Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ СЛУЖБИ ПАЛЬНОГО.docx
Скачиваний:
91
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
480.87 Кб
Скачать

Перекачувальні станції пального псп-75, псп-160, псп-240

представляють собою насосні агрегати, змонтовані на автомобілі. В окремій кабіні автомобіля встановлені насос, щиток з КВП, коробка відбору потужності, само всмоктувальний пристрій і важелі для управління роботою двигуна автомобіля і зчеплення.

Насос приводиться в обертання двигуном автомобіля через коробку відбору потужності. В насосній кабіні є двері для зручності доступу до насосу.

В кузові автомобіля розташовується комплект напірно-всмоктувальних рукавів, а в спеціальних ящиках по боках кузова розташовані комплекти ЗІП і вогнегасники.

Глушник двигуна виводиться в передню частину автомобіля, чим забезпечує безпечну роботу станції в пожежному відношенні. Для відводу статичного струму ПСП підлягає заземленню за допомогою троса і штиря.

На ПСП-160 встановлюється несамовсмоктувальний двохступеневий насос

6НГМ-7х2, який має послідовний режим роботи коліс. Засмоктування перекачуваної рідини здійснюється за допомогою пристрою з надвуковим соплом. На ПСП-75 використовується самовсмоктувальний відцентровий насос СЦН-60м.

Коробка відбору потужності призначена для передачі крутячого моменту від двигуна до насосу.

Зліва від напірних патрубків розташовані: важіль управління дросельною засувкою карбюратора (важіль газу), важіль муфти зчеплення, важіль самовсмоктувального пристрою і клапанного крану.

Додаткове електрообладнання: живиться від загальної мережі автомобіля 11-12 в. Це сигнальні лампочки щитка КВП, які включаються за допомогою перемикачів, фара-прожектор. Насосне відділення освітлюється двома плафонами з СМП. Для контролю за підсосом пального до насосу встановлена лампа підсвічування оглядового ліхтаря освітлювача.

Система додаткового охолодження: призначена для забезпечення нормального теплового режиму двигуна і КВП при роботі перекачувальної системи пального на режимах перекачки.

Додаткове охолодження двигуна і коробки відбору потужності здійснюється за рахунок перекачуваної рідини, яка поступає по трубці з напірної порожнини першої ступені насосу в зміївики теплообмінників двигуна і коробки відбору потужності. Проходячи через зміївики, рідина відбирає частину тепла і по трубці повертається у всмоктувальну лінію насоса. Система включається: для двигуна: при t° навколишнього середовища вище +5°С, а для коробки відбору потужності - вище -5°С. Після перекачки системи охолодження продувається чистим повітрям.

Зачисний пристрій: призначений для зачистки резервуарів. Він складається з 3х спіральних рукавів Ø 25 мм. L=9 м, які з’єдуються між собою. Під час зачистки один кінець рукава за допомогою накладної частини приєдується до вентиля встановленого в нижній частині тройника всмоктувальних рукавів, до другої з прийомною сіткою опускається на дно зачищуваного резервуара.

Експлуатація перекачувальної станції пального ПСП-160 здійснюється у відповідності до інструкції з експлуатації і включає в себе такі етапи:

  1. Підготовку до роботи;

  2. Виведення станції на режим перекачки;

  3. Контроль за станцією під час роботи.