Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР № 4 Настроювання інтерфейсу ОС Windows.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать

5.3.5. Вкладка „Настройка”

Усі елементи віконного інтерфейсу ОС Windows 2000 можуть виводитися на екрані з тим або іншим ступенем деталізації і оформлені доступною кількістю кольорів. Розрізненість екрана характеризується кількістю точок на екрані – пікселей (ріхеl – рісturе еlement). Чим більша розрізненість, тим більше згладжування нерівностей зображення і краще видні дрібні деталі. Але такий режим вимагає високої продуктивності ПК і наявності достатнього об’єму пам’яті.

Рис. 4.6. Діалогове вікно настроювань параметрів екрана

  • Клацніть на вкладці Настройка” (рис. 4.6). У цьому вікні можна встановити доступні параметри колірних наборів, роздільної здатності екрана і розміру шрифту. Крім того, можна також встановити і додаткові параметри Вашого монітора.

  • Закрийте вікно Властивості: Екран”.

5.4. Настроювання параметрів пристроїв уведення інформації

Різні користувачі набирають текст з різною швидкістю. Деякі з них хочуть, щоб клавіатура реагувала на їх дії як можна швидше, для того щоб швидше набирати текст. Інші, віддають перевагу більш повільному набору тексту, щоб потім не витрачати час на виправлення помилок. Тому, задача оптимального настроювання параметрів пристроїв введення, за допомогою яких здійснюється управління процесом уведення інформації на комп’ютері, є дуже важливою.

5.4.1. Настроювання миші

П ри роботі з ОС Windows 2000, маніпулятор миша став незамінним пристроєм. Коректна реакція мишки на Ваші дії є заставою загального комфорту роботи за комп’ютером. Для того, щоб настроїти параметри миші, потрібно виконати наступне:

У вікні Панель управління” двічі клацнути лівою кнопкою миші на значку „Миша”.

На вкладці Кнопки миші” (рис. 4.7) можна виконати настроювання для лівої і правої кнопок миші.

Рис. 4.7. Діалогове вікно „Властивості: Миша”

  • На смузі „Швидкість подвійного клацання” перетягніть повзунок у напрямку Нижче” або Вище”, тобто, задайте той інтервал часу, протягом якого Ви повинні послідовно двічі клацнути лівою кнопкою миші, щоб система інтерпретувала ці клацання як подвійні.

  • Двічі клацніть лівою кнопкою миші на скриньці, в області „Область перевірки”. Якщо правильно виконаєте подвійне клацання, Вас очікує невеликий сюрприз зі скриньки. Змінюйте швидкість подвійного клацання до тих пір, поки не переконаєтесь в тому, що вам зручно працювати з мишкою.

Якщо Ви лівша, або хочете працювати з мишкою, перепризначивши функції лівої і правої кнопок мишки, включіть селективну кнопку „Для лівші”.

  • Щоб зберегти Ваші настроювання, клацніть на кнопці „Застосувати”.

  • Клацніть на вкладці Покажчики”. Напевно, Ви вже помітили, що покажчик миші не завжди має одну й ту ж форму. Залежноі від Ваших дій і дій комп’ютера, ця форма завжди змінюється. Це дуже зручно, оскільки, уже дивлячись на форму покажчика миші, можна передбачити, яка процедура зараз виконується.

В діалоговому вікні для вкладки Покажчики” можна установити і зберегти свій набір форм покажчиків миші для різноманітних дій.

Увага! Будьте уважні з установкою нових формам покажчиків миші, тому що більшість користувачів системи ОС Windows 2000 не зрозуміють Ваш комп’ютер – вони звикли до стандартних настроювань.

  • Клацніть на вкладиші Переміщення”.

  • На смузі Швидкість переміщення покажчика” перетягніть повзунок в напрямку Нижче або „Вище”, виконуючи настроювання швидкості руху покажчика миші по екрану, коли Ви рухаєте мишкою по килимку.

  • Щ об перевірити результат, клацніть на кнопці „Застосувати”.

  • Включіть прапорець Відображати шлейф” і відрегулюйте повзунком довжину шлейфа, який буде тягтися за покажчиком.

  • Закрийте діалогове вікно Властивості: Миша”.