Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Istoriya Reklami (программа)1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
192.51 Кб
Скачать

Тема 11. Основні тенденції розвитку американської реклами в 1-ій половині XX століття 11.1. Розвиток американської економіки та реклама.

Зміни в роздрібній торгівлі (торгівля за каталогами, поява мереж магазинів) і функції реклами. Зміни в упаковці товарів та її рекламних функціях. Нововведення в діяльності рекламних агентств: перші загальнонаціональні рекламні кампанії. Перші рекламні персонажі - їхні характерні риси. Роль слогана в рекламному продукті: гра слів, рима і ритм в слогані.

11.2. Вплив технічного прогресу у видавничій справі на друковану рекламу. Творчість художників М. Перрріша, Н. Уайет, Н. Роквелла та ін.. Логічне й емоційне апелювання до споживача. Особливості рекламного стилю «аргументую - чому» і його застосування в рекламними агентствами. Прийоми створення емоційної привабливості образу. Психоаналіз і «атмосферний стиль» в американській рекламі.

11.3. Рух на захист прав споживачів і американська реклама 1900-1920-х рр.. Нові торгові марки і їхній шлях до споживача. Реклама в Америці під час Першої світової війни. Рекламне стимулювання попиту в епоху економічного буму 20-х рр..

11.4 Роль реклами у формуванні стилів життя.

Соціальні виразки, прагнення до особистої гігієни і реклама нових гігієнічних засобів («Odorono», «Listerine». «Lux» та ін.) Роль жіночої аудиторії в розвитку реклами 20-30-х рр.. Принципи роботи формули «страх - секс - наслідування» в американській рекламі.

11.5. Розвиток зовнішньої реклами в 20-30-ті рр..

Депресія і реклама. Фотожурналістський рекламний стиль. Гумор у рекламі 30-40-х рр.. Реклама в США під час Другої світової війни.

Тема 12. Реклама та електронні змі зарубіжних країн. Сугестивні прийоми телереклами

12.1. Розвиток реклами на радіо.

Рекламні жанри на американських радіостанціях. Регулювання рекламної діяльності в США. Положення в сфері радіо реклами в західноєвропейських країнах. Програмування ефіру і потреби рекламодавців.

12.2. Зародження телевізійної реклами.

Перші рекламні повідомлення на американському телебаченні в 50-і роки: особливості змісту і форми. Еволюція сугестивних прийомів у телевізійній рекламі в 60-70-і роки. Сюжет, герої і «історія» в рекламних роликах. Вербальний і візуальний вплив на аудиторію. Тексти телевізійної реклами - формальні особливості та основні закономірності побудови.

12.3. Програма ІМК в американській рекламі.

Реклама на кабельному телебаченні. Маркетингові дослідження ефективності рекламного впливу на телеглядачів.

12.4. Міфологізація і символізація в телевізійних рекламних роликах. Психоаналіз і телевізійна реклама: сексуальні та еротичні мотиви. Архетипи колективного несвідомого. Апеляція до несвідомих мотивів, інстинктів і потреб в сучасній зарубіжній рекламі. Сугестивні прийоми впливу. Проекція та ідентифікація в рекламі в контексті сучасної соціальної ієрархії. Проблеми національної ідентичності та політкоректності у закордонній рекламі 80-90-х років. 

Тема 13. Тенденції розвитку рекламної діяльності на сучасному етапі

13.1. Засвоєння рекламними жанрами електронних технологій ХХ ст. Радіореклама. Телереклама. Реклама в Інтернеті.

13.2. Рекламний бізнес у глобальному масштабі.

Варіанти організаційно-фінансових схем міжнаціональних рекламних корпорацій.

13.3. Наростання соціальної відповідальності реклами: ознаки її дорослішання.

Досвід саморегулювання. Міжнародні правові документи, що регулюють сучасну рекламну діяльність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]