Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel_3 таблиці.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

1. Створення таблиці 1 (довідкові дані).

1.1. Форматування заголовка таблиці.

У клітину А1 ввести заголовок таблиці ДОВІДНИК ТОВАРІВ. Оформити заголовок напівжирним шрифтом, відцентрувати його та вибрати розмір шрифту 14. Для цього виділити діапазон клітин А1– D1 та послідовно виконати натискання кнопок на панелі інструментів.

Ввести у клітину А2 заголовок першого стовпця таблиці – Код товару, у клітину В2 – Найменування товару, у клітину С2 – Ціна, грн., коп., у клітину D2 – Норма природних збитків, %. Потім вирівнювати зміст заголовку таблиці. Для цього виділити інтервал клітин А2 – D2, викликати контекстне меню, натиснувши праву кнопку миші, вибрати опцію Формат ячеек... і у діалоговому вікні вибрати вкладку Выравнивание. У розділі по горизонтали вибрати опцію по центру выделения, а у розділі по вертикали вибрати кнопку-перемикач по верхнему краю. Потім відмітити прапорцем ( )) дію кнопки переносить по словам та натиснути кнопку < ОК>.

У клітини третього рядка, починаючи з А3, ввести послідовно ідентифікатори стовпців (КОD, NТ, С, U). Розмістити їх по центру кожної клітини, виділивши клітини А3 – D3 та натиснувши лівою кнопкою миші на кнопку центрування ( ) на панелі інструментів.

1.2. Формування поля початкових даних.

У інтервалі клітин А4 - А9 ввести значення першої колонки таблиці – кодів товару. Виділивши цей інтервал, натиснути кнопку центрування на панелі інструментів. Потім у інтервалі клітин В4 – В9 ввести значення другої колонки таблиці – найменування товарів. Якщо деякі найменування не вмістилися у стовпці В, то потрібно збільшити його ширину. Для цього курсор слід перевести на праву межу назви стовпця, при натиснутій лівій кнопці миші перемістити межу стовпця праворуч і у потрібному місці ліву кнопку миші відпустити. Перед введенням числових даних у інтервалі клітин С4 – D9, необхідно встановити формат для введення числових даних. Для цього потрібно виділити діапазон клітини С4 – D9, натиснути праву кнопку миші для виклику контекстного меню, вибрати команду Формат ячеек..., у діалоговому вікні вибрати вкладку Число, у ній – формат Числовой, Число десятичных знаков – 2 та натиснути кнопку <ОК>. Після цього треба заповнити клітини С4 – D9 потрібними числовими значеннями.

1.3. Обрамлення таблиці.

Виділяємо таблицю – це діапазон клітин А2 – D9, натискаємо стрілку, яка знаходиться праворуч від кнопки Границы на панелі інструментів. У результаті висвічується палітра можливих видів обрамлення. Натискаємо на потрібних типах меж .

1.4. Перейменування робочої сторінки.

Після того, як табл. 1 повністю сформована, потрібно змінити ім'я її робочої сторінки, яке за замовчуванням Лист1. Для цього слід клацнути на ярлику сторінки правою кнопкою миші, у діалоговому вікні, що з'явилося вибрати, команду Переменовать..., ввести нове ім'я сторінки L1 замість Лист1 та натиснути кнопку < ОК>.

2. Створення таблиці 2 (оперативні дані).

2.1. Формування таблиці 2.

Оскільки табл. 2 формується на другій робочій сторінці, то потрібно перейти на цю сторінку, натиснувши ліву кнопку миші на ярлику Лист2 та ввести табл. 2 аналогічно попередній.

2.2. Перейменування робочої сторінки.

Натиснути правою кнопкою миші на ярлик Лист2, вибрати команду Переименовать... та ввести нове ім'я другої сторінки L2 замість Лист2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]