Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
політекономія2012-2013.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
111.1 Кб
Скачать

3. Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми.

Тема курсової роботи обирається студентом самостійно, виходячи з орієнтовної тематики, складеної кафедрою економіки та управління Тематика курсових робіт щороку переглядається і доповнюється (додаток 1).

Вибір тем та їх закріплення за студентами денної форми навчання здійснюється на початку навчального семестру, а для студентів заочної форми навчання - у період екзаменаційної сесії.

Для затвердження теми студент повинен подати на ім'я завідувача кафедри заяву, в якій вказані: назва теми .

Після затвердження тем кожний студент одержує на кафедрі завдання (дивись додаток 2), які заповнює при керівнику курсової роботи.

2.1 Загальні вимоги до курсової роботи .

Курсова робота є підсумком вивчення політекономії. За результатами виконання курсової роботи студента виставляється відповідна оцінка.

Написання курсової роботи передбачає перевірку навичок самостійного вивчення якогось економічного явища, вміння виділити в ньому різні аспекти, вірно показати його зв'язок з іншими явищами. При цьому перевіряється ступінь вміння студента користуватися різними джерелами знань - підручниками, спеціальними монографіями, періодичною пресою, статистичними даними тощо.

Критерії оцінки курсової роботи такі:

1. Правильне визначення питань, на яких необхідно зупинитися, щоб достатньо повно розкрити тему.

2. Логічно вірна послідовність викладення питань.

3. Правильне викладення відповідей на поставлені питання, вміння робити висновки, узагальнення.

4. Відповідний підбір літературних джерел до теми, уміння використовувати статистичний та фактичний матеріал для обґрунтування різних залежностей та тенденцій.

Курсова робота оформляється на стандартних аркушах (типу А4), текст пишеться акуратно вручну або за допомогою технічних засобів. Загальний обсяг тексту повинен складати 30-35 сторінок. Перша сторінка роботи називається титульною. Загальні вимоги до технічного оформлення курсової роботи викладені у відповідних методичних вказівках, що діють в університеті.

Для більш ефективної організації студентом підготовки курсової роботи рекомендується дотримуватися такого порядку виконання завдання:

1. З’ясувати цілі та вимоги щодо виконання курсової роботи.

2. Обрати тему курсової роботи.

3. Підібрати необхідну літературу з теми курсової роботи та ознайомитися з нею.

4. Скласти план курсової роботи.

5. Отримати консультацію у викладача щодо плану курсової роботи.

6. Підготувати текст курсової роботи.

7. Оформити та здати курсову роботу на кафедру

2.2. Вибір теми

Тематика курсових робіт пропонується викладачем. Вона щорічно переглядається та затверджується на засіданні кафедри. Крім теоретичних питань тема може включати додаткові практичні завдання, які слід виконати при написанні курсової роботи.

Ви маєте можливість самостійно вибрати тему курсової роботи.

Чим керуватися при виборі теми? По-перше, ступенем власного інтересу до вивчення тієї чи іншої економічної проблеми. По-друге, оскільки частина студентів поєднує навчання з роботою на підприємствах, в організаціях чи установах, то логічним буде вибір теми, певною мірою пов’язаної з виконуваними виробничими функціями, специфікою діяльності підприємства (організації, установи).

Обрану тему треба зареєструвати у викладача, закріпивши її за собою.