Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
апк.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
561.15 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Навчально-науковий інститут економіки

Кафедра економічної теорії і економіки

сільського господарства

Економіка апк

(Практикум до самостійної роботи )

Дніпропетровськ 2010

Рекомендації до вивчення дисципліни “Економіка АПК”(самостійна робота)./ Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. – Дніпропетровськ, 2010 – с35.

Надаються методичні поради до вивчення дисципліни, виконання практичних завдань.

Для студентів зі спеціальності:

6.030601 “Менеджмент організацій”

Укладачі – к.е.н., професор ДДАУ Б.В. Душин

к.е.н., професор ДДАУ І.І. Вініченко

Рецензенти – к.е.н., доцент Т.М. Ільченко

к.е.н., ст.науковий співробітник В.С. Рибка

Затверджено на засіданні кафедри економічної теорії та економіки сільського господарства, протокол № 1 , від 30 серпня 2010 року.

Зав кафедри І.І. Вініченко

Схвалено науково-методичною радою факультету менеджменту і маркетингу ННІЕ, протокол № від 2010 року.

Голова НМР С.В. Васильев

ПЕРЕДМОВА

Сучасні перетворення в сільскому господарстві держави забовязують вищу школу вносити певні зміни у процес підготовки студентів-заочників. Важливою частиною цього процесу є поради до вивчення теоритичних питань дисципліни виконання практичних занять під наглядом викладача і позааудиторна робота у вигляді самостійної роботи студента-заочника. Ця робота розрахована на те, щоб навчити майбутніх економістів-спеціалістів аграрного сектору економіки творчо підходити до розвязання різноманітних прикладних завдань. Тому методичні вказівки розраховані на підвищення інтенсивності навчання студентів, уміння аналізувати економічні ситуації, набуття навичок самостійної роботи, правильне оцінювання якісних і кількісних змін, котрі відбуваються в сільскому господарстві.

Дисципліна “Економіка сільського господарства” формує економічне мислення у фахівців сільського господарства, підприємницький та комерційний підхід до розвязання виробничих завдань, сприяє підготовці економістів-менеджерів, фахівців з бухобліку, маркетологів, фінансистів до роботи в умовах економічної самостійності, конкурентного зовнішнього середовища та ринкових відносин. В результаті виконання практичних завдань та самостійних робіт у студента виробляється і закріплюється уміння, визначати економічну ефективність виробництва сільськогосподарської продукції, аналізувати та робити висновки основних тенденцій розвитку сільськогосподарського виробництва, обгрунтовувати заходи щодо підвищення його ефективності.

Практикум укладено відповідно програми навчальної дисципліни „Економіка сільського господарства” для аграрних вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівня акредитації.