Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukr_Glushik.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
19.63 Mб
Скачать

3. Режим роботи з розрахунковими документами

  1. Платежі з рахунків Клієнта виконуються Банком у межах залишку коштів на початок операційного дня.

  2. Банк приймає розрахункові документи Клієнта про­тягом робочого дня. Розрахунки за розрахунковими доку­ментами, що надійшли протягом операційного дня, здійснюються Банком того самого дня.

Розрахункові документи, які надійшли після операцій­ного дня, Банк виконує наступного робочого дня.

  1. Розрахункові документи приймаються до виконання Банком протягом десяти календарних днів з дня виписки. День заповнення розрахункового документа не враховується.

  2. Клієнт надає право Банку самостійно списувати плату за надання розрахунково-касових послуг.

  3. Оплату за розрахунково-касове обслуговування списує меморіальним ордером працівник Банку після надан­ня послуги або в кінці операційного дня.

  4. Оплата за касове обслуговування здійснюється, відповідно до Порядку організації розрахунково-касового обслуговування комерційними банками клієнтів, у день отримання в касі банку готівки.

4. Відповідальність сторін

  1. За невчасне надання звітних та прогнозуючих мате­ріалів (касових заявок) відповідно до вимог р. II п.5.5 цього договору та Інструкції НБУ № 4 від 20.06.95 "Про організацію роботи з готівкового обігу установами банків України" Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі одного не­оподаткованого мінімуму.

  2. За невчасне надання заявок-розрахунків для встанов­лення ліміту залишків грошових коштів у касі відповідно до вимог п. 5.3 цього договору та Інструкції НБУ № 4 від 20 06.95 "Про порядок роботи з готівкового обігу установа­ми банків України" Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів.

  3. За неповідомлення Банку протягом п'яти днів після отримання витягу з рахунка про помилково зараховані на його рахунок суми згідно з Інструкцією НБУ № 7 від

02.08.96 "Про безготівкові розрахунки в господарському обігу України" Клієнт сплачує Банку за кожен день прост­рочення штраф у розмірі 0,2% неправильно зарахованої на рахунок неналежної йому суми.

5. "Форс-мажор"

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за частко­ве або повне невиконання будь-якого з положень цього до­говору, якщо це невиконання стало наслідком причин, що перебувають поза сферою контролю невиконуючої сторони. Такі причини включають: стихійне лихо, екстремальні по-годні умови, пожежі, війни, страйки, військові дії, громадське безладдя і таке інше (далі "форс-мажор"), але не обмежу­ються ними. Період звільнення від відповідальності почи­нається з моменту оголошення невиконуючою стороною "форс-мажору" і закінчується чи закінчився б, якщо невико-нуюча сторона вжила б заходів, які вона і справді могла вжити для виходу з "форс-мажору". "Форс-мажор" автома­тично продовжує термін виконання зобов'язань на весь період його дії та ліквідації наслідків.

Про настання "форс-мажорних" обставин сторони мають інформувати одна одну невідкладно. Якщо ці обставини триватимуть більше ніж шість місяців, то кожна із сторін матиме право відмовитися від подальшого виконання зобов'язань за цим договором, у такому разі жодна із сторін не матиме права на відшкодування іншою стороною можли­вих збитків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]