Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать
      1. Загальні Збори членів Організації є вищим керівним органом Організації. Загальні Збори проводяться не рідше ніж один раз на чотири роки. Головує на Загальних Зборах – Голова Правління, або за його дорученням один із членів правління.

      2. Скликання Загальних Зборів (в тому числі і позачергових) здійснюється на вимогу 50 і більше відсотків членів Організації, або Правління, або Ревізійної комісії.

      3. Дата, місце проведення та порядок денний Загальних Зборів повідомляється членам Організації за двадцять днів до їх початку у письмовій формі рекомендованим листом, або оголошенням під розписку, чи факсимільним повідомленням, телеграфом або електронною поштою.

      4. Всі пропозиції щодо порядку денного Загальних Зборів члени Організації надсилають до Правління не пізніше, ніж за десять днів до дати скликання Загальних Зборів. Рішення про включення питань до порядку денного приймає Правління. Загальні Збори розглядають лише ті питання, які надіслані своєчасно та включені до порядку денного.

      5. Загальні Збори в надзвичайних випадках приймають рішення про включення до порядку денного та розглядають питання, які подані пізніше вказаного вище строку за умови, якщо за це було подано 50 і більше відсотків голосів делегатів Організації, що беруть участь (представлені) на Загальних Зборах.

      6. Загальні Збори вважаються правомочними, якщо на них присутні делегати Організації, які в сукупності мають не менше ніж 60 відсотків голосів. Кожен делегат Організації має один голос. Члени Організації, можуть брати участь у Загальних зборах через своїх делегатів. Рішення про надання права голосу делегату для участі в голосуванні та прийнятті рішень на Загальних Зборах приймається на загальних зборах місцевого осередку.

      7. Колективні члени Організації беруть участь у Загальних Зборах через свого делегата.

      8. До компетенції Загальних Зборів належить вирішення будь яких питань статутної діяльності Організації. Загальні Збори можуть делегувати Правлінню свої права та повноваження по вирішенню всіх питань крім питань, що належать до їх виключної компетенції. Принципи та правила розгляду питань Правлінням та прийняття по ним рішень не повинні відрізнятись від принципів та правил, які встановлені для Загальних Зборів.

      9. До виключної компетенції Загальних Зборів Організації належать такі питання: - визначення основних напрямків статутної діяльності Організації; - затвердження статуту Організації та внесення змін і доповнень до нього; - обрання та відкликання Голови правління Організації, членів Правління та Ревізійної комісії; - затвердження звітів Голови Правління та Ревізійної комісії про діяльність у поточному році; - висування пропозицій щодо недовіри та прийняття рішень про недовіру Голові Правління; - реалізація права власності Організації; - прийняття рішень про припинення діяльності Організації.

      10. Рішення Загальних Зборів вважаються прийнятими, якщо за них подано 60 і більше відсотків голосів присутніх на них делегатів Організації.

      11. Робота Загальних Зборів, результати голосування та прийняті рішення відображаються в протоколах. Протоколи Загальних Зборів підписуються головою Зборів та секретарем, призначеним Зборами для ведення протоколів. Зберігання всіх протоколів Загальних Зборів здійснюється Виконавчим Директором..

      12. Рішення, прийняті на Загальних Зборах, набувають чинності з моменту їх прийняття, якщо інше не визначене при їх прийнятті.

    1. Правління.

      1. Правління – орган Організації, який діє між Загальними Зборами та уповноважений вирішувати усі питання статутної діяльності Організації, крім питань віднесених до виключної компетенції Загальних Зборів.

      2. Керує Правлінням Голова, якого вибирають Загальні Збори.

      3. Правління приймає рішення на засіданнях. Засідання Правління проводяться не рідше, ніж раз у півроку.

      4. Позачергові засідання Правління проводяться на вимогу не менше 1/3 членів Правління, Голови Правління, чи Ревізійної комісії.

      5. Керівництво роботою Правління у відсутності Голови здійснює його Заступник.

      6. Засідання Правління вважається правомочним в разі присутності на ньому не менше 60 відсотків його членів. Рішення вважаються прийнятими, якщо за них подано більше 50 відсотків голосів присутніх членів Правління.

      7. В разі неможливості забезпечення кворуму на засіданні Правління, що скликається, для вирішення термінових питань дозволяється проводити голосування шляхом листування. У цьому випадку кожен член Правління своє рішення викладає (посвідчує) у письмовому вигляді. Рішення, прийняте у такому порядку є чинним, якщо у голосуванні взяли участь 75 і більше відсотків членів Правління.

      8. Засідання Правління протоколюються. Протоколи засідань Правління підписуються Головою Правління Організації та секретарем, який ним призначається для ведення протоколів. Зберігання всіх протоколів Правління здійснюється Виконавчим Директором.

      9. Рішення, прийняті Правлінням, набувають чинності з моменту їх прийняття, якщо інше не визначене при їх прийнятті.

      10. До виключної компетенції Правління належить вирішення наступних питань: - затвердження планів статутної діяльності Організації та результатів їх виконання; - висування пропозицій та прийняття рішень про недовіру Виконавчому Директору та посадовим особам Організації; - затвердження положення про Дирекцію; - прийняття рішень про створення місцевих осередків та затвердження їх статутів (положень); - затвердження розмірів вступних та членських внесків членів Організації, а також вирішення інших фінансових питань; - затвердження Положень про профільні комісії з питань розвитку Організації;  - прийняття у члени Організації; затвердження ескізів печатки, штампів та символіки  Організації; - вирішення питань нагородження та заохочення членів Організації.

      11. Прийняття рішення з інших питань, що обов’язкові для виконання членами Організації і не віднесені до виключної компетенції Загальних Зборів.

6.4. Виконавча Дирекція Організації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]