Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Buznes_plan.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
92.67 Кб
Скачать

4.Виробнича діяльність

Дане виробництво планується розмістити на виробничій площі ВАТ "ТЗХВ" 2160 кв.м.

При виборі технологій і устаткування як основні критерії бралися: гнучкість, енергоємність і матеріаломісткість процесів, надійність, продуктивність, компактність і вартість устаткування, доступність сировини, популярність фірми-виробника устаткування.

Враховуючи накопичений досвід роботи на машинах витягування і текстурування німецької фірми “BARMAG AKTIENGESELLSCHAFT” FK6-S12 для розширення виробництва текстурованих ниток вибрані машини цієї ж фірми нової серії - FK-6S-15/20'. Для перемотування ниток вибрані машини PCW-15 фірми "BARMAG SPINNZWIRN". За розрахунком для забезпечення 11 машин витягування і текстурування потрібно 10 машин перемотувань.

Основна сировина для виробництва поліамідних ниток -капролактам - поставлятиметься Черкаським ВАТ "Азот". З досвіду випуску текстурованих ниток питома норма витрати капролактаму складає в середньому 1270 кг на 1 тонну продукції. Замаслівателі - прядильний Філапан 7389 фірми "Беме" /16 кг на тонну готової продукції/ і фінішний Н - О2 /10 кг на тонну готової нитки/ - купуватимуться по імпорту /Германия і Россия/.

Все необхідне додаткове устаткування для здійснення проекту у підприємства є зокрема: 60 власних трансформаторних підстанцій, парокотельнів, азотно-кисневий, аміачно-холодильний цехи, які підтримують функціонування виробництва, повністю забезпечують його теплом, холодом, азотом, стислим повітрям; у структурі заводу є ремонтно-механічний і ремонтно-будівельний цехи. Капітальні і поточні ремонти устаткування, споруд і будов, виготовлення нескладних за виконанням запасних частин здійснюється власними силами.

5.Аналіз галузі Ринок.

Кон'юктура українського ринку хімічних волокон в період з 1990 – 1998 рр. складалася під впливом загальних економічних процесів в країні. Тривала криза промислового виробництва привела до скорочення виробництва у основного споживача химволокон – текстильної промисловості. Не дивлячись на це, виробники хімічних волокон в Україні практично не відчувають конкуренції з боку продуцентів з країн далекого зарубіжжя. Ринок хімічних волокон на території СНД залишається ринком виробників, що знаходяться тут. Імпорт з країн далекого зарубіжжя в останні три роки не перевищував 10%, і це як правило, були неефективні закупівлі. Частка вітчизняних виробників на українському ринку в період 1994 – 1998 рр. збільшувалася, і в 1998 році вона складала близько 65%. Близько 15% українського ринку хімічних волокон належить білоруським підприємствам, 11% - російським, 2% - латвійському.

Діяльність ВАТ “Теплицький завод хімічного волокна” охоплює Україну і країни ближнього зарубіжжя. Підприємство є одним з лідерів ринку СНД по випуску текстурованих ниток низької лінійної щільності. Враховуючи ту обставину, що текстильні промисловості країн СНД поступово нарощують свої потужності, ВАТ "ТЗХВ" вирішило збільшити випуск даного виду нитки. Крім того випуск текстурованих ниток низької лінійної щільності є на сьогоднішній день єдиним стабільним джерелом валютних надходжень підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]