Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5. Гринь 5 Основи діловодства Заоч. 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
125.44 Кб
Скачать

17

Індивідуальна робота 5

1. Складіть наказ по підприємству «Дніпро» про підсумки ревізії по перевірці фінансового обліку. У констатуючій частині вкажіть, що ревізією виявлено факти грубого порушення фінансового обліку, повну відсутність обліку та звітності по відрядженнях, відсутність журналу обліку довіреностей. Інші реквізити вкажіть самостійно.

Наказ – це основний розпорядчий документ, що видається органом влади, керівником установи, організації чи підприємства.

Розрізняють накази щодо особового складу й накази з питань основної діяльності. Як правило, підготовка проектів наказів покладається на керівників тих структурних підрозділів, діяльності яких стосується цей наказ.

У наказах, що стосуються особового складу, оформляють призначення, переміщення, звільнення працівників, відрядження, відпустки, різні заохочення, нагороди та стягнення. Накази з питань основної діяльності видаються при створенні або ліквідації структурних підрозділів, при підсумуванні діяльності установ, при затвердженні перспективних, річних та інших планів тощо.

Накази включають такі реквізити:

Назва міністерства чи відомства, якому підпорядкована установа.

Назва підприємства чи установи, що видає наказ, або назва посади керівника, який видає наказ.

Назва документа.

Дата підписання наказу.

Номер наказу.

Місце видання наказу.

Заголовок до тексту.

Текст наказу.

Підпис керівника установи, організації, підприємства.

Печатка.

Реквізити на бланку наказу, як правило,можуть розміщуватися кутовим або поздовжнім способом.

Звичайно текст наказу складається з двох частин: констатуючої та розпорядчої. У констатуючій частині викладаються факти та події, що послужили причиною видання наказу.

Якщо підставою до видання наказу є розпорядчий документ вищої організації, то в констатуючій частині вказують назву, номер, дату та заголовок до тексту розпорядчого документа, а також передають зміст того розділу документа вищої організації, який був підставою для видання цього наказу.

У розпорядчій частині перераховуються запропоновані дії та терміни виконання.

Констатуюча частина друкується на відстані трьох інтервалів від заголовка. Якщо дії, запропоновані до виконання, не потребують ніяких роз’яснень, то ця частина може бути відсутня.

Розпорядча частина розпочинається словом “НАКАЗУЮ”, яке звичайно друкується великими літерами на окремому рядку.

Текст повинен мати форму викладу розпорядчої частини. Пропоновані до виконання дії називаються в інфінітивній формі (зарахувати, здійснити, обов’язки покласти на…).

Кожен пункт наказу нумерується арабськими цифрами, розпочинається назвою виконавця (структурного підрозділу або службової особи); далі йде назва дії, термін виконання (назва виконавця – у давальному відмінку, назва дії – в інфінітиві, термін виконання – десятковою системою).

У процесі підготовки наказу його погоджують із зацікавленими установами, організаціями та підприємствами. Усі види погодження проставляються на першому примірникові проекту.

Оформлення наказу:

Фінансовий відділ Красногвардійської райдержадміністрації

Н А К А З

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]