Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MM_8.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
244.22 Кб
Скачать

1. Регионалізм і місцеве управління у Великобританії

Низовою ланкою місцевого управління є з'являються приходи прибутки (у Уельсі - общини); всього більше 11 тисяч. Якщо населення приходу прибутку не перевищує 150 виборців, рішення вирішення ухвалюються на спільних загальних зборах зібраннях жителів мешканців.

Ради поради всіх рівнів формуються шляхом прямих виборів строком на 4 роки і включають голову і радника. Голова обирається на щорічних зборах зібраннях з числа радників, склад радників щороку кожен рік оновлюється обновляє на одну третину. Вони займаються управлінням поліцією, пожежними і дорожніми службами, музеями, соціальними службами і піклуванням старезних.

Місцева самоврядність самоврядування у Великобританії побудована спорудити по англо-саксонской муніципальній системі. Але та відсутність на місцях чиновників, що призначаються урядом, не означає, звичайно, що місцева самоврядність самоврядування повністю цілком вільно від урядового контролю. Обгрунтування такого контролю виводиться англійськими юристами з із принципового положення становища спільного загального права про те, що монарх - єдине джерело всієї влади, "гілки" якої підконтрольні йому, міністри ж, контролюючі муніципалітети, є з'являються слугами корони.

Форми контролю центральної влади за місцевою самоврядністю самоврядуванням досить достатньо різноманітні всілякі. Однією з найважливіших форм є з'являється регулювання. Центральні департаменти не уповноважені здійснювати юридичний контроль за діяльністю місцевих органів вище за ті межі, які встановлені установлені законом. Але та статути, як правило, містять утримують лише норми-принципи, визначають повноваження муніципалітетів, їх систему і основи взаємин з із урядовими і судовими органами. Тому статутне регулювання доповнюється міністерським, яке закріплює форми і методи роботи підконтрольних центральним органам служб, що здійснюють на місцях галузеве управління. Всі акти, що направляються скеровують останнім, обов'язкові для виконання ними.

Інша форма урядового контролю - затвердження відповідними центральними департаментами чиновників апарату місцевої влади, що обираються муніципалітетами.

Найбільш оперативною і широко поширеною формою керівництва є з'являється інспекція. Відповідними повноваженнями наділені міністерства освіти і науки, внутрішніх справ речей (поліцейська і протипожежні служби) по питаннях своєї компетенції.

Наприклад, відповідно до закону про поліцію 1964 р. інспекція поліцейської служби проводиться міністерством внутрішніх справ речей щорік щорічно. Незадовільні результати інспекції можуть бути причиною призначення урядовими органами такої санкції, як передача (як правило, тимчасова) повноважень і служб муніципалітетів іншим місцевим органам або чиновникам, що призначаються міністрами. Втім, ці заходи є з'являються надзвичайними і до них прибігають рідко.

Крім того, урядові органи мають право вимагати проведення розслідування діяльності місцевих органів, якщо виявлений обман або які-небудь шахрайські дії. Розслідування проводиться відповідними міністерствами відносно підконтрольних місцевих служб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]