Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (вост.лит.) 5 семестр - 2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
580.1 Кб
Скачать

Критерії оцінювання відповіді під час заліку

Оцінка «відмінно» виставляється у тому випадку, коли студент дав правильну, повну та глибоку відповідь на історико-теоретичне запитання; впізнав, з якого тексту якого автора взятий уривок для потрактування та аналізу; правильно виконав завдання до цього уривку. При цьому студент має виявляти здібність до самостійного мислення.

Оцінка «добре» ставиться студентові тоді, коли він дав правильну, але не досить повну та глибоку відповідь на історико-теоретичне запитання; впізнав, з якого тексту якого автора взятий уривок для потрактування та аналізу, правильно виконав завдання до цього уривку. Допускаються певні несуттєві неточності.

Оцінка «задовільно» ставиться студентові тоді, коли він дав доволі поверхову відповідь на теоретичне запитання; впізнав, з якого тексту якого автора взятий фрагмент; частково виконав завдання до цього уривку.

Оцінка «незадовільно» виставляється, коли студент зробив суттєві помилки у відповіді на теоретичне запитання; не впізнав, з якого твору йому було запропоновано фрагмент для аналізу і потрактування.

Система рейтингового контролю

Виставлення рейтингового балу за роботу протягом семестру відбувається таким чином:

  • Напередодні заліково-екземенаційної сесії студент отримує оцінку як середнє арифметичне з усіх його поточних оцінок, помножене на 5. Наприклад, протягом семестру студент отримав такі оцінки: 5, 3, 2, 4. Середнє арифметичне – 3,5. Це число множимо на 5. Отримуємо 17, 5. Округлюємо до цілого – 18.

  • Оцінка за самостійну творчу роботу (5, 4, 3, 2) теж помножується на 5. Отже, 5=25; 4=20; 3=15; 2=10.

  • Таким чином підсумкова оцінка за аудиторну роботу та оцінка за самостійну роботу становить суму двох оцінок, помножених на 5, що дорівнює одній одиниці, помноженій на 10. Максимальний рейтинговий бал за роботу протягом семестру може становити 50 (25 за аудиторну роботу + 25 за самостійну роботу).

  • На останньому семінарському занятті студенти пишуть МКР. На неї заплановано приблизно 45-60 хвилин із 90.

  • Для дисциплін, з яких передбачено підсумковий контроль у формі екзамену (дифзаліку), оцінки за МКР трансформуються в рейтинговий бал таким чином:

«5» – 20 балів;

«4» – 16 балів;

«3» – 12 балів;

«2» – 8 балів.

  • Семестровий рейтинговий бал є сумою рейтингового балу за роботу протягом семестру і рейтингового балу за МКР. Отже, максимальний семестровий рейтинговий бал може дорівнювати 70.

  • Максимальний екзаменаційний бал становить 30. Оцінка за екзамен трансформується в екзаменаційний рейтинговий бал у такий спосіб:

«5» – 30 балів

«4» – 23 балів;

«3» – 18 балів;

«2» – 0 балів.

Підсумкова оцінка виставляється за підсумковим рейтинговим балом (сума семестрового рейтингового бала та екзаменаційного бала) за таблицею:

Підсумковий рейтинговий бал

Оцінка за шкалою ECTS

Підсумкова оцінка за національною шкалою

90-100 балів

A

Відмінно

82-89 балів

B

Добре

75-81 бал

C

Добре

66-74 бали

D

Задовільно

60-65 балів

E

Задовільно

40-59 балів

Fx

Незадовільно з повторним перескладанням

39 і менше балів

F

Незадовільно з обов’язковим повторним курсом

Якщо студент, який мав семестровий рейтинг менше 42 балів, отримує на екзамені (дифзаліку) позитивну оцінку («5», «4», «3»), то такому студенту виставляється оцінка «задовільно» і ставиться 60 балів.

Неявка на МКР, нездана самостійна робота, неявка на семінари означає 0 балів за відповідну форму навчальної діяльності.