Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TAMKR_okun_zapiska.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
865.79 Кб
Скачать

11. Опис виконання робіт прийнятого варіанту по періодах його виконання

В підготовчий період роботи виконуються на ділянці довжиною 1500м. В цей період виконуються такі роботи: спочатку 4 монтера колії та 1 механік розбирають з/б настил та укладають новий; після чого вони знімають колійні знаки та стелажів потім виконуть регулювання стикових зазорів. Також виконуються роботи по зняттю 2 стикового болта, випробуваня і змащування стикових болтів, закріплення шпал по міткам, підготовка місця в'їзду землерийних машин на колії із виїмки.

В основний період роботи поділяються на роботи у «вікно» та роботи після «вікна». Розміщення монтерів колії по фронту робіт проводимо з урахуванням часу на перехід від одних робіт до інших, який складає 12 хв на 1 км. переходу. Роботи у «вікно» розпочинають з оформлення закриття перегону та пробігу машин до місця робіт. Роботи по підготовці місця для зарядки ЩОМа і ВПО починаються разом із закриттям перегону, роботи у «вікно» виконують 79 монтера колії і 22 механіка, детальніше по розміщенню монтерів колії описано вище.

В опоряджувальний період на протязі двох днів виконуються такі роботи всі роботи, які проводяться машиною струг, опорядження баластної призми, відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків, рихтування кривих за розрахунком Р-2000, суцільна виправка і рихтування колії ВПР-1200, докручування та змащення клемних болтів, вивантаження баласту із ХДВ, установка колійних знаків, ремонт переїзду з укладанням настилу із залізобетонних плит, фарбування колійних знаків, улаштування стелажів для по кілометрового запасу з укладанням рейок, зрізання узбіччя в місцях перешкод для роботи струга, очищення кюветів в місцях перешкод для роботи струга, устрій виходів з кюветів, планування узбіччя земляного полотна, панування нагірних канав, прибирання зайвого баласту біля опор контактної мережі, сміття після очищення лотків і кюветів.

12. Розробка заходів щодо забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт

Перш ніж розпочати роботи по ремонту або модернізації клії, ділянку на якій буде проходити робота, треба огородити сигналами та залучити до роботи сигналістів.

Опишемо стан в якій повинна бути приведенна колія для пропуску поїздів без обмеження швидкості.

Закриття перегону при одноколійній дільниці проводять за згодою начальника відділення дороги і начальника служби руху поїздів. Закриття перегону проводять також за згодою начальника дороги з погодженням з Головним Управлінням руху.

Про закриття перегону не менше ніж за добу начальник дороги повідомляє відповідальних керівників. Відкриття та закриття перегону виконується наказом диспетчера перед початком та кінцем робіт.

Перегін або колія закривається на місці робіт наказом керівника робіт по телефону, радіо чи письмово, місце робіт огороджується сигналами зупинки і розпочинаються роботи. До отримання дозволу від керівника про огородження місця робіт роботи розпочинати забороняється [4].

Місця робіт, які викликають порушення цілісності колії чи в межах габариту наближення будівель огороджують переносними сигналами встановлених кольорів та типів.

Місця робіт, які вимагають зупинки поїздів, згідно [5] на ділянці огороджуються, як перешкоди .

Команду зняти колійні знаки може дати той, хто дав команду їх поставити, або уповноважена особа.

Згідно з «ПТЕ» залізниць України норма ширини колії на прямих ділянках встановлена 1520мм. Ширина колії вимірюється на рівні 13мм. Нижче поверхні катання коліс між внутрішніми боковими гранями головок рейок. Відхилення встановлених розмірів ширини колії неповинні перевищувати: по розширенню – 8мм., по звуженню – 4мм. Відводи відхилень по ширині колії у межах допусків повинні бути плавними і не перевищувати 1мм. на 1 погонний метр колії.

На кривих ділянках при радіусах 4000м і менше зовнішня рейкова нитка повинна утримуватися вище внутрішньої. Перевищення зовнішньої рейкової нитки не повинно перевищувати 150мм. Відвод перевищення робиться плавно на всьому протязі перехідної кривої, а при відсутності – на протязі прямої з укладанням 0,001.

Після завершення робіт у «вікно» з використанням виправочно- підбив очних і рихтувальних машин стан колії повинен забезпечувати пропуск одног – двох поїздів зі швидкістю 25 км/год, а наступних – неменше 60 км/год.

Перш ніж пропустити по місцю роботи поїзд, керівник робіт підготувавши колію і штучні споруди повинен перевірити чи не залишилося на колії чи поблизу її сторонніх предметів або інструменту які порушують габарит, чи всі робітники зійшли з колії на узбіччя. Після чого дається вказівка зняти сигнали зупинки та інші, і встановити додаткові сигнальні знаки, якщо це потрібно, прийти самому на теж узбіччя і зустрічати поїзд зі згорнутим жовтим прапором або подавати сигнали зменшення швидкості.

Після пропуску перших поїздів керівник робіт або призначений ним працівник повинен оглянути колію вдруге, а несправності що виникли повинні бути негайно усунені.

Організація ремонту колії і споруд повинна забезпечувати до кінця робочого дня повне закінчення робіт або виконання такого їх обсягу який гарантує безпечний рух поїздів зі швидкостями передбаченими графіком руху або технологією ремонту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]