Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_plan_Negretovoyi_K_KO_93.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
95.38 Кб
Скачать

6.Організаційний план:

6.1. Форма організації бізнесу: Передбачається створення підприємства Marchpane на основі відкритого акціонерного товариства. Це пов’язано с тим, що в майбутньому передбачається розширення фірми на ринку, та розширення спектру товарів (робіт, послуг), що надаватимуться нею. Ріст капіталу відповідно передбачається на основі внесків акціонерів.

6.2. Потреба фірми в персоналі: Для повноцінного функціонування підприємству необхідно мати в розпорядженні:

Категорії працівників

Необхідна чисельність персоналу

Вартість персоналу

Директор

1

1350

Головний бухгалтер

1

1300

Майстри

3

1100

Реалізатор

1

1020

Водій

1

1000

Функції директора: провадить розміщення працівників з урахуванням вимог раціонального поділу праці, кваліфікації й психологічних особливостей працівників, стежить за підвищенням їхньої кваліфікації, створенням сприятливого мікроклімату в колективі, безпечних умов праці.

Директор організує розробку стратегії розвитку підприємства й контролює ступінь її виконання. Вся діяльність директора спрямована на одержання прибутку, достатньої для самооплатності й самофінансування підприємства, на забезпечення високої культури обслуговування покупців, впровадження прогресивних форм торгівлі, а так само на вдосконалювання технології торговельного процесу.

Функції головного бухгалтера: здійснює організацію бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності підприємства й контроль над ощадливим використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, схоронністю власності. Забезпечує раціональну організацію обліку й звітності на підприємстві на основі максимальної централізації й механізації обліково-обчислювальних робіт, прогресивних форм і методів бухгалтерського обліку й контролю й т.д.

Бухгалтер повинен знати всі ділянок і нюанси роботи, що дозволить оперативно вносити зміни в процес господарської діяльності з урахуванням мінливих умов і з метою забезпечення ефективного функціонування підприємства на ринку.

Функції майстрів: Кожен із них повинен бути кваліфікованим робітником, добре знати свою справу та якісно виконувати передбачені об’єми продажу.

Внутрішній поділ праці, умовно поділить майстрів на: майстра - модельєра, який зобов’язується розробляти нові моделі відповідно до сезону узгоджувати їх, та відповідає за їх розкрій; 2 майстри-виконавці, які реалізуватимуть задум майстра-модельєра та створюватимуть повноцінні моделі, що будуть готові до споживання, як кінцевий результат.

Функції реалізатора: Добре знати вимоги ділового стилю, надавати рекомендації покупцям щодо вибору продукції представленої майстром модельєром, орієнтуватись серед всіх моделей, що були розроблені фірмою, володіти даними наявності продукту в продажі та в складських приміщеннях, вміти оформлювати замовлення, як фізичних так і юридичних осіб на одну, або більшу кількість продукції для реалізації.

Функції водія: Забезпечення продажу, та можливість доставляти продукт зі складського приміщення до магазину реалізації, в тому числі завантаження та відвантаження. Забезпечення основного промислового процесу всіма необхідними матеріалами, сировиною, інструментами тощо.

6.3. Організаційна форма управління: Найбільші владні повноваження має директор, після головний бухгалтер та майстер - модельєр. При цьому усі рішення майстер модельєр зобов’язаний узгоджувати з директором підприємства, а потім вже надавати накази майстрам – виконавцям. В тому числі і розроблені нові моделі відповідно до сезонів узгоджуються з керівництвом. Реалізатор підпорядковується наказом директора та виконує вище описані функції. Водій виконує службові розпорядження від будь кого з персоналу підприємства, головне підпорядкування несе перед директором Marchpane.

6.4. Кадрова політика і стратегія: Відповідальність за підбір персоналу та його звільнення несе директор підприємства.

Особливістю політики роботи даного підприємства, буде стимулювання персоналу, грошовими винагородами. Також існуватиме конкурентна посада «майстра - модельєра». Під цим поняттям розуміється, те що кожного року за загального скликання буде проводитись нарада. Під час, якої працівники підприємства будуть ознайомлені з результатами діяльності фірми в продовж року, її новою орієнтацією на наступний рік (можливо і розширенням фірми), та проводитимуться голосування, щодо вибору на посаду модельєра нового майстра.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]