Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР по комп. електроніці (нова).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
783.87 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Кіровоградський машинобудівний коледж Кіровоградського національного технічного університету

Методичні вказівки до виконання курсової роботи

Предмет: Комп’ютерна електроніка

Спеціальність: 5.05010201 - Обслуговування комп'ютерних

систем та мереж

Курс ІІ Семестр ІІІ

Розробив викладач: __________Ю.В. Шевченко

Розглянуто на засіданні предметної комісії обслуговування комп'ютерних систем і мереж

Протокол № ___від_________2010 р.

Голова комісії_____ Ю.В.Шевченко

м. Кіровоград

Вступ. Основні положення

Курсова робота є одним із видів наукової роботи, самостійним навчально-науковим дослідженням студента. Виконання курсової роботи має за мету розвинути у студентів навички творчої самостійної роботи, поглибленим вивченням будь-якого питання, теми навчальної дисципліни.

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у навчальних закладах України курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного завдання. Виконання курсової роботи повинне сприяти поглибленому засвоєнню лекційного курсу і отриманню навичок у галузі вирішення практичних завдань. Це потребує від студента не тільки знань загальної і спеціальної літератури з теми, а й умінь пов'язувати питання теорії з практикою, робити узагальнення, формувати висновки та пропозиції з поліпшення ефективності сфери послуг.

У процесі підготовки до написання курсової роботи підбираються й вивчаються літературні джерела. Дієву допомогу студенту в цьому надає керівник, а також працівники бібліотек. Самостійний пошук літературних джерел здійснюється за допомогою бібліотечних каталогів (систематичного, алфавітного), журналів, довідників. Особливу увагу слід звернути на періодичні видання: газети, журнали.

Формування тексту курсової роботи відбувається шляхом систематизації й обробки зібраних матеріалів з кожної позиції плану. До тексту вносяться тільки старанно підібрані й цілеспрямовано проаналізовані матеріали. На цьому ж етапі обґрунтовуються пропозиції, формулюються висновки, підбирається ілюстративний матеріал (графіки, рисунки, таблиці). У процесі роботи визначається необхідність доповнення додатковими матеріалами. Одержаний чорновий варіант курсової роботи доповнюється, уточнюється, остаточно формулюються всі висновки й пропозиції.

Текст курсової роботи повинен бути відредагованим, стилістично витриманим як наукове дослідження. Остаточне оформлення курсової роботи здійснюється у відповідності з вимогами, які детально описані в наступних розділах методичного посібника стосовно виконання та оформлення курсової роботи.

Виконання курсової роботи організується відповідно до графіка, затвердженого предметною комісієюьний описю наводиться обв’язково! датчика, описати принцип його роботи.000000000000000000000000000000000000000000000. Готова пояснювальна записка та графічна частина здається керівнику для перевірки, після чого студент виправляє виявлені недоліки. Керівник допускає студента до захисту і призначає дату і час захисту.

Захист курсових робіт здійснюється за встановленим графіком, прилюдно, перед комісією. Процедура захисту передбачає стислий виклад студентом головних проблем дослідження та їх вирішення, відповіді на запитання членів комісії. У процесі захисту членами комісії оцінюється глибина знань студентом досліджуваної теми, уміння вести дискусію, обґрунтовувати й відстоювати свою точку зору, чітко відповідати на поставлені запитання. Остаточна оцінка вноситься в відомість та залікову книжку студента й перезахисту не підлягає.

Якщо курсова робота своєчасно не подана і не захищена, студент до складання іспитів не допускається. Якщо робота не допущена до захисту, студент виконує її повторно з тієї самої чи іншої теми. Недбало виконані і оформлені, а також однакові за змістом роботи повертаються студентам. В процесі виконання курсової роботи студент повинен закріпити основні знання з комп'ютерної електроніки. В результаті студенти повинні освоїти етапи розробки електронних пристроїв, навчитись проводити розрахунки вузлів і блоків електронної апаратури, вміти читати та складати нескладні електричні структурні та принципові схеми, вміти самостійно працювати з технічною, довідковою літературою.