Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MZD Вступ до фаху .doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення реферату

Вимоги до змісту реферату.

Результати проходження практики студент оформлює у формі друкованого реферату обсягом 12-15 сторінок. Тематика рефератів наведена в додатку А.

Рекомендована структура реферату:

титульний аркуш (додаток Б);

зміст;

вступ (1 сторінка);

основна частина – зміст реферату (10 сторінок);

висновок (1 сторінка);

список використаної літератури (кількість не обмежується, але не менш 5 джерел).

Формулювання теми. Тема повинна бути не тільки актуальною за своїм значенням, а й оригінальною, інтересною по змісту.

На початку реферату повинен бути зміст, в якому послідовно викладаються назви пунктів реферату, вказуються сторінки, з яких вони починаються. Заголовки змісту повинні точно повторювати заголовки в тексті.

У вступі формулюється сутність проблеми, що досліджується, обґрунтовується вибір теми, визначається її значимість та актуальність, вказується мета та завдання реферату, надається аналіз використаної літератури.

В основній частині в логічній послідовності викладається матеріал за темою реферату.

Основна частина повинна відображати:

визначення понять, що стосуються даної проблеми;

посилання на праці вчених, які займаються даною проблемою;

сучасний стан проблеми;

використання відомих результатів та фактів;

матеріал, що підтверджує наукове або практичне значення в теперішній час;

точку зору студента на основі аналізу літератури по проблемі.

Висновки повинні витікати з основної частини та містити коротке узагальнення розглянутого матеріалу, виділення достовірних та обґрунтованих положень і тверджень, а також найбільш проблемних, важливість розглянутої проблеми з практичної точки зору, запропоновані рекомендації.

Вимоги до оформлення реферату.

Реферат має бути представлений у роздрукованому вигляді на одній стороні аркушу паперу форматом А4 (210x297 мм). Гарнітура Times New Roman, 14 кегль, інтервал – 1,5, поля: верхнє та нижнє – 20 мм, ліве – 25 мм, праве – 15 мм від тексту. Розмір абзацу в основному тексті роботи – 1,25 см.

Сторінки реферату повинні мати наскрізну нумерацію арабськими цифрами у правому куті верхнього поля листа. Першою сторінкою вважається титульний лист, але номер на ньому не проставляється. У змісті вказуються назви пунктів та сторінки, на яких знаходиться їх початок. Крапка в кінці назви пункту не ставиться. Заголовки слід печатати на окремому рядку великими буквами без крапки, наприклад: ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ. Заголовки виділяються жирним шрифтом.

Вимоги до оформлення таблиць, рисунків, посилань і додатків.

Таблиці мають розміщатися відразу після посилання на них в тексті або на наступній сторінці. Посилання на таблицю повинно мати наступний вид – «(табл. Х)». Перед наведенням самої таблиці розміщують словосполучення «Таблиця Х», яке розташовують у крайньому правому положенні перед таблицею, нижче посередині наводиться назва таблиці. Кожна таблиця обов’язково повинна мати відповідний номер, назву, не містити порожніх рядків чи стовпців, а цифровий матеріал у ній має бути представлений величинами з однаковою кількістю знаків. Якщо частина таблиці переноситься на іншу сторінку, то з правого краю пишеться словосполучення «Продовження табл. Х».

Рисунки, як і таблиці, розташовуються після посилання на них, вирівнюються по центру. Елементи рисунків мають бути розбірливими, не припустимі наявність видимих границь рисунку, шрифт надписів на рисунку виконується шрифтом Times New Roman. Якщо рисунок являє собою графік або діаграму, то вісі координат повинні мати назви. Опис рисунку («легенда») розміщується нижче самого рисунку, ще нижче – назва. Обов'язковим елементом назви рисунку є словосполучення «Рис. Х. .». Назва рисунку розташовується з вирівнюванням по центру.

Усі статистичні дані, схеми, графіки, запозичені з інформаційних джерел, обов’язково повинні забезпечуватися посиланнями. Такі посилання варто вказувати порядковим номером по переліку посилань, виділеним квадратними дужками, наприклад, [15].

Джерела літератури варто розташовувати в порядку появи посилань на них у тексті з дотриманням стандартних вимог до бібліографічного опису документу (Додаток В).

Джерела літератури повинні бути 5-7 річної давнини, рідко можна використовувати ранні праці при умові їх унікальності.

Література вказується в наступній послідовності:

- законодавча література, якщо є;

- основна та періодична;

- інтернет-джерела, якщо є.

Закінчений і оформлений реферат має бути переплетений, після чого він підписується студентом (ставиться підпис та дата), здається на кафедру для реєстрації та перевірки керівником практики від кафедри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]