Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора модуль №1 (4 стовпця).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
93.7 Кб
Скачать

1. Технологія Flash. Основні переваги та недоліки.

Flash - мультимедійна платформа компанії Adobe для створення веб-додатків та мультимедійних презентацій. Широко використовується для створення рекламних банерів, анімації, ігор, а також відтворення на веб-сторінках відео- і аудіозаписів.

В основі Flash лежить плавне «перетікання» одного ключового кадру в інший. Це дозволяє робити досить складні мультиплікаційні сцени, задаючи лише кілька ключових кадрів для кожного персонажа.

Стандартним розширенням для скомпільованих flash-файлів (анімації, ігор та інтерактивних додатків) є SWF. Розширення FLA відповідає формату робочих файлів в середовищі розробки.

Порівняно з іншими плагінами (Java, Acrobat Reader, Windows Media Player) Flash Player має достатньо малий розмір файлу інсталяції, малий час завантаження та ініціалізації.

До 2011 року продуктивність flash була недостатньою для відтворення складних 3D-сцен в реальному часі.

Недоліки flash:

1) надмірне навантаження на центральний процесор;

2) недостатній контроль помилок, що призводить до частих відмов як самих додатків (тобто флеш анімацій або роликів), так, у деяких випадках, і всього браузера;

3) не завжди є можливість запустити flash-додаток (адміністратор може відключити flash-контент, щоб зекономити трафік інтернету і тоді ніхто з цієї мережі не зможе передивлятися флеш додатки);

4) використання Flash для розміщення текстової інформації ускладнює її індексування пошуковими системами (хоча певна система індексування тексту всередині swf-файлів була створена і впроваджена Google в 2008 році);

5) не можна використовувати праву кнопку миші, для налаштувань самого Flash.

2. Дати визначення поняттям: кросплатформенність, мова програмування, кросплатформенна мова програмування.

Кросплатформенність — здатність програмного забезпечення працювати більш ніж на одній платформі або операційній системі. Типовим прикладом є програмне забезпечення, призначене для роботи в операційних системах Linux і Windows одночасно.

Мова програмування — набір лексичних, синтаксичних і семантичних правил, що задають зовнішній вигляд програми і дії, які виконує комп‘ютер під її управлінням.

КПМП - це МП які працюють більш ніж на одній платформі або операційній системі. Більшість сучасних високорівневих мов програмування є кросплатформенними.

3. Опишіть основні принципи роботи з символами в середовищі Flash.

Символ - це зображення, кнопка або фрагмент ролика, який створюється один раз в середовищі розробника Flash. Потім символ може бути повторно використаний у цьому або інших документах.

Символ може включати ілюстрації, імпортовані з іншої програми. Будь який створений символ автоматично стає частиною бібліотеки поточного документа. Екземпляр являє собою копію символу, розташовану в робочій області або вкладену в інший символ. Екземпляр може відрізнятися від оригінального символу кольором, розміром і функціональністю.

При редагуванні символу оновлюються всі його екземпляри, але при застосуванні до нього ефектів зміниться тільки використовуваний екземпляр.

Використання в документах символів значно зменшує розмір файлу. Для зберігання декількох екземплярів символу потрібно менше місця, ніж для зберігання безлічі копій вмісту символу. Використання символів також підвищує продуктивність відтворення SWF-файлу, оскільки завантаження символу в програвач Flash ® Player виконується тільки один раз.

Загальний доступ до символів в документах у вигляді ресурсів загальної бібліотеки доступно як на етапі розробки, так і при виконанні. На етапі виконання загальні ресурси, які знаходяться в початковому документі, можуть бути пов'язані з будь-яким числом цільових документів без необхідності їх імпорту. У ресурсах, поділених на етапі розробки, будь-який символ може бути оновлений або замінений будь-яким іншим символом, доступним по локальній мережі.

Якщо імпортований бібліотечний ресурс має те ж ім'я, що й ресурс, який вже знаходиться в бібліотеці, то конфлікти іменування можна усунути без ризику випадкового перезапису існуючого ресурсу.