Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Istoriya Reklami (программа)1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
192.51 Кб
Скачать

Тема 8. Російська образотворча реклама в XIX - початку XX століття

8.1. Еволюція реклами у хіх столітті.

Лубкова творчість і настінні рекламні жанри. Афіша і вивіска в XIX - початку XX століття. Фабричні марки та фірмові знаки. Розвиток упаковок різних товарів. Реклама у виданнях А. А. Краєвського і А. С. Суворіна. Перші безкоштовні листки оголошень. Еволюція журнальної реклами. Вплив смаків жіночої аудиторії на утримання і виражальні засоби реклами. Формування культури споживання і російська реклама. Технологічний прогрес і ілюстрована реклама. Зміни в шрифтовому оформленні. Образотворчі можливості афіш і вивісок. Розвиток російських фабричних марок, фірмових і торгових знаків.

8.2. Малі образотворчі форми реклами.

Етикетка або ярлик як жанр комунікативної творчості. Інші форми образотворчої реклами: фантики, листівки, вкладиші, візитки, театральні програмки, меню, ділові бланки, конверти, рахунки.

8.3. Плакатна реклама в Росії на рубежі XIX-XX століть.

Напрямки плакатної реклами: торгово-промислове, соціально-політичне і духовне. М. Врубель, Е. Лансере та їх внесок у розвиток художньої реклами. Фотореклама і кінореклама. Брошури, буклети та каталоги з використанням фотоілюстрацій як нові види фотореклами. Російські виставки як синтетичний рекламний жанр.

Тема 9. Реклама в російській пресі в XIX - початку XX століття

9.1. Рекламний процес в першій чверті XIX століття.

Газетна реклама й казенні та приватні оголошення. Повідомлення про книжкові новинки як форма інформування споживачів. Орієнтація на досягнення європейської культури. Поява приватних спеціалізованих видань.

9.2. Реклама в післяреформений період (60-90-ті роки XIX століття). Розквіт реклами, пов'язаний зі зростанням її доходів. Словесний компонент реклами стає компактнішим. Ілюстрації як частина реклами. Поява зразків високої реклами.

9.3. Рекламний процес в журнальній періодиці.

Мода і журнальні видання. Початок аналітичного узагальнення рекламної діяльності в Росії.

Тема 10. Нові форми реклами в країнах Західної Європи та Японії в хх століття 10.1. Винахід кінематографа і розвиток реклами.

Рекламні знаки з використанням електрики та ілюмінації у Франції, Англії та Японії. Розвиток зовнішньої реклами. Еволюція рекламних іміджів. Нововведення в жанрі рекламного плаката. Мода, спорт і реклама. Індустрія «зірок» та її роль у розвитку реклами.

10.2. Розвиток рекламної фотографії.

Вплив Заходу і національні особливості в японській рекламі. Комерційна реклама в західноєвропейській і японської журналістиці XX століття - основні тенденції розвитку. Кольорова і чорно-біла друкована реклама. Реклама в глянцевих журналах і щоденній пресі. Безкоштовні рекламні видання. Розсилка реклами поштою.

10.3. Реклама і культура споживання.

Образ товару і соціальний статус споживача. Рекламна роль упаковки, етикетки, обгортки. Перші рекламні кампанії.

10.4. Маркетинг і реклама.

Рекламні акції, маркетингові дослідження та способи позиціонування товару на ринку. Політична реклама XX століття. Рекламні функції політичних акцій в умовах тоталітарних і демократичних держав. Політичний піар як форма реклами. Соціальна реклама: походження, розвиток і функції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]