК ЗУБЧАСТОЇ ПЕРЕДАЧИ”, підрозділів 3.1, 3.3 та 3.4 розділу „3 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВАЛУ У ЗБОРІ” та підрозділу 4.1 розділу „4 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ДЕТАЛЕЙ”. На кресленні наводяться довідкові відомості про колесо зубчасте у вигляді таблиці параметрів, вказується матеріал з якого виготовляється колесо зубчасте або черв’як та параметр твердості, позначаються базові поверхні, вказуються необхідні розміри, допуски всіх розмірів, допуски форми і розташування всіх поверхонь, параметри шорсткості кожної поверхні, наводяться технічні вимоги до колеса зубчастого або черв’яка [12, 13, 14, 16, 17]. Оформлення креслення відповідно до [8].

    1. Креслення валу

Креслення повинно містити зображення валу у масштабі відповідно до [4] на ватмані стандартного креслярського формату [8] та технічні вимоги, що сформульовані як результат виконання підрозділів 3.1 та 3.4 розділу „3 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВАЛУ У ЗБОРІ” та підрозділу 4.2 розділу „4 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ДЕТАЛЕЙ”. На кресленні наводяться довідкові відомості про вал, вказується матеріал з якого виготовляється вал та параметр твердості, позначаються базові поверхні, вказуються необхідні розміри, допуски всіх розмірів, допуски форми і розташування всіх поверхонь, параметри шорсткості кожної поверхні, наводяться технічні вимоги до валу [12, 13, 14, 16, 17]. Оформлення креслення відповідно до [8].

    1. Креслення калібрів

Креслення виконується тільки студентами заочного відділення відповідно до варіанту завдання. Креслення повинно містити зображення калібрів у масштабі відповідно до [4] на ватмані стандартного креслярського формату [8] та технічні вимоги, що сформульовані як результат виконання підрозділу 3.4 розділу „3 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВАЛУ У ЗБОРІ” та розділу „5 РОЗРАХУНОК КАЛІБРІВ”. На кресленні наводяться довідкові відомості про калібри, маркування калібрів, вказується матеріал з якого виготовляється калібри та параметр твердості, проставляються виконавчі та конструктивні розміри калібрів та параметри шорсткості робочих поверхонь, наводяться технічні вимоги до калібрів [12, 13, 14, 16, 17]. Оформлення креслення відповідно до [8].

  1. Специфікація

Специфікація складається до валу у зборі. Специфікація повинна містити довідкові відомості: назву, формат, кількість та позначення складових графічної частини курсового проекту; назву, формат, кількість та позначення пояснювальної записки курсового проекту; формат, кількість, назву та позначення (позначення – тільки для деталей до яких розроблені робочі креслення) оригінальних деталей, що входять до складу валу у зборі; кількість, назву та умовне позначення стандартних виробів, що входять до складу валу у зборі; інші спеціальних вимоги (до прокладанок).

Специфікація складається у вигляді окремого документу. Для варіантів за рисунком 1.1 складається додаткова окрема специфікація на колесо черв’ячне. Оформлення специфікації відповідно до [8]. З метою зручності архівації, специфікація підшивається до пояснювальної записки після розділу „ЗМІСТ”.