Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать
      1. Дирекція є виконавчим органом Організації, який здійснює виконання статутних завдань, регламентуючих документів Організації, рішень Загальних Зборів, Правління та здійснює поточну діяльність Організації.

      2. Дирекція утворюється Правлінням за поданням Голови Правління Організації. Керівництво Дирекцією здійснює Виконавчий Директор, якого призначає Правління.

      3. Виконавча Дирекція здійснює свою діяльність у відповідності до Положення, затвердженого Правлінням Організації.

    1. Ревізійна комісія.

      1. Ревізійна комісія здійснює фінансовий контроль за діяльністю Організації. Ревізійна комісія обирається Загальними Зборами та їм підзвітна, подає їм на затвердження результати проведених перевірок.

      2. Перевірки проводяться Ревізійною комісією за дорученням Загальних Зборів, Правління, за власною ініціативою або на вимогу не менш ніж 1/3 членів Організації.

      3. Ревізійна комісія має право вимагати та отримувати від посадових осіб Організації та її членів надання всіх необхідних матеріалів, бухгалтерських та інших документів, а також особистих пояснень.

      4. Ревізійна комісія зобов’язана вимагати скликання позачергових Загальних Зборів або Правління, якщо виникла суттєва загроза інтересам Організації, або інтересам її членів, а також у разі виявлення порушень норм цього Статуту або зловживання з боку посадових осіб Організації чи її членів.

      5. Члени Правління та Дирекції не можуть бути членами Ревізійної комісії.

      6. Діяльність Ревізійної комісії регулюється положенням, затвердженим Правлінням Організації.

    2. Голова Правління Організації.

      1. Голова Правління та його заступники обираються Загальними Зборами на чотири роки у відповідності з цим Статутом та здійснюють свої повноваження до їх переобрання або відкликання.

      2. Голова Правління здійснює керівництво роботою Організації.

      3. Голова Правління: - без довіреності представляє Організацію перед державними органами та установами, будь-якими юридичними та фізичними особами; - укладає від імені Організації угоди, контракти; - видає доручення, відкриває рахунки в установах банків; - видає накази, розпорядження, затверджує інструкції та інші обов'язкові для виконання членами Організації документи; - здійснює поточне управління майном та фінансовими ресурсами Організації; - підписує всі офіційні, фінансові та банківські документи; - має право передавати частину своїх прав та обов’язків посадовим особам Організації; - укладає трудові договори (контракти) з посадовими особами Організації.

      4. Заступник Голови правління виконує обов’язки Голови правління на час його відсутності або неможливості виконувати ним свої обов’язки. Заступник Голови Правління діє за дорученням, але не більше ніж протягом трьох місяців. Для подовження строку повноважень необхідно рішення не менш 3/4 членів Правління Організації. У разі, якщо Голова Правління не може приступити до своїх обов’язків протягом п’яти місяців Заступник Голови Правління за дорученням Правління скликає позачергові Збори Організації для обговорення  становища та питання про керівництво Організацією.

      5. Виконавчий Директор здійснює наступні функції:   - Керує Дирекцією в межах його повноважень та несе персональну відповідальність за її діяльність. Організовує виконання рішень, прийнятих керівними органами Організації.

- Забезпечує інформаційний зв'язок між Організацією та її членами, іншими організаціями. На перших порах при незначній чисельності Організації Виконавчим Директором може бути один із членів Правління або і сам Голова Правління.

- Інші функції, які прописані у Положенні про Дирекцію.

7. Власність, майно організації та джерела формування майна та коштів організації

    1. Організація може мати у власності кошти та інше майно, необхідне для здійснення її статутної діяльності.

    2. Організація набуває права власності та кошти на інше майно, передане їй засновниками, членами або державою, набуте від вступних та членських взносів, пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, а також на майно, придбане за рахунок власних коштів чи на інших підставах, не заборонених законом.

    3. Організація також має право на майно та кошти, придбані в результаті господарської чи іншої комерційною діяльності створених нею госпрозрахункових установ та організацій, заснованих підприємств.

    4. Право власності Організації реалізується Зборами Організації в порядку, передбаченому законодавством України та цим статутом.

    5. З метою виконання статутних завдань і цілей Організація може здійснювати необхідну господарську та іншу комерційну діяльність шляхом створення госпрозрахункових установ і організацій із статусом юридичної особи, заснування підприємств в порядку, встановленому законодавством.

    6. Організація, а також створені нею установи та організації зобов’язані вести оперативний та бухгалтерських облік, статистичну звітність, зареєструватися в органах державної податкової інспекції та вносити до бюджету платежі у порядку та розмірах, передбачених законодавством.

    7. Джерелами формування майна і коштів Організації можуть бути:

  • кошти та майно, що надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

  • кошти або майно, які надходять Організації від проведення її основної діяльності;

  • дотації або субсидії, отримані з державного або місцевого бюджету, державних цільових фондів або у межах благодійної, у тому числі гуманітарної допомоги чи технічної допомоги, що надаються таким організаціям відповідно до умов міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

    1. Доходи або майно Організації не підлягають розподілу між її засновниками або членами та не можуть використовуватися для вигоди будь – якого окремого засновника або члена Організації, її посадових осіб (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]