Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Характерник №6 (літо).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
68.1 Кб
Скачать

І осінній збір куреня

Зібралися ми на 10:00 біля пам’ятника «з голим торсом» у вишиванках, який самі ж мали знайти. Це було не так і важко, це був пам’ятник І.Франку.

Запізнюючись на 2 хвилини я(Пакет) очікував побачити весь курінь. Я побачив лише Мурчика, за декілька хвилин пришов Гострик. Ми пішли на Службу Божу в Катедру , за 2-3 хвилини прийшли Селянин та Дієта.

Після Служби ми пішли на стадіон Школи №3, де на турніках та брусах грали драбинку. На турніках виграв Гострик, а на брусах Дієта.

Опісля ми купили попоїсти, та пішли на «Єлісєйські поля» що біля озера. Сівши під деревом, ми витягнули плеченько, вафлі і йогурт. Почали їсти те все добро, зустріли Ангеліну Шидлівську, і говорили про:

  • ідейність пласту;

  • 13 курінь на рівні станиці, округи та краю;

  • 13 курінь у різні періоди часу.

Доївши частину плеченька та усі вафлі ми зазнимкувалися на пам’ять, і вирішили щороку робити «І осінній збір куреня» під тим самим деревом.

Вирішили розвідати територію навколо озера. Мурчик поїхав додому, а ми я (Пакет ), Гострик, Дієта і Селянин пішли навколо озера. Поки йшли продовжували обговорення ідеології пласту, Легіон 15, Вовчу Лігу та інше. Уже в Білій нас занесло на один із цехів Меблевої Фабрики, перелізли через 2 м. паркан і нас зустрів охоронець з собакою. Повернувшись назад ми пішли через Білу, попри колію на «Циганську гору», Новий Світ, на ст.Тернопіль-Вантажне де на мості Гострик показав нам де його будинок. І саме там ми розійшлися: Гострик – додому, а ми в «Два Гуся», де трохи поговорили про на гурток.

Ось на цьому і закінчивсь І осінній збір куреня.

Друг Пакет

Щотижневі курінні збірки

9 вересня знову ми вирушили куренем у церкву, але на цей раз у церкву Св. Йосафата.

Зібралося нас знову п’ятеро (Я-Пакет, Хлуть, Рука, Гострик і Шкет) і ми пішли на службу.

Після служби пішли у 16 школу, де передяглися та прийшов Бугай. На дворі почався дощ, і ми пішли в спортзал. Де годину чекали на Баньку і Пампуха.

Поки чекали на Гевків то почали грати драбинку на турніках, та до нас долучився Банька і сказав що Пампух буде через 30 хв. Прийшов Дієта.

І ось настав кульмінаційний момент, і прийшов Пампух, та приніс футбольний та баскетбольний м’ячі.

Поділившись на три команди, 30-40 хвилин ми грали футбол. Після чого почали грати баскетбол, але Я і Шкет пішли по справах.

«Сподобалось те, що курінь щонеділі збирається, йде до церкви та проводить час разом.» «Шкет»

Редакція «Характерника» нагадує, що кожної неділі збираємось о 9:45 біля церкви Св. Йосафата, а потім йдемо у 16 школу та займаємося спортом.

Друг Пакет

Перевибори гурткових діловодів

У гуртку ч.3 «Гайдамаки» переобрали діловодів:

гуртковий – Мурчик

Суддя – Банька

Писар – Албан

Скарбник – Чуприна

Інтендант – Йогурт

Хронікар – Тополя

А у гуртку ч.2 «Сармати» уже в котре відбулися перевибори, але все ж таки без остаточних результатів. Остаточні перевибори відбудуться ближчим часом після Курінної Ради.

Друг Пакет

Відкриття Пластового Року

15 вересня о 8.45 я прийшов у станицю на реєстрацію ВПР. Зайшовши в станицю я побачив багацько люду і наш курінь в кількості 13 чоловік. Після реєстрації провід заходу шукав когось хто буде нести станичну хоругву. Вона Спочатку її мав нести Дієта, але хоругву дали мені.

Осі і вимарш. Я йду першим і несу хоругву ( те, що всі кажуть що з нею важко йти, бо вона як «парус». це правда!). Після вимаршу ми попрямували в Катедр, де 45 хвилин йшла Служба Божа.

Відкриття відбувалося Театральній площі біля Драмтеатру. На відкритті було багато урочистостей: Родичам Івана Гавдиди вручили Залізний Хрест, Заприсяеження юначок 60 куреня, нагороджували 4 та 3 відзначеннями.

Після відкриття відбувався змаг з впоряду, і що там робити ми придумали в найкращих традиціях нашого куреня, тобто за 4 хвилини до виступу.

Нарешті закінчилися урочистості (почався дощ) і ми йдемо в станицю, де нас чекає перекус, який ми самі собі організували. На черзі активітети.

Опісля спортові змаги на, яких ми зайняли ІІ місця з футболу. Футбол відбувався біля озера у спортивному комплексі «Динамо», а в станиці настільний теніс.

І нарешті ватра, яка не вийшла як слід.

Друг Пакет