Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

1.6.2 Обсяг і порядок проведення оглядів рао в у/частині (з'єднанні)

Контроль за технічним станом і організацією експлуатацією здійснюється:

  1. при чи оглядах перевірках технічного стану зразків РАО посадовими особами;

  2. при проведенні інспектування (перевірок) у/частин вищими органами;

  3. при інвентаризації;

  4. у ході експлуатації при проведенні ТОС, обслуговувань і ремонтів.

Огляди РАО проводяться командирами військових частин (з'єднань), підрозділів, зам.командирів по озброєнню, начальниками рядів військ і служб відповідно до Статуту внутрішньої служби (ВС) України огляди повинні проводитися в присутності посадових осіб (командирами, начальниками) за який закріплені зразки РАО.

При проведенні огляду РАО перевіряється:

  • стан обліку і відповідність облікових даних фактичній наявності;

  • справність зразка РАО (у тому числі й укомплектованість ЗИП);

  • якість, своєчасність і повнота проведення номерних технічних обслуговувань;

  • наявність записів про перевірки засобів вимірів і огляд електроустановок і об'єктів котлонагляду;

  • своєчасність, якість і повнота проведення доробок (якщо такі повинні були бути);

  • стан і своєчасність заповнення формулярів, правильність витрати ресурсів і запас ресурсу до чергового ремонту;

  • знання особовим складом пристрою зразка РАО, правильної експлуатації і підготовки його до використання по призначенню;

  • організація збереження РАО (умови збереження, стан місць збереження, стан молнієзахисту засобів пожежегасіння і сигналізації).

Огляди РАО командиром РАО війскової частини (з'єднанні) його зам. по озброєнню проводяться в складі комплексної комісії, що призначаються наказом по війсковій частині (з'єднанню) з найбільш підготовлених фахівців служб і ремонтних підрозділів. Час на проведення оглядів РАО передбачаються планом бойової підготовки війсковій частині (і відповідно річним місячним планами експлуатації і ремонту РАО).

Результати огляду озброєння, ракет і боєприпасів, проведених командиром війсковій частині (з'єднання), оформляються актом і з'являються в наказі по військовій частині (з'єднанню). В акті докладно відбиваються виявлені недоліки з указівкою причин. А в наказі вказуються основні виявлені недоліки, їхньої причини і даються конкретні вказівки по термінах їхнього усунення. Наказ доводиться до всіх командирів підрозділів під розпис. Контроль за усуненням недоліків покладається на зам. командира війсковій частині (з'єднання) по чи озброєнню начальника служби РАО (в обсязі думки служби, що стосується, РАО).

У наказі, в обов'язковому порядку, указуються кращі і гірші підрозділи (розрахунки, екіпажи) про усунення зазначених недоліків по службі ракетно-артилерійського озброєння начальник служби доповідає безпосередньо заступнику командира війсковій частині (з'єднання) по озброєнню. Якщо недоліки в термін не усунуті, то начальник служби РАО зобов'язаний так само докласти заступнику командира по озброєнню з указівкою причин неусунення. А заступник командира по озброєнню відповідно доповідає по команді, тобто безпосередньо командиру військової частини (з'єднання).

Результати огляду РАО посадовими особами військової частини (з'єднання) і вище повинні заноситися в Книгу огляду (перевірки) озброєння, техніки, ракет і боєприпасів, що ведеться в кожнім підрозділі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]