Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова_робота_АГД.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
211.97 Кб
Скачать

4.3 Попереднє ознайомлення з літературними джерелами за темою дослідження

Важливою частиною курсової роботи є формування списку літератури – бібліографії. У бібліографії повинні бути представлені законодавчі та нормативні акти, основні роботи ведучих фахівців за темою дослідження, статистичні видання, найбільш важливі статті, опубліковані в наукових журналах і збірниках наукових статей.

Підбор літератури студент здійснює самостійно після затвердження теми курсової роботи. Це дає можливість одержати ясне уявлення про коло питань, що охоплюються темою, і полегшує складання обґрунтованого первісного варіанта плану роботи.

При підборі літератури необхідно звертатися до предметно-тематичних каталогів і бібліографічних довідників бібліотеки університету, бібліотеки ім. Короленко.

Крім того, студент має бути добре ознайомленим з навчальними посібниками за курсом, а також з додатковою літературою за обраною темою: монографіями, журнальними статтями та ін. При ознайомленні з літературою за темою слід особливу увагу приділити дискусійним питанням, дослідити позиції окремих авторів, продумати їх аргументацію, зіставити різні точки зору і виказати своє відношення до них.

Варто також використовувати дані статистичних збірників, які видаються органами Міністерства статистики України. До складу використаної літератури обов'язково повинні входити діючі офіційні положення з обліку, планування, і фінансових розрахунків.

Список підібраної за темою літератури студент погоджує зі своїм науковим керівником.

При роботі з предметно-тематичним каталогом необхідно переглянути не тільки розділи, що строго збігаються з темою курсової роботи, але і розділи з тем, близьких до обраної. При цьому доцільно підбирати літературу, що висвітлює як загальнотеоретичну сторону проблеми, так і діючу практику бухгалтерського обліку, економічного аналізу й аудиту.

Підбираючи літературу, треба звертатися до видань останніх років, тому що в них найбільш повно відбита діюча практика обліку й аналізу, показано все те нове і прогресивне в економічній роботі підприємств галузі, що варто використовувати при розробці основних питань обраної теми. При цьому студент повинен відстежити останні зміни, що відбулися в методології і практиці бухгалтерського обліку, економічного аналізу й аудиту.

4.4 Складання попереднього плану курсової роботи

На основі попереднього ознайомлення з відібраною літературою студент повинен ретельно продумати і скласти первісний варіант плану курсової роботи.

План роботи має відбивати основну ідею роботи, розкривати її зміст і характер, забезпечувати логічну послідовність викладення матеріалу і взаємозв'язок окремих пунктів. При розробці плану всієї роботи необхідно добре продумати зміст кожного розділу і підрозділу, скласти коротку їхню анотацію.

План курсової роботи залежить від поставленої мети, задач і об'єкта дослідження. До узгодження плану з науковим керівником студент може розробити декілька його варіантів. Складаючи план курсової роботи, студент повинен показати розуміння сутності обраної теми, напрямків її дослідження, постановки і рішення окремих питань.

Попередньо розроблений план курсової роботи узгоджується з науковим керівником з кафедри обліку і аудиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]