Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка2.doc
Скачиваний:
216
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
462.85 Кб
Скачать

5.1.2Дія ремонтних органів по організації ремонту і. Тех. Обслуговування в різній бойовій обстановці

а) При здійсненні маршу.

При здійсненні частинами (з'єднаннями) маршу ремонтні органи роблять ремонт озброєння, що вийшло з ладу в ході маршу і допомагають розрахункам (екіпажам) у тех. обслуговуванні.

Для виконання цих робіт у замиканні похідних колон з рем. органів виділяються бригади майстрів, спец. автомобілі по проведенню слюсарних робіт, зварювальні агрегати і спец. рухливі засоби тех. обслуговування і ремонту озброєння.

Склад сил і засобів, виділюваних у замикання визначається начальником служби РАО. Озброєння маршу, що вийшло з ладу під час, приділяється від дороги і ремонтується звичайно на місці виходу з ладу або в найближчих укриттях. При неможливості або недоцільності ремонту на місці, озброєння евакуюється на найближчий пункт ушкоджених машин (СППМ) або в район розміщення рем. органа частини (з'єднання). Напрямок і супровід відсталих у шляху і відремонтованому озброєнні у свої підрозділи виробляється засобами замикання.

Тех. обслуговування озброєння при підготовці до маршу і на марші проводиться в обсязі, що забезпечує здійснення маршу і прибуття в призначений район у повній тех. справності і готовності до майбутніх дій. На марші тех. обслуговування РАО проводиться на привалах і в районах відпочинку; на малих привалах виробляється тільки усунення несправностей, виявлених при контрольних оглядах.

При здійсненні маршу в передбаченні зустрічного бою рем. орган частини випливає звичайно в колоні тилу частини на видаленні 10-20 км. від її головних сил. Рем. орган з Єднання пересувається самостійною колоною на видаленні 30-50 км. від головних сил з т єднання.

б) У наступі.

При підготовці до наступу рем. органи частин і з'єднань виконують роботи з тех. обслуговуванню у а також завершують ремонт несправного озброєння.

При підготовці наступу з положення безпосереднього зіткнення із супротивником ремонтні органи військ першого ешелону розміщаються, як правило, у районах розташування складів озброєння.

Для ремонту озброєння в ході наступу, ремонтними органами виділяються рем. групи.

З виходом з'єднання на рубіж атаки, а також при наступі з положення безпосереднього зіткнення з противником рем. групи розміщаються за підрозділами (частинами) першого ешелону, а основні рем. сили (майстерні) - за другим ешелоном (резервом) частин у готовності до висування і розгортання для роботи в укриттях, на СППМ частині або в районах розміщення складів;

рем. підрозділу з'єднання - за другим ешелоном (резервом) з'єднання в готовності до посилення рем. засобів, що знаходяться за першим ешелоном, або до розгортання для ремонту при бої у глибині оборони супротивника.

При наступі призначається два або більш райони розгортання рем. органів частин:

— перший - на рубежі введення в бій;

— наступні - у глибині оборони супротивника поблизу ймовірних рубежів найбільшого виходу озброєння з ладу.

Рем. органи частин можуть розгортатися в наступі для роботи на видаленні до 15 км. від лінії фронту. Ремонтний орган з'єднання розгортається для роботи на збірному пункті ушкоджених машин з'єднання (СППМ). Підрозділу по рем. озброєння можуть розгортатися в районі арт. складу. При наступі вночі рем.. органи частин і з'єднань варто розміщати ближче до бойових порядків військ. В зустрічному бої район розгортання рем. органа вибирається звичайно між рубежем розгортання і рубежем найближчої задачі (з'єднання).

Перед форсуванням водної перешкоди рем. органи частин і з'єднань розтошовуються за другим ешелоном (резервом) своїх військ і переправляються слідом за головними силами в повному складі або окремих підрозділах.

З метою зменшення відриву від бойових порядків, ремонтні органи з'єднань у наступі можуть працювати і переміщатися двома ешелонами. с) В обороні.

Ремонтні органи частин і з'єднань, що знаходяться в обороні, як правило, у першу чергу роблять ремонт і проводять тех. обслуговування озброєння підрозділів і частин, що обороняються на головному напрямку, і підрозділів і частин, що обороняються на головному напрямку, і підрозділів і частин, що наносять контрудари і перехідних у наступу.

Рем. органи розгортаються в районах, що забезпечують безперебійну роботу по відновленню озброєння, на такому видаленні від переднього краю, щоб тимчасові зміни обстановки не викликали необхідності їхнього переміщення.

У з'єднанні першого ешелону ремонтні органи частин розміщаються:

— У частинах першого ешелону - за ділянками оборони здо;

  • У частинах другого ешелону (резерву) – з третьою з'єднання. У цьому ж районі розгортається і рем. орган з'єднання.

При проведенні з'єднанням (частиною) контрудару (контратаки) частина ремонтних засобів випливає за частинами, а інші рем. засобу частин і з'єднань продовжують роботу в колишньому районі. Розгортання і робота висунутих рем. засобів організується Застосовно до наступу. Технічне обслуговування РАО в обороні проводиться безпосередньо в підрозділах (на позиціях або в найближчих укриттях), причому в залежності від обстановки в частинах (підрозділах) першого ешелону може проводиться в кілька етапів, у частинах (підрозділах) другого ешелону - в один прийом.

Ремонт озброєння при відході проводиться тільки в обсягу поточного ремонту в безпечних місцях і на СППМ з'єднання і частин.

При веденні бойових дій в оточенні рем. органи частин і з * єднань виконують роботи під прикриттям бойових порядком своїх військ. Ремонт озброєння виробляється переважно на місці виходу його з ладу, при цьому широко здійснюється маневр ремонтними засобами. При організації виходу з оточення рем. органи зводяться в колони і виходять з оточення слідом за військами, що роблять прорив.

Ушкоджене (несправне) озброєння, що не може бути відремонтоване на місці або евакуйоване, знищується за рішенням командира частини (з єднання).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]