Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІЗ Курсова робота.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
369.15 Кб
Скачать

13 Лютого 1960 р. Сергій Тигипко народився в етнічно українському селі Драгонешти Лазовського району Молдавської рср.

У 1982 році закінчив Дніпропетровський металургійний інститут за фахом "інженер". Кандидат економічних наук, тема дисертації - "Формування і державне регулювання систем комерційних банків України" (1996).

Відразу після армії, в 1984-м, працював секретарем комітету ЛКСМУ, заввідділом і заступником директора по учбово-виховній роботі Дніпропетровського механико-металлургического технікуму, заввідділом пропаганди і агітації Дніпропетровського обласного комітету ЛКСМУ.

У 1989-1991 рр. був першим секретарем обкому комсомолу.

У 1991-м С.Тігипко стає зампредседателя правління комерційного банку "Дніпро". А в березні 1992 року - головою правління нового дніпропетровського КБ "Приватбанк".

У 1994-1997 рр. С.Тігипко - позаштатний консультант Президента України Леоніда Кучми по питаннях грошової політики. Потім отримує пости Віце-прем'єр-міністра України по питаннях економічної реформи в уряді Павла Лазаренко (квітень-липень 1997-го), Віце-прем'єра по питаннях економіки в Кабміні Валерія Пустовоїтенко (1997-1999), Міністра економіки в уряді Віктора Ющенка. У 2000-м року на довиборах у Верховну Раду у вибірковому окрузі в Павлограді стає народним депутатом України. У 2002-м повторно проходит до парламенту за списком пропрезидентського блоку "За Єдину Україну!". З грудня 2002-го два роки займав пост глави Національного банку України. З 2000 по 2005 рр. очолював партію "Трудова Україна".

У листопаді 2004-го пішов з великої політики. Зосередився на управлінні власним великим бізнесом - фінансовою групою ТАС.

18 березня 2008-го Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що призначила С.Тігипко своїм радником. В той же час, на пару з Прем'єром він став співголовою знов створеної Поради інвесторів при Кабінеті Міністрів. 8 липня 2009 р. С.Тігипко звільнився з посади радника глави КМУ за власним бажанням. У червні 2009 року залишив пост глави правління фінансової групи "ТАС" і глави правління ВАТ "Сведбанк" і концентрувався на політичній діяльності.

Сімейний стан

З першою дружиною Наталією Сергій Тигипко познайомився в Дніпропетровську, там вони і одружилися.

У Наталії і Сергія Тигипка є дочка Ганна (1984 г.р.). Вона вчилася в Оксфорді. У її честь, говорять, названа група «ТАС» (Тигипко Ганна Сергіївна). Ходять чутки, що ця компанія стала своєрідним дарунком Сергія Леонідовича на повноліття дочки. Отримавши диплом, Ганна повернулася до України і сьогодні працює в одній з батьківських компаній. У вільний від роботи час вона пише вірші.

У 2007 році в рейтингу «15 самих завидних наречених України» журналу «Фокус» Ганна Тигипко зайняла 5-у позицію.

У 2004 році родинна ідилія Сергія Тигипка порушилася. Він розвівся з дружиною і пов'язав свою долю з київською підприємницею Вікторією Лопатецкой. З нею він виховує трьох дітей: 4-річну дочку Асю і двох синів: однорічного Леонтія і 7-річного Тіму.

Віросповідання

Тигипко хрещений, є прихожанином Російської православної церкви Московського патріархату.

Не відносить себе до віруючих людей.

З повагою відноситься до віруючих.

Хобі

Любить спорт: бодібілдінг, біг, футбол, теніс, гірські лижі, плавання.

«Мені подобається бути у формі, тоді я спокійний, упевнений. Тому, якщо у мене є можливість, ранок починаю із спортзалу», - говорить Сергій Леонідович.

Захоплюється читанням книг. Улюблені письменники - Михайло Булгаков, Іван Бунін.

Подобається арт-хаусное кіно. Фінансує 4 фестивалі.

Знання мов

Російський, український, французький

Символічні характеристики

Стиль

Сергій Леонідович любить елегантно одягатися, костюми шиє за замовленням.

Він віддає перевагу сірим костюмам, звичайній фактурі тканини, стандартним гладким галстукам.

Туфлі у Сергія Леонідовича дорогі і відповідають останнім віянням моди: з в міру вузькими, трохи опущеними вперед носками. Головне, що вони ідеально личать до його ділового стилю і підкреслюють, що той, хто їх носить, - сильна неординарна особа.

Сергій Тигипко часто з'являється на людях в костюмах без галстуків, з розстебнутим коміром сорочки. Таким чином політик демонструє свою відвертість.

У вихідні не голиться і любить носити джинси і светр.

Характеристики

Цілеспрямованість

Харизматичність

Упевненість в собі

Наполегливість

Лідер, який веде за собою

Уміє досягати результату

Легенда

Коли Сергію було 10 років, помер його батько. Після цього Серей Тигипко і двоє його братів (старший Валерій і молодший Олександр) виховувалися матір'ю, жили вони в будинку без каналізації на околиці Кишинева, в міського звалища. Сергію доводилося «виживати».

Він підробляв в загонах буд, був вантажником, електриком і розфасовує курятини на м'ясокомбінаті.

Тигипко за власним бажанням пішло в армію (служив офіцером в танкових військах), тому що там платили більше, ніж на виробництві. Служив командиром взводу.

Був віце-прем'єром і міністром економіки, главою Нацбанку. Уміло керує економікою, оскільки реально очолював підприємства, створював їх з нуля. Уміє працювати із стратегіями. Успішний бізнесмен, який уміє заробляти гроші.

У 2008 р. на таємному голосуванні банкірів був вибраний банкіром року.

Одружений, має 4 дітей

Міфи.Демократичний міф. Його сторон-никами є близько 6-11% українців. По демократичному міфу зараз працюють два кандидати - Сергій Тигипко і Арсеній Яценюк (Яценюк попав в дві категорії). Вимоги до кандидатів: хороша освіта, а краще - два, багатий, має власний бізнес, успішний, здоровий, займається спортом. Кандидат повинен демонструвати повну прихильність праву і законності і твердість позицій.

. У основі цього міфу лежить ідея створення рівноправних партнерських стосунків між владою і населенням. Відповідальність за те, що відбувається в країні беруть на себе все, тобто відбувається розвиток горизонтальних стосунків дорослих людей. Люди, що підтримують цей міф, своєю метою вважають не стільки розвиток держави, скільки власне благополуччя. І за великим рахунком, їм все одно який прапор розвивається у дворі.

Оскільки з цим міфом технологи ніколи активно не працювали, і всі п'ять років громадськості нав'язувалася ідеологія «соціального годування», масовим вихованням громадян, готових узяти на себе відповідальність, ідеологи так і не займалися, - те демократичний міф у нас не сильно розвинений. Тобто не було роботи по зміні ментальності громадян. Виходячи з цього, кандидати, які працюватимуть з цим міфом, зможуть отримати голоси лише «просунутого», міського і відносно забезпеченого населення. Є вірогідність, що за демократичного кандидата проголосує «покоління пепсі», в якого на думці споживчі настрої, але, як правило, ці люди не ходять на вибори.

Під час нинішньої вибіркової кампанії в рамках цього міфу працює экс-глава Нацбанку Сергій Тигипко. Багатий, успішний, здоровий, спортивний, хороший менеджер. Проблема лише в тому, що для перемоги немає достатньої кількості виборців, які б підтримували ідеї демократичного міфу.

Репутація

Високоосвічена, інтелігентна людина.

Яскравий регіональний молодіжний лідер.

Найуспішніший банкір.

Економіст державного рівня.

Політичні погляди

Сергій Тигипко вважає, що Україну до успіху може привести новий довгостроковий курс країни, заснований на трьох важливих складових:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]