Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР по комп. електроніці (нова).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
783.87 Кб
Скачать
    1. Посилання

При написанні курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати з яких наводяться в пояснювальній записці. Посилання в тексті пояснювальної записки на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, ″ у працях [1 -3]...".

    1. Складання списку літератури

У списку використаної літератури слід вказати лише ті джерела, які дійсно використовувались. Розташувати їх необхідно у алфавітному порядку.

Такий список розташовують в кінці пояснювальної записки перед додатками.

Таблиця 2.1 - Приклади оформлення бібліографічного опису у списку літератури, який наводять у пояснювальній записці курсової роботи

Характеристика джерела

Приклади оформлення

Книги одного, двох, або трьох авторів.

Колонтаєвський Ю.П., Сосков А.Г. Промислова електроніка та мікросхемотехніка:теорія і практикум. За ред. А Г. Соскова.-К.:Каравела, 2003.-368 с.

Книги чотирьох авторів.

Архітектура, принципи функціонування і керування ресурсами IBM PC/А.М. Гуржій, С.Ф. Коряк, В.В. Самсонов, О.Я. Скляров. Харків: ТОВ ″Компанія СМІТ″, 2003.-512 с.

Книги п’яти та більше авторів.

Засоби та методи вимірювань неелектричних величин: Підручник/ Є.С. Поліщук, М.М., Дорожовець, Б.І. Стадник та ін./ За ред проф. Є.С. Поліщука- Львів:Видавництво ″Бескид Біт″, 2008.-618 с.

Багатотомні видання

Основи технічної електроніки: У2 кн. Кн. 1. Теорія електронних кіл:Підручник/М.Б. Гумен, А.М. Гуржій, В.М. Співак та ін.-К.:Вища шк., 2007.-727 с.:іл.

Складові частини книги, збірника, журнала, газети

Кравченко А.В. Интегральные таймеры в охранных системах//Радиоаматор.-2007.-№1.-с.42-43.

    1. Вимоги до графічної частини проекту

До графічних конструкторських документів відносять креслення, схеми, таблиці, формули розрахунків, графіки та діаграми.

2.8.1 Визначення окремих видів конструкторських документів.

В курсовій роботі з комп’ютерної електроніки використовуються наступні види технічних документів:

Схема - документ, на якому показані у вигляді умовних зображень чи позначень складові частини пристрою і зв'язки між ними.

Специфікація - документ, що визначає склад проектуємого пристрою.

Пояснювальна записка - документ, що містить опис пристрою і принципи дії, а також, підстави прийнятих при його розробці технічних та техніко-економічних рішень.

Таблиця - документ, що містить залежно від його призначення відповідні дані, зведені в таблицю.

Розрахунок - документ, що містить розрахунки параметрів і величин, наприклад, розрахунок на надійність та ін.

2.8.2 Види і типи схем. Побудова схем.

В курсовому проекті з комп’ютерної електроніки розробляються наступні типи схем:

Структурна схема - схема, що визначає основні функціональні частини пристрою, їх призначення та взаємозв'язок.

Структурні схеми розробляють перед розробкою інших типів схем. Ними користуються для загального ознайомлення з пристроєм.

Принципова схема - схема, що визначає повний склад елементів та зв'язки між ними, і, як правило, дає детальне уявлення про принципи роботи пристрою. Нумерація елементів на електричних принципових схемах проставляється у визначеному порядку - зверху-вниз, зліва-направо.

Шифри схем, які входять до складу конструкторської документації виробів повинні складатися з літери, що визначає вид схеми та цифри, що визначить тип схеми. Наприклад, схема електрична принципова матиме шифр Е3.

Схеми виконують без додержання масштабу, дійсне просторове розміщення складових частин виробу не враховують або враховують наближено.

Графічні позначення, елементи та лінії, що їх з'єднують, слід розташовувати на схемі так, щоб забезпечити найкраще уявлення про структуру пристрою та взаємозв'язки його складових частин. Відстань між окремими графічними позначеннями не повинна бути менше 2 мм, а між лініями зв'язку -3 мм.

Лінії зв'язку повинні складатися з прямовисних та горизонтальних відрізків і мати найменшу кількість зламів та взаємних пересічень.

Графічні позначення слід виконувати лініями тієї ж товщини, що й лінії зв'язку. Лінії зв’язку виконують товщиною від 0,2 до 1 мм в залежності від форматів схеми. Товщина ліній, що рекомендується, - від 0,4 до 0,6 мм.

На схемах допускається розміщувати різноманітні технічні дані, характер яких визначається призначенням схеми. Такі відомості вказують біля графічних позначень (зверху, або праворуч), наприклад, номінальне значення їх параметрів.

    1. Шифри

Для позначення креслень, специфікацій, текстових документів, які розроблені в курсовій роботі по комп’ютерній електроніці, необхідно застосовувати предметну систему: