Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВК по диплому (с темами) 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать

24

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені АЛЬФРЕДА НОБЕЛЯ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ

Методичні вказівки

щодо підготовки та захисту дипломної роботи

за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр

зі спеціальності 8.050103 – «Міжнародна економіка»

Дніпропетровськ

2011

Методичні вказівки щодо підготовки та захисту дипломної роботи за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра зі спеціальності 8.050103 – “Міжнародна економіка”. – Дніпропетровськ: Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля, 2012. – 22 с.

Методичні вказівки підготовлені відповідно до Положення про орга-нізацію навчального процесу у вищих учбових закладах, затвердженого Міносвіти України 2 червня 1993 р. за № 161, Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України 20 січня 1998 р. за № 65, Галузевого стандарту вищої освіти, затвердженого Наказом МОН України від 06.06.2002 р. № 330, Положення про державну атестацію студентів-випускників П-824-006.

Укладач: Кузьмінов С.В., канд. екон. наук, доц.

зміст

1. Мета і завдання дипломної роботи...........................................................3

2. Загальна структура дипломної роботи.....................................................4

3. Зміст дипломної роботи............................................................................ 5

4. Порядок оформлення дипломної роботи.................................................8

5. Порядок виконання дипломної роботи...................................................11

6. Захист та оцінювання дипломних робіт..................................................14

Додатки...........................................................................................................16

1. Мета і завдання дипломної роботи

Дипломна робота — це самостійне дослідження, виконане студентом на завершальному етапі навчання в університеті. Вона є кваліфікаційним документом, на підставі якого Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) визначає рівень теоретичної підготовки випускника, його готовність до самостійної роботи за фахом і приймає рішення про присвоєння кваліфікації.

Як теоретико-прикладне дослідження, дипломна робота повинна містити глибоке теоретичне осмислення актуальної проблеми, а також обґрунтований проект практичного її розв’язання, виконаний на основі проведеного аналізу певного об’єкту (підприємства, організації).

При виконанні дипломної роботи студент повинен показати глибокі теоретичні знання з конкретних питань, вміння застосовувати сучасні методи досліджень, використовувати досягнення науки й техніки, грамотно, чітко, логічно викладати думки, узагальнювати і формулювати висновки та пропозиції.

Показником високої якості підготовки фахівця з економіки є наявність у дипломній роботі узагальнених аналітичних матеріалів та обґрунтованих рекомендацій, які повністю або частково були використані у практиці окремого підприємства. Впровадження результатів дипломного дослідження в практику роботи підприємства чи організації підтверджується довідкою про впровадження, підписаною керівником підприємства або підрозділу, на базі якого були впроваджені запропоновані заходи, та завіряється печаткою.

Метою підготовки дипломної роботи є поглиблення студентом теоретичних і практичних знань з обраного напряму спеціалізації, вироблення умінь застосовувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань, а також виявлення ступеня підготовки випускника до самостійної практичної діяльності.

Працюючи над дипломною роботою, студент має засвоїти навички правильної постановки проблеми та обґрунтування її актуальності, формулювання мети і завдань, побудови логічного плану й оптимальної структури дослідження, роботи з джерелами інформації, аналізу та оцінки різних аспектів об’єкту дослідження, обґрунтування власних узагальнень, висновків і пропозицій.

Основні завдання дипломної роботи:

1) озброїти випускника глибокими теоретичними знаннями з обраної теми (проблеми), що досягається внаслідок самостійного підбору і вивчення спеціальної літератури, законодавчих актів, інструкцій та положень;

2) навчити випускника використовувати сучасні методи економічних досліджень, обробляти експериментальні дані, збирати й аналізувати фактичні показники роботи підприємства, давати економічну оцінку господарським явищам, а також науково обґрунтовані й переконливі рекомендації, робити об’єктивні висновки з результатів дослідження;

3) виявити здатність випускника правильно застосовувати теоретичні положення, досягнення науки і техніки, розробляти методичні рекомендації при вирішенні конкретних практичних завдань, вміння обґрунтовувати доцільність впровадження тих чи інших рекомендацій у практику роботи конкретного підприємства, визначати їх економічну ефективність;

4) виявити здатність майбутнього магістра чітко, грамотно, у логічній послідовності викладати думки, вміння узагальнювати одержані дані, формулювати правильні висновки, давати економічно обґрунтовані пропозиції.

Особливості реалізації цих завдань залежать від напряму дослідження, специфіки об’єкту дослідження та інших обставин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]