Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_мен.пер.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать
  1. Індивідуально – консультативна робота

Індивідуально-консультативна робота є формою організації навчальної роботи викладача зі студентами, яка проводиться з метою посилення мотивації студентів до пізнавальної діяльності та розвитку їх індивідуальних здібностей.

Індивідуально-консультативна робота проводиться у формі індивідуальних занять, консультацій, перевірки виконання індивідуальних завдань, перевірки та захисту завдань, що винесені на поточний контроль за графіком індивідуально-консультативної роботи викладачів, який затверджується завідувачем кафедри один раз на семестр. Графік індивідуально-консультативної роботи доводиться до відома студентів на початку вивчення дисципліни.

Консультації проводяться з метою отримання студентами відповідей на окремі теоретичні чи практичні питання та для пояснення певних теоретичних положень й аспектів, їх практичного застосування. Тому консультації можуть бути:

- тематичні – проводяться за певним темами курсу або за найбільш складними питаннями програмного матеріалу;

- цільові – використовуються перед проведенням модуля або іншого виду поточного чи підсумкового контролю;

- консультації з самостійної роботи – проводяться при підведенні підсумків СРС, в процесі роботи студентів над індивідуальними завданнями та окремими питаннями дипломної роботи.

Основними формами організації індивідуально-консуль­тативної роботи студентів з врахуванням специфіки організації навчального процесу по програмі магістерської підготовки є:

  1. Проведення консультацій для студентів очної і заочної форм навчання.

  2. Перевірка самостійно виконаних студентами індивідуальних завдань, що виносяться на захист в рамках здійснення поточного контролю..

  3. Проведення співбесіди зі студентами під час захисту ними індивідуальних завдань.

  4. Проведення індивідуальних занять зі студентами, які виявили бажання поглибити свої знання з дисципліни.

Такі заняття провадяться в дні консультацій згідно з графіком, затвердженим кафедрою. Розподіл часу протягом семестру наведений в додатку 1.

8. Методики активізації процесу навчання

1.Проблемна лекції.

Тема 9 «Регулювання трудової діяльності персоналу», Тема 10 «Управління робочим часом працівників»

У лекціях увага концентрується на матеріалі, що не знайшов свого відображення у підручниках і посібниках. Студентам подається практичний досвід регулювання трудової діяльності персоналу та управління робочим часом для українських компаній, розкривається досвід зарубіжних дослідників у цій сфері. Під час лекції студентам задається ряд питань для пошуку правильної відповіді і активізації навчального процесу (чинники впливу на ефективність трудової діяльності, використання методів управління трудовою поведінкою працівників агропромислового підприємства, створення раціональних режимів й відпочинку, особливості використання гнучких режимів праці на агропромислових підприємствах.

2.Презентації.

Теми 1-15. Індивідуальні обов’язкові та вибіркові завдання.

Виступаючи перед аудиторією студенти презентують власні індивідуальні роботи та відповідають на питання студентів і викладача.