Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TAMKR_okun_zapiska.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
865.79 Кб
Скачать

5. Розробка графіка основних робіт

Основні роботи в більшості випадків поділяються на роботи, що виконуються у «вікно» та після «вікна». Іноді частину основних робіт виконують до «вікна». Для зручності проектування роботи, що входять у технологічний процес, зображують у вигляді графіка. Для його побудови по осі абсцис відкладають відстань, а по осі ординат – час. Побудову графіка основних робіт зручно виконувати у чотири етапи. На першому етапі будують графіки робіт, які виконуються поточним способом.

На другому етапі розраховують кількість монтерів колії та механіків, що зайняті на виконанні цих робіт.

На третьому етапі привласнюють монтерам колії табельні номери, одночасно вирішуючи питання про перехід монтерів колії з роботи на роботу.

На четвертому етапі показують роботи, які виконуються ланковим способом. Розраховують кількість монтерів колії, які виконують ці роботи, привласнюють їм табельні номери та вирішують питання про їх перехід з роботи на роботу.

Горизонтальний масштаб зручніше вибирати 1:5000, а вертикальний в 1 см – 10 чи 20 хв. Розглянемо побудову графіка основних робіт на прикладі технологічного процесу капітального ремонту або модернізації колії з постановкою на щебінь та застосуванням щебенеочисної машини для вирізки гравію. Такий технологічний процес може послужити основою i для виконання капітального ремонту або модернізації колії на старому щебені.

При розрахунку часу розгортання, згортання робіт були визначені інтервали між роботами до початку укладання колії та після його закінчення до кінця «вікна».

Потім починаємо складати графік основних робіт показаний на рис. 1. При цьому треба мати на увазі, що всі поїзди у ланцюжку зображаються

«головою», за винятком розбирального поїзда, що зображається «хвостом» (робочою частиною).

Відкладаємо час на оформлення закриття перегону, зняття напруги та пробіг машин до місця робіт, потім відкладаємо час роботи ЗУБ за даним стовпця 11 табл.1, потім на безпечній відстані починає роботу ЩОМ, що працюе як баластер і відкладаємо час роботи за даним стовпця 11 табл.1, потім на безпечній відстані починають зарядку ЩОМ-4. Після цього відкладаємо час роботи ЩОМ за даними стовпця 11 табл.1.

При наявності на ділянці перешкоди здійснюють розрядку ЩОМ :

(7.1)

а після перешкоди знову виконують зарядку:

(7.2)

та з темпом:

продовжують рух до кінця ділянки. Наприкінці ділянки знову виконують розрядку ЩОМ. Слідом за ЩОМ з інтервалом, що забезпечує віддалення поїзду ЩОМ на безпечну відстань, у роботу вступає бригада по розболчуванню стиків.Вона працює в темпі ЩОМ до початку роботи колієрозбирального поїзда УК-25/9-18 , що починає працювати слідом за бригадою з розболчування стиків через певний час.

Після початку роботи колієрозбиральника темп роботи бригади з розболчування стиків може бути зменшеним, а люди, що звільнилися при цьому, переходять на виконання інших робіт.

Від точки початку роботи колієрозбирального поїзда відкладають тривалість його роботи та, з’єднуючи точки початку та кінця фронту робіт, показують його роботу.

Слідом за колієрозбиральним поїздом на безпечній відстані вступає в роботу колієукладач. При застосуванні УК-25/9-18 (шпали залізобетонні, =25 м) час укладання ланки дорівнює часу її знімання. Тому лінія укладання на графіку буде паралельна лінії розбирання.

Слідом за колієукладальним краном на безпечній відстані починає працювати бригада, що здійснює постановку накладок та зболчування стиків, а також постановку шпал по міткам. Робота з установки нормальних стикових зазорів виконується одночасно з укладанням колії із застосуванням вкладишів ПМС-62, у випадку укладання колії на дерев’яних шпалах (при укладанні з.-б. шпал, як у нашому випадку, вкладиші не встановлюються).

Інтервал між головною частиною колієукладальника та бригадою, що встановлює накладки і постановкою шпал по міткам, знаходиться з умови що головна частина колієукладального поїзда віддалилася від початку робіт на безпечну відстань. Слідом за бригадою що переганяє шпали по мітках і встановлюють нормальні стикові зазори, на безпечній відстані починає працювати бригада, що виконує рихтування колії з постановкою на вісь. Слідом за бригадою рихтовщиків на ділянку, що ремонтують, з мінімальним інтервалом виїжджає состав хопер-дозаторів для вивантаження щебеню.

Необхідно мати на увазі, що після закінчення роботи колієукладача на відводі укладають укорочену ланку (рубку). Поки вона не покладена, колієукладальний поїзд не може виїхати з ділянки та змушений стояти, очікуючи укладання рубок наступні поїзди також стоять.

Робоча швидкість руху хопер-дозаторів 3... 15 км/год. Але він їде за колієукладачем, тому на графіку можна показувати його роботу в темпі колієукладача до зупинки на час укладання рубок. Після укладання рубок усі робочі поїзди йдуть у темпі ВПО, що є ведучою машиною на завершаючим етапі «вікна».

За хопер-дозаторним составом прямує ЕЛБ-3, а після нього йде друга хопер-дозаторна вертушка, після цього виїжджає ВПО-3000м для виконання робіт з виправки колії і рихтовки колії, за машиною ВПО-3000м прямує машина Р2000, що виконує рихтовку колії, за нею виїжджає мала хопер-дозаторна вертушка (з розрахунку 100 м3/км) для засипання кінців і торців шпал, потім у роботу вступає ВПР-1200, що виправляє колію у місцях зарядження, розрядження ВПО, у місцях перешкод для неї та у місцях відступів. Умови руху всіх цих составів визначаються їхнім розміщенням на колії один за одним з інтервалом не менше 25 м. Слідом за проїздом останньої машини роботи у «вікно» закінчуються, і останнім відлежуємо час на оформлення відкриття перегону приймаємо рівним 5хв.

Далі необхідно розподілити монтерів колії та машиністів по усіх роботах, що виконуються за допомогою машин знаходимо за формолою:

(7.3)

де Qр – витрати праці по даній роботі(графа 8 табл.1)

tн – час роботи машини на даній роботі (графа 11 табл.1)

nм –число машиністів що обслуговують дану машину.

Кількість людей які працюють самі визначається за формолою:

(7.4)

Знайдемо час на розбирання тимчасового настилу та на підготовку місця зарядки ЩОМ:

Знайдемо час на зарядку ЩОМ і ВПО

t3=t2-10=68-10=58 хв.

Приймаємо що на улаштуванні ізостиків будуть працювати по 6 монтерів колії, знайдемо час роботи:

Знайдемо кількість монтерів що необхідна для очищення щебеню:

n1t1=6(48-53)∙58

n2t2=5(21-25)∙78

n3t3=5(54-58)∙78

n4t4=2(59-60)∙123,8

n5t5=7(7-13)∙3,6

∑niti=1400,8

Розробку графіка основних робіт у «вікно» закінчуємо визначенням кількості монтерів колії та машиністів.

Графік основних робіт у «вікно» вважається складеним задовільно, якщо виконується умова

, (7.5)

де - сумарна кількість монтерів використаних на основних роботах у «вікно»;

Tв – тривалість «вікна»;

– сумарні витрати праці на основні роботи у «вікно».

Побудова графіка основних робіт після «вікна».

Знаходимо період після «вікна»:

Tпв= 9 – tнв – 1 =540 – 291 – 60 = 189 хв.

Знайдемо час на виконання кожної роботи:

Графік основних робіт (рис.1),на якому вказані всі роботи які виконуються у «вікно» і після «вікна».

Висновок:

Так як умова (7.5) виконується (1,026<1,3), то графік основних робіт складено вірно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]