Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

2.6 Порядок оформлення документів, які ведуться при ремонті і технічному обслуговуванні арт. Озброєння та техніки в ремонтних органах частин, округа, центра

2.6.1 Документи які ведуться при плануванні робіт по ремонту і тех. Обслуговуванню в рем. Органі

Щоб планувати а потім проводити технічне обслуговування і ремонтні роботи зі штатним озброєнням необхідно знати номінальні можливості того або іншого ремонтного органа, тобто які види тех. обслуговування і ремонту можна планувати відповідному ремонтному органу. Для приклада розглянемо можливості ремонтних органів військової частини, з'єднання, військового округу (центра).

  1. Отже згідно вимог існуючих керівних документів у рем. органі військової частини (рем. рота > взвод по ремонті РАО) можна проводити наступні види тех. обслуговувань: ТО-2; ТО-2х; РТО і всего один вид ремонту ТР.

*Альбом зразків документів, щодо планування експлуатації і ремонту озброєння, обліку , визначення технічного стану РАО та рекламаційної роботи

Як відомо ТО-2; ТО-2х; РТО є плановими видами тех. обслуговування і терміни їхнього проведення вказуються в річному і місячному планах експлуатації і ремонту РАО військової частини, а поточний ремонт завжди є неплановим, тому що потреба в ньому завжди виникає раптово. Поточний ремонт є чисто відбудовним для усунення випадкових відмовлень (у тому числі бойових і аварійних ушкоджень) виявлених під час робочого режиму або в ході перевірок виробів. І по цьому в річному плані експлуатації і ремонту РАО цей вид ремонту не планується а от місячним планом він уже може передбачатися.

Як відомо в мирний час планування робіт ремонтному органу військової частини (взв. по рем. РАО) начальник служби РАО здійснюється на місяць. Цим документом є план-завдання взводу на ремонт і тех. обслуговування РАО. Цей документ є планувальним у службі РАО частини а в рем. органі таким планувальним документом є графік-план-графік виконання робіт з ремонту і тех. обслуговуванню озброєння який «з'являється на світло» не пізніше чим за 2 дні до початку поточного місяця. І розробляє його командир начальник ремонтного органа і вихідних даних для цього документа є:

  • План завдання ;

  • Діючі норми на ремонт і тех. обслуговування озброєння;

  • Дійсний фонд робочого часу;

  • Ділові і морально-політичні якості особового складу рем. підрозділу;

  • Стану устаткування, інструмента і пристосувань.

У графіку-плані-графіку передбачений текстуальний запис (тобто записується який вид робіт (ремонт або обслуговування) буде проводиться зі зразками озброєння і техніки; дата їхнього проведення) і графічне відображення (тобто плановані роботи відзначаються суцільними лініями синього кольору).

  1. У ремонтному органі з'єднання (ОРВБ > робота оп ремонту РАО) можна проводити теж обслуговування і ремонти, щоб у рем. органі частини, інакше – середній ремонт тих зразків озброєння, проведення яких передбачено відповідними керівними документами. Які ж планувальні документи ведуться в рем. органах з'єднань? Сам процес планування майже схожий як у військовій частині. Тільки начальникам сл. РАО з'єднання для складання плану-завдання в роті по рем. РАО користуються зведеним річним планом по експлуатації і ремонту і заявками на проведення цього або іншого виду обслуговування або ремонту поступающими від підлеглих частин на кожний плановані місяць. На підставі вищесказаного створюється план-завдання роботи на місяць а вже на підставі завдання^-завданню-плані-завданні створюється кому. ОРВБ графік-графіка-графік-план-графік конкретних робіт на місяць по ремонті і тех. обслуговуванню.

  2. У ремонтному органі округу (центра) як правило проводять капітальні і регламентовані ремонти. Ремонтні органи округу (центра) представляють із себе по суті підприємство (бази, арсенали, заводи) які також є військовими частинами і представляють із себе один великий рем. орган там уже планування поставлене на наукову основу і природно мається план річної і на кожний місяць окремо. А щоб скласти річний план ремонту, збираються заявки від усіх з'єднань, корпусів і окремих частин спеціального підпорядкування про потреби в капітальних і регламентованих ремонтах на п'ятирічку. Потім ця інформація узагальнюється, аналізується і складається план роботи ремонтного підприємства на рік і перспективний на п'ять років. За проте чим за місяць до початку календарного року в з'єднання і корпуси приходить виписка з річного плану з переліком кол-ва техніки й озброєння, що повинне бути відправлене в конкретні рем. органи округу або центра для проведення того або іншого виду ремонту з указівкою дати і номерів ф/д транспортів які плануються для перевезення зразків озброєння з у/частин у конкретні рем. органи (у розташуванні округу центра можуть бути неск. рем органів-баз, арсеналів, заводів конкретних видів, що спеціалізуються на ремонті, озброєння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]