Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Buznes_plan.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
92.67 Кб
Скачать

Конкуренція.

Розглянемо потенційних конкурентів нового виробництва:

  • Чернігівське АТ “Хімволокно” випускає суворі текстуровані нитки колготочного асортименту на застарілому устаткуванні. Чернігівська продукція поступатиметься за якістю, масі одиниці продукції і виду пакування.

  • Київське АТ “Хімволокно” до останнього часу випускало кольорові текстуровані нитки, але тільки двух-трьох кольорів / чорний, коричневий, сірий /, у пакуваннях невеликої маси за застарілими енергоємними технологіями.

Таким чином продукція цих підприємств не складатиме конкуренції продукції нового виробництва.

6.Маркетинг

Маркетингова стратегія ВАТ "ТЗХВ" направлена на розвиток діяльності по виробництву поліамідних ниток і волокон, нарощуванню випуску досить великого асортименту високоякісних текстурованих ниток і волокон низької лінійної щільності із забезпеченням об’ємів їх постачань відповідно до динаміки зміни платоспроможного попиту і в умовах жорсткої конкуренції з підприємством виробником аналогічної продукції країн СНД.

При виборі стратегії обхвату ринку були враховані:

  • Ресурси підприємства;

  • Особливості внутрішнього і зовнішнього ринків;

  • Маркетингові стратегії конкурентів;

  • Діючі умови постачань.

Концепція маркетингу.

З урахуванням результатів аналізу стану і тенденцій розвитку внутрішнього і зовнішнього ринків в основу маркетингової стратегії покладена концепція “концентрованого маркетингу”, суть якого полягає в концентрації зусиль на трьох крупних географічних сегментах ринку: співпраця зі всіма текстильними підприємствами України і Молдавії, а також частковий вихід на ринки Білорусії і Росії. Відносно невелика частина продукції реалізовуватиметься на ринках країн Східної Європи.

Доцільність подібного підходу до формування стратегії маркетингу обгрунтовується наступними міркуваннями:

  • Подібна стратегія економічна. Її використання дозволяє мінімізувати витрати по виробництву продукції, підтримці її запасів і транспортуванню, що має велике значення на першому етапі – етапі реалізації проекту.

  • Вона дозволяє якнайповніші врахувати реалії українського ринку, стан і перспективи розвитку ринків країн ближнього і далекого зарубіжжя.

  • Цей підхід найбільш ефективний при проникненні на ринок в умовах, коли основні конкуренти використовують стратегію недиференційованого маркетингу.

  • Подібна стратегія мінімізує вплив суб'єктивних чинників, стереотипів, що склалися, що особливо важливо при позиціонуванні нового продукту на ринку.

Відповідно до їх основних завдань в реалізації стратегії маркетингу можна виділити два самостійні етапи:

  • Етап впровадження на ринок.

  • Етап глибокого проникнення.

Етап впровадження на ринок.

Тривалість етапу близько двох років.

На цьому етапі стратегія ВАТ "ТЗХВ" розрахована на рішення двох задач:

  • Завоювання лідерства за показниками частки ринку в Україні.

  • Оптимізація поточного прибутку з метою забезпечення окупності проекту в найкоротші терміни.

Відповідно до його основних завдань центральне місце серед комплексу запланованих маркетингових заходів на першому етапі займуть дії по позиціонуванню ниток різних типів (2,2 текс і 3,3 текс) на вибраних ринках і забезпеченню їм конкурентоздатного положення. Рішення цієї задачі буде реалізовуватись за допомогою комплексу взаємопов'язаних заходів: стратегії збуту, цінової стратегії. На цьому етапі розв'язується також ряд завдань організаційно-технічного характеру, які повинні забезпечити вихід на внутрішній і зовнішній ринки і підготувати реалізацію стратегії “глибокого проникнення”, яка складе зміст другого етапу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]