Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RGR_po_statistike_polnoe.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
388.61 Кб
Скачать

ОДЕСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ

НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ

при Президентові України

Кафедра економічної та фінансової політики

Статистика

Методичні вказівки та завдання до виконання розрахунково-графічної роботи для студентів усіх форм навчання факультету «Менеджмент»

Одеса-2012

Рецензенти:

Карпенко Л.М. – кандидат економічних наук, доцент кафедри статистики

Одеського державного економічного університету.

Носовський Е.І.- кандидат економічних наук, доцент кафедри

економічної та фінансової політики Одеського регіонального інституту

державного управління НАДУ при Президентові України

Рекомендовано до друку Науково-методичною радою

Одеського регіонального інституту державного управління

НАДУ при Президентові України.

Протокол № від 2012 року

Статистика: Методичні вказівки та завдання до виконання розрахунково-графічної роботи для студентів усіх форм навчання факультету «Менеджмент»/ Укладач: Л.О. Куранда.-Одеса: ОРІДУ НАДУ, 2012. - 14 с.

© ОРІДУ НАДУ

при Президентові України,2012

© Л.О. Куранда, 2012.

Методичні вказівки до виконання ргр

Мета РГР – закріплення та контроль знань, які придбали студенти в процесі вивчення навчального матеріалу, а також виявлення їх вміння використовувати на практиці методи статистики в процесі статистичного дослідження будь-якого явища чи процесу. Виконання РГР спонукає студента до самостійного аналітичного пошуку, що ґрунтується на поглибленому вивченні окремих частин дисципліни « Статистика».

Студент має самостійно виконати завдання, даючи пояснення в міру його виконання в текстовому та формалізованому вигляді.

Студент має добре знати зміст своєї роботи та обґрунтувати методику її повторення, уміти дати відповіді на питання, що відносяться до теми РГР. Для чого необхідно ознайомитись з відповідними розділами програми дисципліни «Статистика», потім підібрати рекомендовану програмою літературу і вивчити її. РГР має бути представлена на перевірку встановлені терміни, вона складається з шести завдань (дані в задачах умовні).

Оформлення роботи.

Робота має бути представлена в зошиті написана власноруч.

Можливо вклеювання таблиць та графіків в комп’ютерному варіанті.

Титульний лист стандартної форми ( додаток 1).

Всі сторінки роботи мають мати суцільну нумерацію.

В процесі виконання завдання, потрібно описувати ваші дії на кожному завданні: що Ви робите і для чого. Це слід приводите стисло, застосовуючи загальновживані скорочення та необхідні формули.

Всі таблиці і графіки мають мати номер по порядку і назву.

Відносні показники, індекси необхідно розраховувати з точністю до 0,001, відсотки – до 0,1.

Завдання, по яким будуть надані відповіді без розгорнутих розрахунків, пояснень і коротких висновків, зараховуватись не будуть.

Формули, що використовуються в роботі, повинні мати бути пронумеровані. Графіки мають бути виконані в єдиній термінології і абревіатурах по всій роботі.

РГР повинна бути оформлена акуратно, написана розбірливо. Необхідно залишати широкі поля (5-7 см) для зауважень рецензента. Якщо в роботі є завдання, які розв’язані невірно, треба повністю розв’язати їх знову, а також зробити роботу над помилками в кінці роботи в розділі «Робота над помилками». В кінці роботи треба привести список використаної літератури (автор, назва, видавництво, рік видання). РГР підписується студентом із зазначенням дати її виконання. Якщо робота не зарахована або зарахована умовно, то студент повинен до екзамену захистити роботу, перед тим виконавши роботу над помилками, інакше студент до іспиту не допускається.

Варіант роботи задається у відповідності з порядковим номером студента в журналі. Знак «YY» - двозначний номер студента в журналі, використовується в завданні 6.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]