Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OS_Windows_Lab8(teoriya).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
291.84 Кб
Скачать

Меню та панель інструментів Internet Explorer

Розглянемо кнопки панелі інструментів оглядача:

Кнопки Назад і Вперед призначені для переходу між веб-сторінками, що були переглянуті в поточному сеансі роботи з браузером. Кнопка Назад призначена для повернення до попередньої сторінки (на кілька сторінок назад), а кнопка Вперед відповідно для переходу до наступної сторінки (на кілька сторінок вперед), що можливо у випадку, коли відбувався перехід назад.

Кнопка Зупинити призначена для припинення завантаження поточної сторінки.

Кнопка Оновити призначена для завантаження поточної веб-сторінки повторно.

При натисненні кнопки Додому завантажується початкова (домашня або стартова) сторінка, адреса якої задається за допомогою меню оглядача Сервіс/Властивості оглядачаагальні/Домашня сторінка.

Кнопка Пошук призначена для пошуку даних у WWW.

Кнопка Обране містить відомості про збережені користувачем посилання на веб-

сторінки.

Кнопка Журнал призначена для відображення списку вузлів і веб-сторінок, які переглядалися останнім часом.

При натисненні кнопки Пошта завантажується клієнтська поштова програма, якщо вона налаштована відповідним чином. В самій програмі Internet Explorer робота з електронною поштою не підтримується.

Крім наведених вище кнопок при роботі з Internet Explorer можуть використовуватися ще інші (для копіювання, друкування тощо). Перелік, вигляд і розташування кнопок можна змінювати, скориставшись послугою Вигляд/ Панелі інструментів/Налаштування.

Операційна система Windows. Internet Explorer 75

Лабораторна робота №8

В рядку адреси вказують адресу веб-сторінки, яку потрібно переглянути. Веб-сторінка може бути розміщена в мережі Інтернет, в локальній мережі, на комп'ютері користувача. В першому випадку адресою сторінки є URL-адреса, в інших випадках потрібно вказати повне ім'я її файлу, наприклад, d:\mypage\index.htm.

Адреси можна набирати з клавіатури або вибирати зі списку адрес, що вводились раніше і залишились в пам'яті браузера. В ході роботи з оглядачем запам’ятовуються 15 останніх використаних адрес.

Префікси, що містять дані про протоколи http://, ftp:// тощо, в адресах вводити не обов'язково. Так замість http://www.microsoft.com/ пишуть просто www.microsoft.com. Введення адреси з клавіатури завершується натисканням клавіші Enter або кнопки Перехід.

Засіб оглядача Обране

Засіб Обране оглядача Internet Explorer теж призначений для зберігання адрес гіперпосилань, але на відміну від Журналу, адреси зберігаються за бажанням користувача. Для цього потрібно в меню Обране вибрати Додати до Обраного... або скористатися кнопкою Додати у вікні, що відкривається при натисканні кнопки Обране. У вікні Обране можна зберігати дані в зручному для користувача вигляді, створивши відповідну структуру папок

(рис. 8.2).

Рис. 8.2.

Обрані сторінки можна зробити доступними для перегляду в автономному режимі (тобто без під’єднання до мережі Інтернет). Для цього потрібно встановити відповідні налаштування, викликавши контекстне меню потрібної веб- сторінки в папці Обране (рис. 8.3):

Рис. 8.3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]