Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технічний аналіз Теорія Доу Джонса.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
202.24 Кб
Скачать

Порядок виконання практичної частини

Проведення практичної частини базується на припущені, що кожен учасник має віртуальну суму коштів, яка складає 5000$ та віртуальну величину активів, яка становить 5 тройських унцій золота.

Практична частина виконується у наступній послідовністі.

1. В мережі Інтернет необхідно зайти на сайт www.profinance.ru вибрати розділ графіки, характер WEB. Середь набору активів, які представлені на ринку, вибрати золото та встановити режим ONLINE, хвилинний графік. Встановити тип графіку CANDLE. На графіку буде відображатися ціна за тройську унцію золота в режимі реального часу.

2. Використовуючи такі засоби технічного аналізу, як лінія опору, підтримки та канал, визначити характер тенденції (зростаюча або спадна), яка спостерігається на ринку.

3. За допомогою графічних фігур, що відображаються на графіку „Японська свіча” визначити оптимальну точку для купівлі/продажу активів (відкриття позиції).

Якщо на ринку спостерігається зростаюча тенденція, учасник може купувати певну кількість активів, а у випадку тенденції, що знижується – продати визначену кількість активів. При прийнятті рішення щодо купівлі/продажу активів слід спиратися на рекомендації стосовно дотримання інвестиційної стратегії.

4. У розрахункових таблицях (Додаток А, Б) необхідно вказати відповідні суми коштів, що були витрачені на придбання активів, або отримані від реалізації.

У випадку, коли учасник приймає рішення щодо купівлі активів з метою отримання прибутку від зростання їх вартості, він робить відповідні записи в таблиці, що призначена для відображення операцій гри на зростання курсу (відкриває позицію). При здійсненні першої операції вказується залишок на початок у розмірі 5000$.

Таблиця передбачає можливість придбати активі декілька разів. Причому, учасник має можливість придбати чергову кількість активів (відкрити чергову позицію) після продажу тих, що їм вже були придбані або при сприятливої ситуації на ринку придбати додаткову кількість активів. Сума залишку коштів на початок при черговому придбанні активів (відкритті чергової позиції) буде дорівнювати величині залишку на кінець за попередньою операцією, який розраховується наступним чином:

а) при придбанні активів після продажу тих, що вже були придбані:

Залишок на кінець = Залишок на початок - Сума придбання + Сума продажу

б) при додатковому придбанні активів:

Залишок на кінець = Залишок на початок - Сума придбання

У випадку, коли учасник приймає рішення щодо продажу наявних активів з метою отримання прибутку від зниження їх вартості, він робить відповідні записи в таблиці, що призначена для відображення операцій гри на зниження курсу (відкриває позицію). При здійсненні першої операції вказується залишок на початок у розмірі 5 тройських унцій.

Таблиця передбачає можливість продавати активі декілька разів. Причому, учасник має можливість продавати чергову кількість активів (відкрити чергову позицію) після купівлі тих, що їм вже були продані або при сприятливої ситуації на ринку продавати додаткову кількість активів. Сума залишку активів на початок при черговому продажу активів (відкритті чергової позиції) буде дорівнювати величині залишку на кінець за попередньою операцією, який розраховується наступним чином:

а) при продажу активів після придбання тих, що вже були реалізовані:

Залишок на кінець = Залишок на початок - Кількість продажу + Кількість придбання

б) при додатковому продажу активів:

Залишок на кінець = Залишок на початок - Кількість продажу

5. За допомогою графічних фігур, що відображаються на графіку „Японська свіча”, а також таких засобів технічного аналізу, як лінія опору, підтримки та канал, визначити оптимальну точку для продажу/купівлі активів (закриття позиції).

Якщо на ринку зростаюча тенденція змінилася на спадну, учасник може продати придбані раніше, а у випадку зміни тенденції, що знижувалась – придбати активів, що були продані раніше. При прийнятті рішення щодо продажу/придбання активів слід спиратися на рекомендації стосовно дотримання інвестиційної стратегії.

6. У розрахункових таблицях (Додаток А, Б) необхідно вказати відповідні суми коштів, що були отримані від реалізації активів, або витрачені на придбання.

У випадку, коли учасник приймає рішення щодо продажу активів, що придбались з метою отримання прибутку від зростання їх вартості, він робить відповідні записи в таблиці, що призначена для відображення операцій гри на зростання курсу (закриває позицію).

У випадку, коли учасник приймає рішення щодо придбання активів, що були продані з метою отримання прибутку від зниження їх вартості, він робить відповідні записи в таблиці, що призначена для відображення операцій гри на зниження курсу (закриває позицію).

Учасник може закривати як окремі позиції, так і всі відкриті раніше.

7. По закритих позиціях визначаються фінансові результати як різниця між сумою продажу активів і сумою придбання.

Якщо учасник закриває окремо відкриту раніше позицію, залишок на початок за наступною операцією корегується у порядку вказаному раніше.

У випадку закриття всіх позицій, визначається загальний фінансовий результат як сума отриманих результатів за кожною окремою позицією. У розрахунковій таблиці загальний фінансовий результат за першою відкритою позицією дорівнює сумі, відображеної в рядку „Фінансовий результат”, а по наступним позиціям розраховується таким чином:

Загальний фінансовий результат по позиції і = Загальний фінансовий результат по позиції і-1 + Фінансовий результат по позиції і

Після визначення фінансових результатів необхідно зробити висновок щодо інвестиційної стратегії, яку проводив кожен учасник та особливостей прийняття відповідних інвестиційних рішень.

15