Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Образец дипломной работы специалиста (2013).doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
754.69 Кб
Скачать

4.7.Висновки з розділу «Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях»

Для запобігання ураження електричним струмом встановлено електроустаткування, яке відповідає вимогам ДСТ 12.2.007.0-75 «Вироби електротехнічні. Загальні вимоги безпеки», ДСТ 12.1.019-79 «Електробезпека. Загальні вимоги і номенклатура видів захисту», ДСТ 12.1.004-91«Пожежна безпека. Загальні вимоги» та ПУЕ (Правила Улаштування електроустановок).

Для виключення можливості випадкового дотику до дротів, що перебувають під напругою, встановлюють надійне огородження або дроти розташовують на висоті більше 2 м.

Згідно ПУЕ (Правила улаштування електроустановок) для електроустановок, що використовуються, встановлено заземлення з опором не більше 4 Ом.

Для запобігання травматизму збільшити площу робочих місць, а також відстань між ними, а також виконати організаційні заходи, щодо до приведення приміщень та робочих місць у належний стан.

З метою зниження нервово-емоційного напруження, передбачено спеціально обладнані приміщення - кімнати психологічного розвантаження, а також перерви 10 хвилин через кожну годину.

Для оптимізації відносин у колективі передбачено застосовування рекомендацій психологів, сучасні методи керування колективом, підбір працівників.

Кабінет масажу повинен бути обладнаний умивальником з холодною і гарячою водою. За наявності декількох масажисток робоче місце кожної з них обладнується в кабінах з матерчатими фіранками. При одночасній роботі в зміні 4 і більше масажисток в суміжній кімнаті для них обладнають душову установку.

Кабінети масажу забезпечують припливно-витяжною вентиляцією з п'ятикратним обміном повітря на годину.

У кабінеті масажу повинна бути спеціальна меблі для масажу, індивідуальні шафи для одягу масажисток, вішалки для одягу хворих, дзеркала, ширма і кілька стільців.

Масажний стіл повинен бути стандартних розмірів: висота 0,8м, довжина 1,95 - 2,00м, ширина 0,65м, з клейончастими валиками різних розмірів для підкладання під голову, спину або коліна. Масажний стілець повинен мати таку висоту, щоб для стоп масажистки при сидінні на ньому була хороша опора.

Приміщення для масажу повинно бути сухим, світлим, обов'язково з природним освітленням (загальна освітленість 300 - 500 люксів).

Для правильної поведінки у надзвичайних ситуаціях, завідувач відділенням, кабінетом, зобов'язаний розробити інструкції з техніки безпеки для кожного кабінету фізіотерапії, які повинні бути затверджені адміністрацією установи та погоджені з профспілковим комітетом. Інструкції повинні бути вивішені на видному для персоналу місці.

У кожному кабінеті повинні бути детальні інструкції, що визначають дію персоналу з надання першої допомоги при ураженні електричним струмом, світловим випромінюванням, дія в разі виникнення пожеж, затверджені адміністрацією установи. Для оптимізації відносин у колективі передбачено застосування рекомендації психологів, сучасні методи керування колективом, підбір працівників.

Для запобігання фізичного перенавантаження у зв'язку з тривалим статичним напруженням м'язів спини, шиї, рук і ніг рекомендовано виконувати фізичні вправи 2-3 рази протягом робочого часу.