Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розвиток параолімпійського руху в Україні.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
936.64 Кб
Скачать

Розвиток параолімпійського руху в Дніпропетровську

Протягом 29–9 вересня 2012 року проходили ХІV літні Параолімпійські ігри в Лондоні. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляли Україну на Параолімпійських іграх.

Спортсмени-параолімпійці з Дніпропетровської області неодноразово досягали високих результатів і встановлювали нові світові рекорди. На Тринадцятих літніх Параолімпійських іграх Дніпропетровську область представляла найчисельніша команда, яка отримала найбільше медалей серед усіх областей України (20 нагород). Наші чемпіонки Лідія Соловйова (пауерліфтинг), Ганна Єлисаветська (плавання), Інна Стрижак (легка атлетика) встановили світові рекорди, а Лідія Соловйова – і рекорд Паралімпійських ігор.

Обласна влада підтримує розвиток спорту в регіоні. На Дніпропетровщині створені належні умови для того, щоб спортсмени-параолімпійці мали можливість якісно тренуватись і вдосконалювати свою спортивну майстерність.

Для розвитку параолімпійського руху в регіоні працюють обласна дитячо-юнацька спортивна школа параолімпійського резерву для дітей-інвалідів та Дніпропетровський обласний центр з фізичної культури і спорту для інвалідів «Інваспорт», в яких діють 29 відділень із параолімпійських видів спорту. Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та інтелекту.

Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». У спортивних гуртках та оздоровчих групах в області займається близько 2 тис. спортсменів з вадами здоров’я.

В області щорічно проводяться понад 40 спортивних заходів і змагань з плавання, пауерліфтингу, волейболу, волейболу сидячи, академічного веслування, легкої атлетики, настільного тенісу, баскетболу на візках серед спортсменів-інвалідів.

 «Українські спортсмени змагатимуться у 12 видах спорту (академічне веслування, плавання, волейбол сидячи, настільний теніс, дзюдо, пауерліфтинг, кульова стрільба, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, легка атлетика, велоспорт (трек, шосе). Нагадаємо, на XIII літніх Параолімпійських іграх у Пекіні збірна команда України завоювала 74 медалі, а наша держава стала четвертою в рейтингу зі 147 країн-учасниць. Сьогодні Україна – серед європейських країн-лідерів із розвитку Параолімпійського руху.

Висновок